Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב נו הכי לא ראוי בעולם שאנ יאפתח את השרשור הזה. אקדים שאין לי שמץ של ביקורת ואו דעה- נטו סקרנות.

(בכל זאת דוס שלא גויס)

אבל זה ממש מסקרן אותי.

קודם כל באופן הבסיסי אין לי מושג איך מתחקרים ולומדים לקחים בצה"ל- אם לא חמושים חטפו לחייל מיחידה עילית את נשקו וימאו מזה יחסית בזול. אז לחטוף חייל מתברר כמשימה לא קשה במיוחד. 

רק לי עולה השאלה בראש איך לוחם מובחר לא הצליח לשתק 2 אזרחים (מהתמונה לא נראה שהם הסגנים של שוורצנגר) אז נכון המחסנית לא הייתה בהכנס. ואקדח גם לא היה בנמצא (אשמח להחכים לגבי זה) . אבל אימוני קרב מגע + קת לא אמורים לסיים אירוע כזה מהר?

פורסם (נערך)

אני אומר -

א) אתה זה לא הוא, ואין לך מושג מה באמת הלך שם.

ב) אם היה משתמש בנשק, או כישורי קרב מגע, אז שלושה תרחישים אפשריים:

1) התוקפים היו מביאים את כל החמולה אליו הביתה

2) היו מסובבים את הסיפור ככה שהחייל עצמו היה יוצא אשם ויושב שנים ארוכות בכלא

3) אפשרויות 1 ו-2

לדעתי עשה בשכל שנתן להם לחטוף את הנשק.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפי הידוע לי (ממקורות גלויים בלבד) הוא דווקא ניסה להשתמש בכישורי הקרב מגע, אבל אימוני הקרב מגע למיטב ידיעתי לא מתרגלים מול מס' תוקפים, ובנוסף אמורים "להרוויח" לך מספיק זמן להכניס מחסנית, לטעון, ולשתק בירי את התוקפים.

זה לפחות היה התו"ל בתקופתי אי שם לפני יותר מעשור. שימוש בקרב מגע כדי להרוויח זמן ומרחק מספק כדי שתוכל לטעון נשק וירי על מנת להרוג.

מאז השתנה התו"ל, ולא ברור לי נכון להיום מה הציפיה מחייל כזה, בתקופתי הציפייה הייתה שאירוע כזה יסתיים עם שני תוקפים ירויים.

יותר מזה, לפחות לפי התיאורים בתקופתי הרבה לפני אירוע התקיפה עצמו היה צריך להתחיל בנוהל מעצר חשוד, שזה כולל בסוף מחסנית, כדור בקנה, וירי לאוויר ואז לכיוון צמיגי הרכב (אחרי כל המלל והשקשוק בנשק וכו').

במצב כזה אם הם היו ממשיכים להתקדם אליו הוא כבר היה עם נשק טעון וכדור בקנה מוכן לירי על מנת להרוג ואין לי ספק שהיה עם ידו על העליונה ולידו שני "מפרפרים" (בכל זאת חייל בחטיבת הקומנדו אמור להצליח לקלוע).

עובדתית החייל "הרוויח" זמן ומרחק, והשתמש בהם כדי לזרוק את המחסנית המלאה לשיחים כדי שהתוקפים לא יצאו עם נשק, מחסנית וכדורים (ואולי בדרך הוא בעצמו יקבל כדור).

משהו בהוראות הפתיחה באש מקולקל.

• אהבתי 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היום פורסם התחקיר, בקצרה:
החייל הצליח להתמודד עם שניהם במשך לפחות 5 דקות (עם ציוד ניווט ונשק עליו), ברגע ששלף את המחסנית מהווסט הצליחו לחטוף את נשקו, ברחו, אבל ברחו עם יופי של חבלות ממנו.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)

@khc

אם זה נכון, אז זה ממש לא היה לעניין ופופוליסטי שהמפקד שלו קרא להדיחו. 

אחלה רוח גבית ללוחם שלו.

עריכה אחרונה על ידי TsachiE
  • מעניין 1

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

רק לי עולה השאלה בראש איך לוחם מובחר לא הצליח לשתק 2 אזרחים (מהתמונה לא נראה שהם הסגנים של שוורצנגר)

אתה מוזמן להציץ בגוגל על תמונות של לוחמי ג'יוג'יטסו במשקל קל.

אין קשר בין הגודל או הנראות של אדם לאם הוא יודע או לא יודע להילחם. (בלי קשר למקרה הזה).

בכללי תחום קרב מגע בצה"ל דיי שבור.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אבל אימוני קרב מגע + קת לא אמורים לסיים אירוע כזה מהר?

אין אפשרות לדמות סיטואציה אמיתית באימונים.

להבנתי מדובר בלוחם במסלול, סביר מאוד שהדם עדיין לא הפך אצלו למיץ ראבק.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, TsachiE כתב:

@khc

אם זה נכון, אז זה ממש לא היה לעניין ופופוליסטי שהמפקד שלו קרא להדיחו. 

אחלה רוח גבית ללוחם שלו.

שתדע כל אם עבריה, שהפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך.

אם החייל היה יורה בתוקפים, תהיה בטוח שאותו המפקד היה זורק אותו מתחת לאוטובוס

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

10 במרץ 2021
כ"ו באדר התשפ"א

תחקיר תקיפת לוחם הקומנדו הוצג לרמטכ״ל

צה"ל: התקיפה הינה אירוע חריג, הלוחם נאבק בכל כוחו, לא היה כשל ערכי

דובר צה"ל מוסר כי ממצאי תחקיר תקיפת לוחם הקומנדו בשבוע שעבר הוצגו היום לראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, על-ידי מפקד פיקוד המרכז, אלוף תמיר ידעי.

מהתחקיר עולה כי במהלך ניווט בדד זיהה הלוחם שני אזרחים חשודים במרחב שניסו ליצור איתו קשר. הלוחם התרחק מהנקודה, התעלם מהשניים והמשיך בניווט בעוד החשודים התרחקו מהמקום בנסיעה.

לאחר מספר דקות הפתיעו החשודים את הלוחם והחלו להכותו בחוזקה. בתום מאבק ממושך, שלף הלוחם את המחסנית מהאפוד במטרה לדרוך את נשקו. בשלב זה חטפו החשודים את הנשק ונמלטו מהנקודה, כשהם פצועים.

כתוצאה מהמאבק, הלוחם נחבל בגופו ובראשו באורח קל. מיד בתום האירוע הלוחם הזעיק את מפקדיו, שחברו אליו בתוך דקות כדי להגיש לו סיוע רפואי. המפקדים והלוחם ניסו לרדוף אחר הרכב הנמלט ללא הצלחה.

ממסקנות התחקיר, כלל העדויות ומחקירת המשטרה עולה כי הלוחם נאבק בתוקפים בכל כוחו ופעל באופן התקפי.

התחקיר לא מצא כשל ערכי בתפקודו של הלוחם, למרות התוצאה של חטיפת הנשק, זאת מאחר שהחייל לא הבין שהוא נמצא בסכנה עד שהחלו לתקוף אותו.

מהתחקיר עולה כי הכנת האימון וביצועו התנהלו על-פי הפקודות והנהלים המחייבים בעת ניווטי בדד.

הרמטכ״ל קיבל את מסקנות התחקיר וקבע כי אימון ניווט בדד מהווה רכיב חשוב בבניית המקצועיות והחוסן המנטלי הנדרשים מכל לוחם.

עוד קבע כי הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים ומאפשרות למפקד חטיבה לקבוע את מצב הנשק בעת ניווט, לאפשר מצב ׳הכנס׳ ולפתוח באש על פי צורך.

הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים המבצעיים, מאפשרות לבצע נוהל מעצר חשוד כלפי גנב נשק חם וכן במקרה בו נשקפת לחייל סכנת חיים הוא רשאי לפעול בכל האמצעים ובכללם לבצע ירי חי על מנת לנטרל את הסכנה.

בסיכום הדברים קבע הרמטכ״ל כי מדובר באירוע חריג שנדרש ללמדו בכל יחידות צה״ל

• אהבתי 1
  • מעניין 1

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, vadim6385 כתב:

שתדע כל אם עבריה, שהפקירה את גורל בניה בידי המפקדים ה"ראויים" לכך.

אם החייל היה יורה בתוקפים, תהיה בטוח שאותו המפקד היה זורק אותו מתחת לאוטובוס

There, I fixed it for you.

למען הסר כל ספק, אני לגמרי מסכים איתך! 

עריכה אחרונה על ידי Drx
פורסם (נערך)

לא כזה קשה לפרוץ את גבולות המדינה שלנו. מישהו אמר שב"חים נכנסים באקספרס בקעה?

היו מקרים שהגיעו עם סכין ורימון לבסיסים בדרום, מגבול עזה. ואני לא מדבר על בסיסים צמודי גבול אלא כמה וכמה קילומטרים לתוך ישראל.

לפחות לבסיס אימונים אחד ממה שאני יודע הגיעו ממש קרוב

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

אתה זה לא הוא, ואין לך מושג מה באמת הלך שם.

זה תמצית העניין. כל השאר זה סתם לטחון מים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, khc כתב:

10 במרץ 2021
כ"ו באדר התשפ"א

תחקיר תקיפת לוחם הקומנדו הוצג לרמטכ״ל

צה"ל: התקיפה הינה אירוע חריג, הלוחם נאבק בכל כוחו, לא היה כשל ערכי

דובר צה"ל מוסר כי ממצאי תחקיר תקיפת לוחם הקומנדו בשבוע שעבר הוצגו היום לראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, על-ידי מפקד פיקוד המרכז, אלוף תמיר ידעי.

מהתחקיר עולה כי במהלך ניווט בדד זיהה הלוחם שני אזרחים חשודים במרחב שניסו ליצור איתו קשר. הלוחם התרחק מהנקודה, התעלם מהשניים והמשיך בניווט בעוד החשודים התרחקו מהמקום בנסיעה.

לאחר מספר דקות הפתיעו החשודים את הלוחם והחלו להכותו בחוזקה. בתום מאבק ממושך, שלף הלוחם את המחסנית מהאפוד במטרה לדרוך את נשקו. בשלב זה חטפו החשודים את הנשק ונמלטו מהנקודה, כשהם פצועים.

כתוצאה מהמאבק, הלוחם נחבל בגופו ובראשו באורח קל. מיד בתום האירוע הלוחם הזעיק את מפקדיו, שחברו אליו בתוך דקות כדי להגיש לו סיוע רפואי. המפקדים והלוחם ניסו לרדוף אחר הרכב הנמלט ללא הצלחה.

ממסקנות התחקיר, כלל העדויות ומחקירת המשטרה עולה כי הלוחם נאבק בתוקפים בכל כוחו ופעל באופן התקפי.

התחקיר לא מצא כשל ערכי בתפקודו של הלוחם, למרות התוצאה של חטיפת הנשק, זאת מאחר שהחייל לא הבין שהוא נמצא בסכנה עד שהחלו לתקוף אותו.

מהתחקיר עולה כי הכנת האימון וביצועו התנהלו על-פי הפקודות והנהלים המחייבים בעת ניווטי בדד.

הרמטכ״ל קיבל את מסקנות התחקיר וקבע כי אימון ניווט בדד מהווה רכיב חשוב בבניית המקצועיות והחוסן המנטלי הנדרשים מכל לוחם.

עוד קבע כי הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים ומאפשרות למפקד חטיבה לקבוע את מצב הנשק בעת ניווט, לאפשר מצב ׳הכנס׳ ולפתוח באש על פי צורך.

הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים המבצעיים, מאפשרות לבצע נוהל מעצר חשוד כלפי גנב נשק חם וכן במקרה בו נשקפת לחייל סכנת חיים הוא רשאי לפעול בכל האמצעים ובכללם לבצע ירי חי על מנת לנטרל את הסכנה.

בסיכום הדברים קבע הרמטכ״ל כי מדובר באירוע חריג שנדרש ללמדו בכל יחידות צה״ל

אם נותנים ללוחם לנווט לבד למה לא עושים את זה בשטח בטיחותי במרכז הארץ ?

בהנחה שזה לא היה באבן גבירול וידעו שיש סכנה כזאת למה הנשק לא בהכנס?

ולמה בשנת 2021 אין לחיילים שמסתובבים לבד באיזורים שכוחי אל לחצן מצוקה שהם יכולים לקרוא לעזרה בלחיצת כפתור ולא דרך פרוצידורות?

על הוראות פתיחה באש אני לא מדבר כי אנחנו כבר יודעים מה קורה למי שיורה.

לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

רק לי עולה השאלה בראש איך לוחם מובחר לא הצליח לשתק 2 אזרחים (מהתמונה לא נראה שהם הסגנים של שוורצנגר) אז נכון המחסנית לא הייתה בהכנס. ואקדח גם לא היה בנמצא (אשמח להחכים לגבי זה) . אבל אימוני קרב מגע + קת לא אמורים לסיים אירוע כזה מהר?

אתה רואה יותר מדי סרטים

זה לא סטיבן סיגל או רמבו

אני בספק אם אנשי שבכ ומאבטחים של ראש הממשלה יכולים לחתום שבכל מצב הם יכולים לנטרל 2 אנשים

זה תלוי מי האנשים, איך הם מגיבים להתקפה שלך, כמה הם חדורי  מטרה

בכל מקרה 100% הצלחה יש רק בסרטים

וחוץ מזה לוחם קומנדו שמשתלט על אוניה \ בית וכו' עושה את זה עם נשק דרוך ומגובה בלוחמים אחרים

הוא לא קופץ ממטוס לספינה ומשתלט עליה כמו 007 בלי נשק

כשיש לידך 20 לוחמים אתה מתנהג שונה מכשאתה לבד בלי נשק דרוך.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

מה שכן אולי כדאי לשקול את גיוסם של שני המתקיפים על אומץ חתירה למגע והשלמת המשימה.

צריך להיות קצת מורעל בכדי לתקוף חייל שמבהלה יכול לתקוע בך כדור. 

(בכוונה כתבתי בהלה כי גם הם יודעים את הוראות הפתיחה באש)

הביטחון שיש לגנבי הנשק כשהם פועלים בטריטוריה שלהם =צה"ל הוא הזוי.

פורסם

חיזקתי את זה שאף אחד מאיתנו לא היה שם ולכן זה סתם לטחון מים, אבל אני מבין את סקרנות פות"ש.

רק אוסיף ואציין שבתקופתי (לפני עשרות שנים) היה נהוג לבצע ניווטי בדד במצב הכנס וכדור בקנה. לא אומר שזה המצב האידאלי, אבל ככה זה היה, ומכאן ניתן להסיק שזה היה נותן לו יתרון קל שאולי אולי היה מציל ת'מצב. שוב, אנחנו לעולם לא נוכל לדעת, מצד שני לא סתם הלכנו ככה בניווטים. 
ניווטי בדד הם תחום מאד מאד מסוכן. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ירחמיאל, לך תדע אם זה היה נגמר טוב יותר עבור החייל במצב כזה. במציאות של היום אני חושב שהיינו רואים כותרות כמו "חייל ירה בשני אזרחים לא חמושים" במקום "שני עבריינים נורו במהלך ניסיון לגנוב נשק". כנראה יש סיבה שלא עושים ניווטים כאלה עם כדור בקנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...