Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.youtube.com/watch?v=3yZ0iFJWQ-A

בסרטון הזה מדובר על הסיפור הידוע של המטוס הרוסי הזה.

ראשית - סיפור מענין למי שטרם מכיר אותו.

כמו כן הסתכלו נא ב- 04:15 , מופיע צילום של המטוס המרוסק, ומימין עומד חייל (לבלגים אין מדים מנומרים?): מישהו מזהה איזה רובה יש לו על הכתף?

פורסם

קשה לזהות, קרוב לודאי רוס"ר בלגי מתוצרת FN.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מבין למה אתה שואל... זה נראה כמו גלילון(:
במרץ שעבר הייתי בבלגיה. היו בנמל התעופה הרבהנשוטרים וחיילים. להפתעתי, רובם היו חמושים בעוזי.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם (נערך)

אכן הקת נראית דומה לזו של הגליל, ויש עוד כלי נשק עם קת דומה.

בסופו של דבר בתחום הזה כולם מעתיקים את כולם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 שעות, ירחמיאל כתב:

https://www.youtube.com/watch?v=3yZ0iFJWQ-A

בסרטון הזה מדובר על הסיפור הידוע של המטוס הרוסי הזה.

ראשית - סיפור מענין למי שטרם מכיר אותו.

כמו כן הסתכלו נא ב- 04:15 , מופיע צילום של המטוס המרוסק, ומימין עומד חייל (לבלגים אין מדים מנומרים?): מישהו מזהה איזה רובה יש לו על הכתף?

בבקשה

https://en.wikipedia.org/wiki/FN_FNC

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרובה הוא FN FNC. רובה זה החליף את ה-FN FAL בשירות הצבא הבלגי בשנות ה-70/80. 

הקת דומה לזו של ה-FAL PARA. אותה כת היוותה השראה לכת של הגליל/גלילון.

fn_fnc.jpg

פורסם
בתאריך 23.8.2020 בשעה 12:06, ALX כתב:

הרובה הוא FN FNC. רובה זה החליף את ה-FN FAL בשירות הצבא הבלגי בשנות ה-70/80. 

הקת דומה לזו של ה-FAL PARA. אותה כת היוותה השראה לכת של הגליל/גלילון.

המממ...
לא הפוך?
הכת של הגליל אולי היוותה השראה לרובה הבלגי?
הגליל נכנס לשירות בתחילת שנות ה- 70. אני זוכר שהצנחנים אאל"ט, היו הראשונים לקבלו. מאז שאני זוכר אותו הוא היה עם הכת הזו.
אולי אני טועה?

פורסם

FN FAL בקוטר 7.62 מ"מ היה קיים לפני הגליל ולפני ה-FN FNC. ה-FN FAL היה בשירות גם בצה"ל (בשתי גרסאות, "רובה מטען" ו"מקלעון", שתיהן עם קת קבועה מעץ), בצבא הבלגי ובהרבה מאוד צבאות אחרים החל משנות ה-50 של המאה הקודמת.

ל-FAL הייתה גם גרסת PARA, קיצור של Paratroopers, כלומר צנחנים, עם קת מתקפלת. ה-FAL קדם כרונולוגית גם ל-FNC וגם לגליל, שפותחו שניהם בשנות ב-70 ואימצו את התחמושת בקוטר 5.56 מ"מ שהייתה סטנדרט נאט"ו החדש באותה התקופה.

להלן מספר תמונות להמחשה.

FN FAL PARA:

Un_FN_FAL_version_Para.jpg.0de4428bfe7b946c7879550994119685.jpg

FN FNC:

fn_fnc.jpg.93f6c03f87a14cfd9dce53801e398288.jpg

גליל:

Imfdb_galil.jpg.45b6696f3111413965c858083cda99fa.jpg

• תוכן חדש...