Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מגדירים את מה שאני עושה? אני מתחיל לחפש עבודה בתחום ה היי טק(נראה לי)

פעם ראשונה שלי בשוק החופשי בתחום הזה, ההגדרה של התפקיד שלי כיום היא "מנהל רשת" (שירות חובה ח"א)

מה אני עושה בפועל?
הרבה עבודה מול AD, תמיכה בתוכנות בלי אבא ואמא (בעיקר בדיקה מעמיקה של תקלות ומציאת פתרונות), תפעול תקלות חומרה, HelpDesk , קצת Exchange , קצת Dhcp , סקריפטים בסיסיים לייעול העבודה מול AD בעזרת PowerShell , תיווך בין המתכנת של הבסיס לבין הצרכים של המחלקה (אני יצירתי לפעמים)

בעיקרון יש צוות של HelpDesk וכל מה שהם לא מצליחים לעשות מגיע אליי, 

הבנה בסיסית בשפות תכנות אבל לא מעבר וללא רצון להתפתח בתחום.

כשנה וחצי ניסיון בתחום,

מה לחפש? מה צריכות להיות הציפיות שכר שלי באזרחות?

האם יש מרכיב מרכזי שחסר לי על מנת לענות על הגדרת תפקיד מסויים?

האם יש דברים (חוץ מקוד) שהייתם ממליצים לי לפתח בזמן שנשאר לי עד השחרור?

תודה.

פורסם

לא הייתי אומר  System Admin , כי לפי מה שאתה רושם לא נגעת בכל מה קשור לווירטוליזציה (VMware/Hyper-V), Linux , גיבויים וכו'.

התפקיד של איש סיסטם משתנה בין ארגון לארגון , יש ארגונים קטנים שבד"כ הוא עושה הכל (סיסטם/תקשורת/ענן וכו') , ויש ארגונים גדולים שיש צוות storage , צוות win וצוות linux.

אם הייתי במקומך הייתי מתחיל ללמוד ענן (Azure/AWS) ואחרי שתצבור ניסיון הייתי לומד DevOps ( כל נושא הdockers/k8s/ansible).

בהצלחה.

פורסם

נשמע שאתה בין איש IT לבין Help Desk.

שנה וחצי בתחום וכל מה שהם לא מצליחים מגיע אליי, בגדול, מעיד יותר על רמת האנשים סביבך מאשר עלייך.

התפתחות "טבעית" מאיש IT זה להתקדם לתפקיד SYSTEM או DEVOPS.

ציינת שאתה לא מעוניין בקוד ולכן System זה הכיוון היחיד שאני יכול לחשוב עליו שהוא לא ניהול או רכש.

שזה בגדול אומר HELP DESK עם תנועתיות.

משמע, לעזור לאנשים בכל דרכי ההתקשרות, וגם לפעמים להגיע אליהם פיזית עם מחשב חדש, התקנות חומרה וכאלה.

פתיחת משתמשים ניהול הרשאות וכו'. סביר להניח שגם התעסקות וקינפוג של ציוד תקשורת ברמה כלשהי ואולי גם טיפל'ה שרתים.

דעתי, זו די עבודה שחורה, לרוב העבודה היא עם אנשים שרובם לא טכניים כלל,

אין הרבה הערכה מצד גורמי מקצוע ויכולות ההשתכרות והקידום מוגבלים מאוד.

מציע לחשוב על DEVOPS בכל זאת.

פורסם

מה שרשמו מעלי בין IT לHelpdesk.

הידע שלך דיי מוגבל מבחינת המערכות , לא ציינת ידע רציני בתקשורת (AD זה לא זה ולא הגדרות תקשורת מקומיות) לרוב האירגונים לIT באמת.

הייתי מציע שתנצל את זה כעמדת פתיחה אבל בהתאם לאן שאתה רוצה להגיע תמשיך ללמוד ולהתקדם - כי למשרות האלו עלי פניהן - אין יותר מדי אופק.

שכר? אם תמצא מקום שיעריך את הניסיון הצבאי שלך - כנראה בין 10 ל15 בצד הגבוהה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...