Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 27.7.2020 בשעה 18:19, sorvall כתב:

הייתי מבסוט לראות שלפני הפשתן הקפיד לחרוץ לאורך את ההברגות כדי שפשתן יתפס ולא יסתובב יחד עם המחבר. מקצוען.

מגיב באיחור אופנתי, אבל חשוב לי לכתוב את זה לטובת מי שעלול להיתקל בהערה לעיל בעתיד ולקחת אותה כעצה לחיים. אף מקצוען אמיתי, בכמעט שום תחום למעט מקרי קצה, לא יצטרך לעשות שפצורים בשטח לציוד שיצא בייצור סדרתי מהמפעל. בטח לא במקרה של ציוד גנרי כזה. הפעולה הנ"ל שקולה להתקנת מראה פנורמית ע"י מורה לנהיגה - לא היית קורה לזה מקצוענות, נכון?

כפי שכבר נכתב לעיל - אין שום בעיה ללפף פשתן בכמות הנכונה ובכיוון הנכון על חריצי ההברגה הקיימים ואז לסגור (או לא, תלוי כמה אתה מיומן) עם כריכה או שתיים של PTFE (טפלון בעברית של מוסכים). אני מבין איך אדם פרטי שמתקן לבד את הצנרת פעם בשנתיים עלול להתקשות במשימה ולחפש קיצורי דרך, אבל אין שום צורך ושום תירוץ לחבל בציוד תקני ע"מ לבצע את הפעולה ע"י איש מקצוע. לצערי בישראל 99.8 מאנשי המקצוע לא יודעים איך להשתמש נכון בכלים ובאביזרים הרלוונטיים לתחומם, וכאן אפשר לפתוח דיון נפרד על ירידת קרנו של החינוך המקצועי בארץ והשלכותיה.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם תראה הנחיות של יצרן אמריקאי\גרמני של חומרי אטימה שמנחה לשרוט\לחרוץ\לחספס קלות (איך שלא תקראו לזה, בלי להיכנס לתהליכי יצור), זה ישנה את דעתך ?  

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

~

אין סתירה בין הדברים. אם זה לפי ההנחיות, אז מבחינתי זה פשוט סיום של תהליך הייצור במעמד ההתקנה - לגיטימי. אבל לא כשהמתקין עושה זאת על דעת עצמו כי הוא למד באורט (במקרה הטוב) ולכן יודע יותר טוב מכל מחלקת ההנדסה של היצרן.

מנסיוני, כשמדובר על חומרי אטימה או צביעה, לעתים קרובות ישנה המלצה כללית לחספס את פני השטח אבל לא הנחיה. ובכל מצב, ניגוב פני השטח עם מטלית לחה ונקיה ו/או קצת אלכוהול/מסיר שומנים מתאדה ישיג את אותה מטרה. אף יצרן ראוי לשמו לא ימליץ להשחית מוצר של יצרן אחר ע"מ להשתמש במוצר שלו. למעט אולי יצרן של חולץ ברגים חרושים וכד'...

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

אני מתכוון למקרה הזה ספציפית, אני מדבר רק עליו, וסביבו גם סובב הדיון להבנתי. ולגבי הנחייה או המלצה, אני אדייק, אני לא מצפה מיצרן של חומרי אטימה לחייב אותך לבצע את זה, ברור לי שזה בגדר המלצה, אני לא חושב שסמנטיקה זה נושא הדיון.

לא רק אתה עוד משתמשים שללו פעולה ספציפית בטענה של חוסר מקצועיות. אני שואל האם הנחייה\המלצה של יצרן "מכובד" (לא יצרן הצנרת\אביזרים יצרן חומר האיטום) תשנה את דעתכם לגבי הפעולה הספציפית הזו?

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יצרן חומר האטימה דואג לתוצאות מיטביות עם החומר שלו ויצרן האביזר דואג לתוצאות מיטביות עם המוצר שלו. אף אחד משניהם לא דואג לתוצאות מיטביות של המערכת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

יצרן חומר האטימה דואג לתוצאות מיטביות עם החומר שלו ויצרן האביזר דואג לתוצאות מיטביות עם המוצר שלו. אף אחד משניהם לא דואג לתוצאות מיטביות של המערכת.

וכאן בדיוק מקומו של האינסטלטור או בעל מקצוע עם ניסיון אשר יודע לעשות התאמה מיטבית בין שני המוצרים.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...