Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב קניתי מסוכנות כזאת עכשיו אנלא מבין גדול ברכבים ולא יודע איך זה אמור להיראות אבל צריך להחליף למים רגילים שיהיה שם? ואם כן איך אני מוציא את המים המלוכלכים ? 

04FC2913-F001-4A14-8536-13961F8CB827.jpeg

31F772A1-944C-45AB-BED9-B1CC3D0AD376.jpeg

פורסם

ואנחנו צריכים לנחש איזה רכב, ק''מ, שנה?

יש רכבים עם נוזל קירור אדום/ כתום לעולם לא שקוף כמו מים.

ניגשים למוסך ומבקשים להחליף נוזל קירור.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, trademark כתב:

ואנחנו צריכים לנחש איזה רכב, ק''מ, שנה?

יש רכבים עם נוזל קירור אדום/ כתום לעולם לא שקוף כמו מים.

ניגשים למוסך ומבקשים להחליף נוזל קירור.

סליחה יאח לא ידעתי שזה משפיע.. אני בסהכ יומיים בעולם של הרכבים. זה שברולט קרוז 2010 LS 

עריכה: 140קילןמטר

עריכה אחרונה על ידי mightyraz
פורסם
לפני 37 דקות, danniel כתב:

קשה לראות מהתמונות מה מצב הנוזל קירור.

או שתצלם אבל עם תאורה חזקה  או שתוציא קצת עם מזרק שקוף.

זה פשוט כתום כזה אבל נורא כהה

פורסם
לפני 17 שעות, Shab00 כתב:

זה אמור להיות אדום/כתום די בהיר.

בגלל שאתה לא יודע מתי הפעם האחרונה שהחליפו וגם הצבע כהה (לטענתך) הייתי מחליף.

עכשיו איך אני מחליף? 😂 זתומרת איך אני מנקה את המים שכבר בפנים ? 

פורסם

הולך למוסך ומבקש שיעשו החלפה של נוזל הקירור- זו פרוצדורה של ניקוז הנוזל הקיים ומילוי של הנוזל החדש.

זה לא פרוצדורה יקרה במיוחד, אז אם אתה לא בטוח מה טיב הנוזל קירור שיש לך או מתי הולף אם בכלל, רצוי לעשות החלפה יזומה.

עלות של נוזל מקורי תהיה סביב ה100-150 שח ועוד כ 100 עבודה ככל הנראה, אבל תבדוק עם המוסך, ותעשה זאת כחלק מהיישור קו שכדאי לעשות כשקונים רכב חדש.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

צכלס לא מסובך בכלל להחליף את הנוזל ולנקות את המערכת.

מרים את האוטו על גק, מנתק צינור קירור שמוחזק על ידי חובק (דורש ממך פלייר בשביל לפתוח) מהנקודה הכי תחתונה באוטו ונותן להכל להתנקז.

קצת מים עם צינור בלחץ בינוני בשביל פלאשינג קטן של מה שנשאר ונותן להתנקז, מחבר בחזרה וממלא נוזל קירור.

רק תוודא שהחובק בחזרה במקום טוב ותניע אחר כך לראות שבאמת לא בורח מים מאיפשהו, יהיה קשה מאוד לפספס עם אוטו מונע.

פורסם
לפני 2 דקות, המחליף כתב:

יש מים אדומים, ויש גם כתומים (פרסטון נניח).

תבדוק אולי לרכבך מתאים בכלל ירוק, שאל תמוסכניק.

והכי חשוב לא להסתמך על הצבע, אלא על התקן של הנוזל.
לצבע אין שום משמעות חוץ מאסתטיקה

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

זה נכון שהצבע לא מסמן ב100% אבל אם אתה תגיד בכל חלק בעולם נוזל קירור אדום אתה כנראה תקבל dexcool או המקביל של פורד (שמבוסס עליו גם).

אם תגיד כתום תקבל של יפניות שגם הוא מאוד דומה לdexcool ואפשר להחליף בינהם בכיף (שניהם OAT ודי זהים).

אם תיקח דברים אחרים שבאים במגוון צבעים (HOAT) שאם אני לא טועה רק בואגיות יש לפחות 2-3 צבעים שונים כמו כחול וסגול אז לא יהיה טוב.

אבל מסכים שאומרים לאנשים שלא מהתחום צריך להגיד באמת את התקן כדי למנוע בלבול, ככה או ככה רשום בספר הרכב וזה תמיד המקום שבעל הרכב צריך לחפש בו טיפולים וחומרים.

פורסם
לפני 24 דקות, Shab00 כתב:

אם אתה תגיד בכל חלק בעולם נוזל קירור אדום אתה כנראה תקבל dexcool

יש גם dexcool כתום
https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-prestone-כתום

עזוב חבל לבלבל את העם, צריך להרגיל אנשים להסתכל על תקנים

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...