Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

החלטתי להתחיל ללמוד לנגן על גיטרה. בכיוון של לנגן שירים מוכרים וכאלה Rhcp ודומיו אבל לא רק. ללא רקע קודם.

עד עכשיו הייתי בטוח שגיטרות של ימאהה הם שם דבר בתחום אבל קצת מבולבל מהמבחר וכל חנות דוחפת את המלאי שלה.

תקציב 700+/- ש"ח.

דרישות, שתשמע סביר+ ושתהיה מותאמת למתחיל כמוני. אני שמאלי, אם זה משנה.

שאלת המשך, האם כדאי להתחיל ללמוד בעזרת יוטיוב ודומיו או רצוי להעדיף מורה להתחלה.

תודה לעוזרים.

פורסם

בתור גיטרה של מתחילים לא הייתי משקיע מדי באיכות הסאונד. זה לא באמת משנה ביחוד כשמקבלים נסיון אז כבר לרוב עוברים לאקוסטית או חשמלית. 

מה שכן, וזה משהו שבאמת יכול לעשות את ההבדל, זה לקנות גיטרה עם אקשן(המרווח בין המיתרים לצוואר) נמוך. הזולות נוטות להיות עם אקשן בשמיים וזה יכול לעצבן כול נגן גיטרה, ובמיוחד להחריב מוטיבציה עבור נגנים מתחילים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אולי הדעה שלי היא לא כל כך הדרך הנכונה בה יש להתחיל אבל אני אישית הייתי ממליץ לך לקנות ישר אקוסטית ולוותר על הקלאסית.

אם אתה רוצה לנגן שירים כדוגמת RHCP OASIS וכו קלאסית תהיה על הפנים ותישמע לך כמו שיר ילדים בקומזיץ.

הדגם לא חשוב וגם החברה, לך על משהו זול עד 500 ש"ח ותבקש שינמיכו לך את האקשן. לא יותר מדי שהצליל לא יצרום.

ואל תשכח לרכוש קאפו ומפרטים ואפילו סטנד שלא תזצטרך לזרוק את הגיטרה על הספה..

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • אהבתי 1
פורסם

אני האמת הייתי הולך עוד צעד הלאה - אם מה שאתה אוהב לנגן מנוגן בחשמלית - קפוץ ישר לשם.

תמצא ביד 2 משהו שמוכר איזה משהו סביר + מגבר בתקציב שלך או תראה אם יש באנדלים (תיצמד לחברות הגדולות , גם אם זה למותגי משנה שלהם כמו סקוייר או אפיפון).

כן גיטרות שמאליות הן קצת שונות לפעמים (למרות שאם ג׳ימי הנדריקס הפך מיתרים ונתן בראש ...) .

בזמנו אני כמעט הפסקתי לנגן מחוסר מוטיבציה עם קלאסית כשכל מה שאהבתי היה על חשמלית.

אחרי שעברתי לחשמלית זה שינה לי את כל העסק (פלוס 3 להקות ועשרות הופעות בימים אחרים - different lifetime)

עוד אופציה זה לבדוק עם חנויות אם הן משכירות ציוד לתקופה שתבין אם אתה באמת בעניין או לא.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי הכי מומלץ להתחיל עם קלאסית.

אקוסטית עלולה להיות קצת קשה בהתחלה, בשלב שכריות האצבע עדיין רכות, כנ"ל חשמלית.

מחזק את סולן מגהדת' 😛 לגבי גובה האקשן- אני מכרתי גיטרה בגלל שהמרווח היה גבוה מידי,  מה שעלול להכאיב לפרק כף היד.

בהצלחה

גרמת לי להיזכר בגעגועים לגיל 15 ולתקופה בה למדתי לנגן 😀

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ,

גיטרה קלאסית יש. התחלתי ללמוד לנגן בעזרת מורה. דברים בסיסיים כמובן.

מפאת חוסר בזמן עזבתי. מעדיף ללמוד בקצב ובזמן שלי.

חוזר לשאלה בתחילת השרשור, האם לימוד מהיוטיוב או בעזרת אפליקציה ייעודית יקדם אותי ליעד הנ"ל?

יש אולי אפליקציות לימוד מומלצות?

פורסם

אתן תשובה קצת פסימית: אם לא מצאת את הזמן לשיעורים עם מורה - לא בטוח שתמצא עם אפליקציה ויוטיוב. 

למצוא זמן או להכריח את עצמך להתאמן זה אחד האתגרים הגדולים, בעייני, בלימודי נגינה. ואני דוגמא חיה למישהו שלכאורה מאוד התחבר לתחום, תמיד רצה לדעת לנגן וכו' אבל בפועל נכשלתי בזה, כי אף פעם לא היה לי את המשמעת העצמית או הרצון האמיתיים לשבת שעה או יותר ביום ולתרגל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגמרי מבין ומתחבר. אצלי זה דיי החזיק מעמד. אבל בעקבות מעבר לעבודה חדשה השעות שלי ושל המורה לא הצטלבו לצערי.

בהנחה שאני רוצה ומתכוון להקדיש את הזמן ללמוד ולהתקדם אבל בקצב שלי. אשמח לשמוע מכאלה שניסו ויוכלו להמליץ על דרך אחרת ללמוד ולהתקדם.

• תוכן חדש...