Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אם החלפת את החלק הזה אין עוד בקר, זה למעשה הנגד מהירות.

למעשה יש שני סוגים ובכל מקרה רק אחד מבין השניים מותקן, או בקר מהירות או נגד מהירות.

קודם כל תבדוק האם המאוורר פועל בעוצמה חזקה מאוד(מעיד על מהירות שניה) או פועל בעוצמה בינונית המעיד על מהירות ראשונה.

אם המאוורר נכנס לעבודה ישר למהירות שניה(גבוהה) יש לך באמת בעיה, ואם לא והוא מתחיל במהירות ראשונה הכל תקין.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
אז אם החלפת את החלק הזה אין עוד בקר, זה למעשה הנגד מהירות.
למעשה יש שני סוגים ובכל מקרה רק אחד מבין השניים מותקן, או בקר מהירות או נגד מהירות.
קודם כל תבדוק האם המאוורר פועל בעוצמה חזקה מאוד(מעיד על מהירות שניה) או פועל בעוצמה בינונית המעיד על מהירות ראשונה.

אם המאוורר נכנס לעבודה ישר למהירות שניה(גבוהה) יש לך באמת בעיה, ואם לא והוא מתחיל במהירות ראשונה הכל תקין.

אני לא באמת יודע מה זה מהירות ראשונה ושנייה מבחינת סלד אבל הוא מאוד רועש אז אני מניח שזאת השנייה...
גם מהירות ראשונה רק ב107 מעלות נשמע לי מוזר...
אבל תאמת? שכל הסאגה הזאת התחילה מזה שיש לי כמו הולוגרמה כזאת לשמשה ויש שם גם מד חום מנוע שבנוי מלדים
תמיד הייתי בין הלד השלישי לרביעי (ויש לי את האוטו כמעט שנה כבר עם ההולגרמה) אבל פתאום אני הגעתי ללד החמישי.
הלד החמישי נדלק ב105 מעלות בערך (השוותי עם סורק תקלות) ואז אני מניח שהאוטו לעולם לא הגיע לה לפני אם לא ראיתי את הלד נדלק אף פעם (גם בחיים לא נדלק לי ברכב הקודם).
ברכב האישי שלך מתי המאוורר מתחיל לפעול?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם (נערך)

אם כך, המנוע כן מתחמם ועובר את טמפ' העבודה כפי שתיארת בלוח השעונים.

האם החלפת את הנגד בחדש או במשומש? אולי הוא תקול?

הרכב שלי הוא אלפא ולכן הטמפ' עבודה לא דומה שלך.

נזכרתי בעוד משהו, תבדוק  בכונס אוויר בחלקו העליון צריך להיות קונקטור על צמת החוטים הראשית של המאווררים, תנתק אותו ותבדוק אם הפינים שרופים בפנים, נזכרתי שהיתה מחלה כזו בפורד פוקוס.

פורסם
לפני 3 דקות, ba323f כתב:

אין לי מד חום בלוח שעונים אז אין לי אינדיקציה למה זה תקין

לא נדלקה נורה של חום יתר (רק זה חסר לי)

הנגד חדש ואפילו הזמנתי 2 כאלו (כי 20 שקל לאחד) ועדיין מתנהג ככה

אני צריך מישהו עם פיאסטה שיגיד לי מה ההתנהלות התקינה של הרכב.

107 מעלות שהמאוורר נכנס לפעולה זה נשמע לי מאוחר מדי וגם לאיפה הלך המצב הראשון של המאוורר? או אם אני טועה אז המצב השני?

פורסם
לפני 16 שעות, ba323f כתב:

נזכרתי בעוד משהו, תבדוק  בכונס אוויר בחלקו העליון צריך להיות קונקטור על צמת החוטים הראשית של המאווררים, תנתק אותו ותבדוק אם הפינים שרופים בפנים, נזכרתי שהיתה מחלה כזו בפורד פוקוס.

ישנם את שני הקונרטורים האלו שנראים שהם באיזשהו שלב הולכים לאותו החוט של המאוורר.

החיבור הקדמי יותר נראה תקין אבל משום מה בחיבור שעל החוט כן יש מוליכים ואיפה שהוא מתחבר אין (בתמונה השנייה).

החיבור השני אתמול בדקתי ולא שמתי לב למשהו מיוחד מבפנים, אבל עכשיו הוא תקוע בפנים ולא יוצא.

החוטים לא בתוך העטיפה שלהם כי פתחתי אותה אתמול לראות אולי נשרף איפשהו בדרך (ושוב נראה תקין).

מה התפקיד של החיבורים האלו בכלל? אחד מהם של האזעקה? (שאני די בטוח שיש לי באוטו מהחברה?).

20201228_181832.jpg

Screenshot_20201228-182035_Video Player.jpg

פורסם
בתאריך 28.12.2020 בשעה 01:46, ba323f כתב:

קרא שוב את תגובתי ערכתי אותה.

במקרה אתה יודע מה הם החיבורים האלו?

הגעתי לנקודת יאוש חחח אני צריך פיאסטות מאותו הדור לדעת דברים תפנו אליי בבקשה

פורסם (נערך)

אחד מהקונקטורים נראה שמתחבר למנעול מכסה מנוע, כנראה לצורך התראה בלוח שעונים על מכסה פתוח.

השני שאין לו פינים בקונקטור אולי הכנה למאוורר מנוע נוסף שאצלך לא בשימוש ולכן אין בקונקטור פינים וזה משמש רק לקיבוע אסתטי.

לגבי הבעיה אצלך, הכי טוב זה עם סורק תקלות לבצע הפעלה למאוורר, פעם מהירות נמוכה ופעם גבוהה ולבדוק, בפורד יש אופציה בסורק של SELF TEST לכל המערכת.

ברמת העקרון בקופסאת הממסרים בתא מנוע צריך להיות ממסר של מהירות נמוכה ועוד אחד למהירות הגבוה.

נסה לחפש ברשת מידע על בית הממסרים והחיווט אני גם אנסה לעזור לך.

נסה את זה:

https://www.autogenius.info/ford-fiesta-from-2012-fuse-box-diagram-eu-version/

בדוק תחילה את הפיוזים.

אחר כך, אם יש לך ידע בחשמל ותוכל להוציא את הממסרים של המאוורר ולבצע גשר לבדיקה יהיה גם טוב (שים לב לבצע גישור בפינים הנכונים! שלא יגרם נזק)

ובנוסף לבדוק את הממסרים עצמם, לתת להם הזנת מתח ולבדוק רציפות לתקינות הממסר.

פורסם
בתאריך 29.12.2020 בשעה 21:21, ba323f כתב:

אחד מהקונקטורים נראה שמתחבר למנעול מכסה מנוע, כנראה לצורך התראה בלוח שעונים על מכסה פתוח.

השני שאין לו פינים בקונקטור אולי הכנה למאוורר מנוע נוסף שאצלך לא בשימוש ולכן אין בקונקטור פינים וזה משמש רק לקיבוע אסתטי.

לגבי הבעיה אצלך, הכי טוב זה עם סורק תקלות לבצע הפעלה למאוורר, פעם מהירות נמוכה ופעם גבוהה ולבדוק, בפורד יש אופציה בסורק של SELF TEST לכל המערכת.

ברמת העקרון בקופסאת הממסרים בתא מנוע צריך להיות ממסר של מהירות נמוכה ועוד אחד למהירות הגבוה.

נסה לחפש ברשת מידע על בית הממסרים והחיווט אני גם אנסה לעזור לך.

נסה את זה:

https://www.autogenius.info/ford-fiesta-from-2012-fuse-box-diagram-eu-version/

בדוק תחילה את הפיוזים.

אחר כך, אם יש לך ידע בחשמל ותוכל להוציא את הממסרים של המאוורר ולבצע גשר לבדיקה יהיה גם טוב (שים לב לבצע גישור בפינים הנכונים! שלא יגרם נזק)

ובנוסף לבדוק את הממסרים עצמם, לתת להם הזנת מתח ולבדוק רציפות לתקינות הממסר.

הסורק תקלות שלי לא עד כדי כך מתקדם שיש לו אופציה לבדיקה של דבר כזה, צריך אחד ברמה של מוסך מורשה כנראה. (אם למישהו יש מאוד יעזור)

החלפתי בין הממסר שלו לאחד אחר בתא (שניהם זהים בנתונים) ושניהם עובדים בסדר אז זאת לא בעיה בממסר ויש רק ממסר אחד שמאוורר.

הפיוזים בדקתי דבר ראשון והכל תקין.

חייב פיאסטות שיעזרו לי.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 57 דקות, Shab00 כתב:

שאני טיפש ולמאוורר אצלי יש רק מהירות אחת ב105 מעלות

איזה פחד....

אז איך נסגר הסיפור?
כאילו מאז שנהיית  טיפש.. כבר יותר הרכב לא סודר?
כי גם אני עם פיאסטה 2012 והדבר הראשון שעלה לי זה נגד מהירויות!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...