Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באמת שלא מחפש שום פינוק אבל אמשח למקסם את האופציות שלי בנושא של ערך מוסף אפילו מועט במידה ויש.

דרישות:

* ראש שקט- מובן לי שאין 100 אחוזי הצלחה, בייחוד בתחום הרכב. רוצה את האופציה שמבחינה הסתברותית צריכה להקנות לי שקט נפשי.

* ידני - יתרון גדול מאד. אם כי לא אתנגד לאוט' אם תהיה מציאה.

*חיסכון בדלק - ההגיון שלי אומר שאם קונים רכב זול, אז להכנס להוצאות גדולות על דלק זה דבילי (אם לרכב אין ערך מוסף)

*שמירת ערך- הרכב עתיד לשרת אותי כשנה~ אז במקרה הזה לדעתי צריך לחשוב על משהו שלא אפסיד עליו יותר מדי כאשר ארצה למכור.

בנתיים חשבתי על פיקנטו ו-i10, שתייהן 1.0 ידניות. את היונדאי אפשר להשיג בצורה שלפני המתיחת פנים הנוכחית והאמת שהיא קורצת לי מאד. היא נראת מגניב. נהגתי על ה 1.2 אוט' אומנם והיא הרגישה הרבה יותר איכותית מהספארק 2011 שהייתה לי בזמנו. ממש למעט הגודל, לא הרגיש לי שהן באותה קטגוריה.

יש עוד המלצות?

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

פיאסטה. לא מאוד מפוארת או מאובזרת (וזה נאמר מאוד בעדינות), אבל בוודאי עם "ערך מוסף" בערך בהכל יחסית לפיקנטו / i10. ללא בעיות ידועות (בהנחה שטופלה בצורה סבירה) ודי חסכונית (אבל לא חזקה, אפילו די להיפך). שים לב שאי אפשר לכוון את גובה הכיסא, זה עלול להפריע.

לחלופין אפשר לחשוב על 208 ואולי אפילו קליאו דור 4 900 סמ"ק (ידנית כמובן), אבל הקליאו לדעתי קצת גבולית בתקציב, וה-208 קצת גבולית באמינות (כלומר היא סבירה לגמרי אם יודעים למה לשים לב, אבל זה עדיין הימור קצת פחות טוב).

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעייה שלי עם הפיאסטה זה הסחירות שלה. אני צריך את הרכב לשנה וחצי מקס' ולפי איך שאני רואה את השוק של הידניות,  הערך של אלה שלא קוראניות פשוט צונח צניחה חופשית ללא מצנח. לדעתי בעוד שנה וחצי הן ימכר באיזור ה-12K והפסד כזה בשנה חצי אמנם לא נשמע יותר מדי אבל הוא משמעותי ביחס לסכום העיסקה, אז קצת קשה לי עם זה.

לגבי פיג'ו, אם יש ספק אז אין ספק. אחת האופציות הראשונות שהיו נשקלות. הייתה לי שכורה כזו ובאמת, אשכרה אחת הפעמים היחידות שאשכרה נהנתי לנהוג ברכב סופר מיני ללא יומרות ספורטיביות. גם פה(וגם ברנו) נושא ירידת הערך לא מאפשר לי לגשת לעניין ברצינות.

פורסם

ואללה? מעניין. הפיאסטה אם כך באמת עדיפה על הנייר לפחות. מדובר באוטו אמיתי ביחס לשאר האופציות. איך האמינות שלהן? בסופו של דבר, ראש שקט חשוב לי יותר מאשר הערך המוסף.

פורסם

אני לא מכיר בעיות סדרתיות. היה פה פעם דיון לגבי כל כמה זמן צריך להחליף טיימינג, לא זוכר מה נסגר בסוף (בין 5 ל-7 שנים, אבל אל תתפוס אותי במילה), במחיר כזה כנראה שכבר היה צריך להחליף בין כה וכה וכדאי לבדוק שהוחלף.

אבל אני חייב לשאול:

א. איך אתה מעריך את ירידת הערך הצפויה?

ב. מה זה משנה מה ההפסד באחוזים? כאילו, פרט להרגשת ה"פראייר", איפה האחוזים האלו משנים? מה זה משנה אם אתה מפסיד 50% על רכב ב-10,000 ש"ח או 25% על רכב ב-20,000 ש"ח?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אומר את זה בכוונה הכי מכובדת שיש אבל אל תתעסק בקקה. 

קשה למצוא רכב ב-20 אלף מטופל כמו שצריך שלא דחו לו טיפולים/החלפות או באופן כללי שטיפלו בו לפי הספר.

תתמקד בלמצוא אחד כזה, פחות משנה מה סוג הרכב. כי אם תינעל על דגם ספציפי,או שתחפש הרבה זמן, או שתתפשר ותקנה רכב מדגם X אבל לא מטופל כמו שצריך. 

ומה יעזור לקנות יונדאי כלשהי עם שמירת ערך טובה, אבל שיש לה טסט עוד שבועיים, צריכה להחליף ברקסים, צמיגים, ועוד טיפול גדול?  תמצא את עצמך עם רכב שומר ערך אבל שם 4000 שקל על אחזקה. 

לכן תתמקד על הרכב השמור יותר, פחות על הדגם. 

פורסם
לפני שעה, pooh-bear כתב:

אבל אני חייב לשאול:

א. איך אתה מעריך את ירידת הערך הצפויה?

ב. מה זה משנה מה ההפסד באחוזים? כאילו, פרט להרגשת ה"פראייר", איפה האחוזים האלו משנים? מה זה משנה אם אתה מפסיד 50% על רכב ב-10,000 ש"ח או 25% על רכב ב-20,000 ש"ח?

לא עשיתי חישוב מדוייק. פשוט ניכר שהפיאסטה מאבדת מהר יותר את ערכה. 10K בשנה קצת מבאס. הרבה יהיה לי הרבה יותר קל עם 5K נניח.

דייב, הנחת היסוד שלי היא שהרכב מטופל, עם הסטוריה מוכחת, טסט ארוך או לחלופין הפחתה במחיר ועוד. רכב שלא מטופל ומסודר מראש אני פוסל לחלוטין.

• תוכן חדש...