Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להבנתי זה לא קשור לחברה הסלולרית.

את שרותי משלוח ה SMS מבצעים מספר "קבלני ביצוע".  פ'ה (ואני) כנראה חסומים אצל אחד מהם מסיבה זו או אחרת ולכן הם לא שולחים לנו SMSים.

לפני שעה, gollu כתב:

לגבי מספר משני - זה די מוגזם להסתובב עם שני טלפונים

לא צריך שני טלפונים.  רוב המכשירים, כבר מספר שנים, תומכים בשני סימים, מה שנקרה dual sim (אם כי יש מקרים שבהם אם תשתמש בסים שני, לא תוכל הלשתמש בכרטיס הרחבה לזכרון) וברובם זה dual standby - שניהם זמינים אבל רק אחד יכול להיות פעיל (להוציא/לענות לשיחה) בו זמנית.  זה מספיק טוב לפתרון הבעייה הזו עבורי.  נכון שזה עוד 20 ש'ח לחודש - אבל זה חוסך את בזבוז הזמן והעצבים בלמצוא את מקור הבעייה.

כמובן שאפשר גם פשוט להעביר את החיים למספר טלפון אחר.  ייתכן שזה מה שאעשה בהדרגה ואז אוותר על הקו המקורי, ובעיית 20 הש'ח הנוספים נפתרה.

Dont fight city hall

אל תלך עם הראש בקיר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 11.3.2021 בשעה 19:04, natco כתב:

אני מתקשה להאמין שאתה יכול לנהל חיים בעידן המודרני ללא צורך באימות כפול.

נתנו פה דוגמה לאתר השירותים הממשלתיים (GOV.IL).

פקס? ברצינות? אתה גם יושב על הקו עם מערכת ניתוב השיחות, ממתין לנציג שירות, מבקש שישלח לך את הדו"ח/ מסמך שאתה צריך, ואז מפעיל את אותו הפקס, מחכה שיגיע הנייר, זה לא האישור הנכון, מתקשר שוב...

מקבל לבסוף את האישור הנכון, מתייק אותו בתיקיית קרטון חומה...

באתר האינטרנט של כל החברות המסחריות, כל ההליך שתיארתי הוא במרחק כמה קליקים. 

אבל אבוי, צריך בשביל זה לקבל סמס. זה באמת הופך את זה ללא כדאי.

דוגמא מהיום.

פגישה ראשונה בלישכת התעסוקה.

מבקשת ממני להתייצב כל שבוע ולענות לכל SMS לגבי עבודה {כולם מדינת ישראל בחל"ת ועליי יושבים על הזנב}

אמרתי לה לא מקבל SMSים. 

מנסה, לא מצליח

מנסה, לא מצליח.

התייאשה. אמרה לי תבוא תחתים פעם בחודש בין ב12 ל18 לחודש וזהו.

כבר החתמתי לך לכל החודש הקרוב.

תאמין לי נטקו, אני בן 37 ואומר תמיד- ימות מי שהמציא את הפלאפונים האלו רק הרסו לנו את החיים.

• אהבתי 2

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 36 דקות, eladns כתב:

מבקשת ממני להתייצב כל שבוע ולענות לכל SMS לגבי עבודה {כולם מדינת ישראל בחל"ת ועליי יושבים על הזנב}

תאלכ'ס להגיע ללשכה כול שבוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כן אני והמזל שלי 

חצי מדינה יושבת שנה בבית ומקבלת כסף, אני 10 שנים עובד 

מפוטר

ואז מחליטים שמה15.3 נגמרה הקייטנה וצריך להגיע כל שבוע ללשכה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בתאריך 11.3.2021 בשעה 21:11, dani666 כתב:

כמובן שאפשר גם פשוט להעביר את החיים למספר טלפון אחר.  ייתכן שזה מה שאעשה בהדרגה ואז אוותר על הקו המקורי, ובעיית 20 הש'ח הנוספים נפתרה.

קרה לי מספר פעמים בכמה רשתות.

מה שפתר את הכעיה אצלי היה "כיבוי והדלקה" של המספר שלי על המתג של החברה הסלולארית

משהו נוסף ששמתי לב אליו, כשהקליטה לא מלאה והטלפון על H, לא תמיד מגיע SMS, במיוחד משירותים כמו גוגל/מיקרוסופט וכו.

בלי קשר, אתה יכול לבצע ניוד. לא צריך להסתובב עם 2 סימים.

פורסם

מקנא בך, נמאס כבר לקבל כל יום sms מהזליכה הזה. יצא לי מכל החורים. אתה חוסם והוא שולח ממספר אחר. עכשיו אני מבין למה הספאמר הזה לא עובר את אחוז החסימה.

What worries you, masters you. - John Locke

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, ceyal כתב:

בלי קשר, אתה יכול לבצע ניוד

ניוד לא יפתור בעיה של מספר חסום אצל משגר ה סמס.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.3.2021 בשעה 21:11, dani666 כתב:

יותר פשוט לעבור עם המספר הקיים לחברה אחרת במקום לשנות מספר טלפון

עריכה : רק עכשיו אני רואה שמישהו כבר הציע לך לבצע ניוד

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 4 שעות, dani666 כתב:

ניוד לא יפתור בעיה של מספר חסום אצל משגר ה סמס.

אתה עובר חברה, אתה משנה גם את המערכת.

והכונה לעבור חברת אם (סלקום/פרטנר/פלאפון) ולא לנדוד למפעילי mvno   בתוך הרשת כי אז לא עשינו כלום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לא תשנה מספר כנראה לא עשית דבר כי החסימה אצל המשגר, ולפי המספר בלי קשר לרשת.

אם תשנה מספר הבעייה נפתרה.  זה אפשר גם בספק הנוכחי שלך אבל לא טריוויאלי להעביר החיים למספר אחר (לכן נוצרה אופציית הנדידה).

מספר נוסף פותר מיידית את הבעייה בעלות נמוכה מצד אחד,  ומאפשר לך להגר אליו בצורה מסודרת ומבוקרת מצד שני (ולא משנה כמה זמן ייקח).  כמו שציינתי קודם זה לא מחייב שני מכשירים.

פורסם

המשגר כפי שאתה קורא לו נמצא אצל מפעילת הסלולאר.  אולי אתה מתכוון לספקי התשתית כמו קונברס וכו, אבל השרתים והתוכנות והשליטה נמצאים אצל המפעילות.

.

עברת מפעיל,  עברת מערכת.

בדוק את הגדרות ה mms שלך. תמצא שם הכל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ה"משגר" הוא הספק שנותן את שרות משלוח הסמס.

למערכת הממשלתית זה "שמיר מערכות".  כמובן שהוא משגר דרך ספק סלולר כל שהוא אבל החסימה היא ברמת שמיר מערכות (שבמקרה שלי טוען שהסיר חסימה שאכן היתה,  וזהו).  כמותו יש נוספים והחסימה היא ברמת מספר ולכן העברת המספר לספק סלולרי אחר לא תפתור דבר.

פורסם

מעניין מה שאתה כותב.

את שמיר אני מכיר, כמו גם עוד עשרות חברות אחרות. הם מספקים סה"כ תוכנה וממשק שמחבר אותך לספקית הסלולאר. אפילו ה api מגיע לספקית הסלולאר.

אין לה מנגנון חסימה.

אולי הלקוח שלהם חסם את המספר במערכת שלו ופשוט לא יודע לתפעל.

במקרה הזה באמת החלפת מספר לא תעזור 

פורסם
לפני 16 שעות, TsachiE כתב:

מקנא בך, נמאס כבר לקבל כל יום sms מהזליכה הזה. יצא לי מכל החורים. אתה חוסם והוא שולח ממספר אחר. עכשיו אני מבין למה הספאמר הזה לא עובר את אחוז החסימה.

חוסם סמסים לפי מילות מפתח חיוני בתקופות כאלה (בערך שני שליש מהמילים קשורות לבחירות והשליש שנשאר להלוואות).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...