Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי עזרה בבקשה

הורדתי רכב מהכביש שנת 2003 ( רכב שהמנוע והגיר תקינים ולא עבר תאונה ) הורדתי בגלל שהייתה לו תקלה במשאבת הברקס ולא היה שווה לי לתקן .

אני עכשיו רוצה למכור את הרכב כדי שהעירייה לא תתן לי דוחות . (נ.ב הלוחות הצהובות נגנבו והודעתי למשטרה ) 

פרסמתי באינטרנט על מכירת הרכב ופונים אלי כל מיני אנשים /סוחרים .

אני חוששת למכור כאשר במצב כזה אין העברת בעלות ויכול להיות שכאשר יקנו את הרכב במקום לא טוב תבוא שוב העיריה ותתן דוחות או שבמקרה יותר גרוע ישמישו את הרכב ויסעו בו .

אודה לעזרתכם 

פורסם

מה הבעיה ?

אם הרכב הורד מהכביש אין בעיה.

תכתבי זיכרון דברים עם הקונה אשר בו הוא מאשר שידוע לו שהרכב הורד מהכביש , גשי איתו לדואר ובצעי העברת בעלות מסודרת על הרכב .

אל תאפשרי לקונה להתחייב שהוא יעשה זאת מאוחר יותר , מעביר את התשלום בדואר לאחר העברת בעלות ולא אין עיסקה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

באיזה רכב מדובר שלא היה שווה לך לתקן? וכמה ק"מ נסע? זה לא עסק יקר תיקון משאבת ברקס.

לגבי הורדת הרכב מהכביש, זה דרך משרד הרישוי:

• יש למלא טופס הורדה של הרכב מהכביש במשרד הרישוי. במסמך זה יצוינו כל פרטי הרכב כדי שמשרד הרישוי יקלוט נתון זה ברישומיו.
  • מסמך זה מעבירים למשרד הרישוי באופן אישי.
  • לאחר קליטת המידע, משרד הרישוי מפיק לבעל הרכב רישיון כתום המעיד על כך שהרכב הורד מהכביש והוא לא קיים יותר במאגר הרכבים הנעים בישראל.
  • במקביל, נעשה חישוב כספי ומשרד הרישוי מחזיר לבעל הרכב את החלק היחסי של עלות אגרת הרכב ששולמה בהתאם לסך החודשים שהרכב נסע בכבישים.
  • על בעל הרכב לפנות גם לסוכן הביטוח או לחברת הביטוח, לדווח על כך שהרכב ירד מהכביש וגם במקרה זה יקבל חלק יחסי של דמי הביטוח בחזרה בהתאם להחלטות הבסיסיות של חברת הביטוח במקרים מסוג זה

אם הורדת את הרכב במשרד הרישוי לפי הנהלים, אין לך מה לחשוש. יש לך אסמכתא שהוא מורד מהכביש. את אמורה גם לקבל החזר על החלק היחסי של אגרת הרישוי במידה ועדיין היה לו טסט בתוקף.

לאחר מכן יש פרוצדורה של מכירת הרכב לפירוקששמה אני פחות זוכר מה הנוהל... 

קישור לאתר משרד הרישוי: https://www.gov.il/he/service/request_to_cancel_vehicle_registration

אם לא הורדת, את אמורה לבצע את הפעולות הנ"ל או לבצע העברת בעלות לקונה מסוים שהוא יחליט האם לתקן את הרכב או להשבית אותו.

פורסם
מה הבעיה ?
אם הרכב הורד מהכביש אין בעיה.
תכתבי זיכרון דברים עם הקונה אשר בו הוא מאשר שידוע לו שהרכב הורד מהכביש , גשי איתו לדואר ובצעי העברת בעלות מסודרת על הרכב .
אל תאפשרי לקונה להתחייב שהוא יעשה זאת מאוחר יותר , מעביר את התשלום בדואר לאחר העברת בעלות ולא אין עיסקה.
אין העברת בעלות לרכב שירד מהכביש.
עושים זכרון דברים עם הרוכש בו כתוב שהרכב ירד מהכביש ואין לנסוע בו וזהו.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

לא ניתן להעביר בעלות לרכב שהורד מהכביש, חבל סתם להטעות, גם לא ניתן להעלות בחזרה לכביש.
הנוהל התקין במצב כזה הוא מכירת הרכב עם זכרון דברים וללא לוחיות הרישוי.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם (נערך)

ברגע שהרכב הורד מהכביש הוא כבר לא "רכב" ולא ניתן להעביר עליו בעלות.

יש לעשות זיכרון דברים עם הקונה. שמרי צילום של הרישיון הכתום, כי למיטב זכרוני הקונה צריך את המקור בכדי לפרק את חלקי הרכב, נניח מנוע ורישומו מחדש.

עריכה אחרונה על ידי dotan123
  • תוכן חדש...