Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואלה אצלי ואצל עוד הרבה שאני מכיר המאש עשה את כל ההבדל והביא כיסוי מלא ויציב לכל הבית, כולל ממדים וחדרים שמופרדים על ידי ממד. צריך כמובן לפרוש נכון כדי שזה יעבוד טוב. ואני אגב עם המאש הכי זול של טנדה, בטוח שיקרים יותר יהיו אפילו מוצלחים יותר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 שעות, ניקו פ. כתב:

אין הבדל טכני מהותי בין 2 הסטים.

ה- m5 היא מערכת ותיקה יחסית שהוחלפה לפני שנה פלוס ב m9 המצויינת.

במקביל, הוציאו את ה m4 שתשמש כמערכת תקציבית, על בסיס ההצלחה של m5.

תכלס, ההבדל העיקרי ביניהם הוא עיצובי - גודל היחידה כאשר ה- m4 גדולה יותר.

תשקול גם nest wifi דרך אמזון או newegg.

אני לא גיימר, לי חשוב אינטרנט סביר ויציב בכל נקודה בבית שישרת מעל 10 צרכנים בלי לגמגם.

עם הm5 אני מקבל מהירות מספקת - לא יורד מ80 בשום נקודה בבית והפינגים לשרת הוט+ריצוד חד ספרתיים בדרך כלל. הכי חשוב - חסל סדר ניתוקים ואיפוסים כל יומיים.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אצלך ועוד הרבה... אבל אצלי מספיק שלקוח יקרא לי פעמיים לסדר לו את ה wifi ואני כבר הפסדתי את הרווח על הציוד.
ונתקלתי ביותר מידי פעמים ש 5 יחידות של המש מהדגמים הבכירים לא נתנו כיסוי לדירה לא גדולה.
10 יחידות לבית 3 קומות...לא הגיוני.
כשיש בטון/זכוכית/ברזל זה הורג את היכולות של היחידות האלחוטיות האלחוטיות

לעומת זאת בציוד ap קווי עם יכולות רומינג, כמו שיצאתי שסיימתי את ההתקנה, ככה זה ימשיך לעבוד.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 1 שעה, gsi16v כתב:

לגבי מהירויות אינטרנט.
אף חברה בארץ לא יכולה לספק ללקוח פרטי גיגביט 24/7.
במסלול 1000 מגה תהיה לכם מהירות הורדה בפיק בלבד של 1000 מגה מול אתר בדיקה (כל ספקי האינטרנט מכירים את כל אתרי ואמצעי הבדיקה ומסדרים להם תיעדוף ברוחב פס) חוץ מזה אין שום מקור שיכול לספק לכם הורדה/גלישה כזו וביממה לא תהיה לכם הורדה ממוצעת של יותר מ 30 מגה בחבילה של 40 או 1000...

ent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

אף אחד לא מתחייב לך ל 24/7 

אבל מפה ועד להגיד שלא תהיה לך הורדה ביותר מ30 בחבילה של 1GB המרחק ממש רחוק...

פורסם (נערך)
בתאריך 23.7.2020 בשעה 12:11, m3x7r3m3 כתב:

האלטרנטיבה זה לפרוס WiFi Mesh (יקר, יותר איטי, לא צריך להשחיל כלום) או MoCa (להרכיב את הרשת הפנימית על גבי התשתית של הכבלים הקואקסיאליים שמשמשים את הוט)

מכשירים כאלה הם גם לא זולים, וצריך מוקה מתקן מתקדם יחסית.

מה החיסרון של לשים את הראוטר בסלון ולעשות MOCA לממ"ד חוץ ממחיר המתאם?

https://www.amazon.com/Actiontec-Bonded-Ethernet-Adapter-ECB6200K02/dp/B088KV2YYL?th=1

תודה לכולם על התגובות והעצות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא אמרת - כמה ממירים אתה לוקח מפרטנר סהכ?
אם יותר מאחד - תבקש מהטכנאי שאחד יהיה בממד (תצטרך לשים שם טלויזיה אפילו זמנית), ואז הוא ישים לך מוקה שלהם חינם.
המוקה תיתן 100 מגה.
לא הבנתי אבל מה הבעיה עם הפתרון של המאש?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אף אחד לא מתחייב לך ל 24/7 

אבל מפה ועד להגיד שלא תהיה לך הורדה ביותר מ30 בחבילה של 1GB המרחק ממש רחוק...

לא הבנת.

ממוצע.

אם לי יש חיבור 100 ולך חיבור 1000

שנינו ננסה להוריד סרט של 10 גיגה מאותו שרת שמאפשר זאת יקח לנו אותו זמן, שעה לערך.

שנינו לא נקבל את המהירות חיבור הרמשית שלנו לאורך כל ההורדה

פורסם
לא אמרת - כמה ממירים אתה לוקח מפרטנר סהכ?
אם יותר מאחד - תבקש מהטכנאי שאחד יהיה בממד (תצטרך לשים שם טלויזיה אפילו זמנית), ואז הוא ישים לך מוקה שלהם חינם.
המוקה תיתן 100 מגה.
לא הבנתי אבל מה הבעיה עם הפתרון של המאש?
מה? איזה ממירים?
לוקח מהם רק אינטרנט תשתית וספק.
נשאר עם טלוויזיה של הוט כרגע.
זה מסבך את הסיפור?
אין בעיה לשקול מעבר לפרטנר טיוי גם, אבל הנציגה אמרה לי לפני שאתה עובר סופית תנסה אותנו חודש חינם ותראה איך הולך ובינתיים תשאר עם הוט.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אה הייתי בטוח שגם טלויזיה משום מה.
אז אני מציע שתיקח את המאש שלהם ותראה אם זה מספק אותך, מהמר שכן. אם לא - תשקול ללכת על מוקה/השחלה בנוסף, זה הסדר ההגיוני של ההשקעה בעיניי.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 6 שעות, gsi16v כתב:

לא הבנת.

ממוצע.

אם לי יש חיבור 100 ולך חיבור 1000

שנינו ננסה להוריד סרט של 10 גיגה מאותו שרת שמאפשר זאת יקח לנו אותו זמן, שעה לערך.

שנינו לא נקבל את המהירות חיבור הרמשית שלנו לאורך כל ההורדה

אם אתה מדבר על חו"ל אז אתה צודק, אתה לגמרי לא תקבל

אם תקים שרת שמספק לך 1GB יציב לכל משתמש אני דיי בטוח שתקבל את המהירות שמובטחת לך

פורסם

ספק אינטרנט לא יכול לספק לך תעבורה כלכך גדולה ביממה.

1000 מגביט/שנ' זה 10 טרה ב 24 שעות (או 135TB בנפח)

בלי קשר ל"שרת", הם לא יכולים לספק נפח תעבורה כזה לצרכן קצה

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם

@ניקו פ.: אני אנסה לפשט לך.

נקודת היציאה של פרטנר והנתב האלחוטי ישבו בסלון. תלוי במבנה הבית ובשכנים יש מצב שזה יספיק. הממד זו הנקודה הבעייתית. לכל שאר השימושים שציינת זה צריך להספיק.

בממד יש סיכוי סביר שלא תהיה קליטה אלחוטית מספקת לגיימר. במקרה כזה האפשרויות שלך הן:

* אם אתה טכני, לפרוש לבד כבל CAT6A דרך צנרת הכבלים הקיימת או בצורה מוסתרת אחרת כבל רשת מהנתב בסלון לממד.

* לשכור איש מקצוע שיעשה פרישה כזו (רק לממד, או "אם כבר אז לכל הבית")

* לרכוש זוג מתאמי MOCA שיקימו את הרשת הזו. אם אתה מתכוון להשבית את HOT לא צריך תקן מתקדם. אם יש כוונה להמשיך איתם הם גם מספקים ציוד כזה.

* לרכוש זוג מתאמי חשמל (יותר זולים יותר זמינים) אבל יכול להיות שהם לא יעבדו בכלל (בתלות בפאזות) או שלא יספקו את הקצבים הדרושים, כל שיש סיכון.

לצרכים שציינת לא נראה לי שאתה תפיק תועלת מרובה מMESH. לא ברור לי איך פתרון MESH יצור קסמים בממד הבייתי.

• מעניין 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 25.7.2020 בשעה 00:00, ניקו פ. כתב:

מה החיסרון של לשים את הראוטר בסלון ולעשות MOCA לממ"ד חוץ ממחיר המתאם?

https://www.amazon.com/Actiontec-Bonded-Ethernet-Adapter-ECB6200K02/dp/B088KV2YYL?th=1

תודה לכולם על התגובות והעצות.

מחיר, מחיר, מחיר, ועבודה עצמית

לדעתי אם הראוטר בסלון לא יספק אז להשחיל כבל ולסגור סיפור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סגור. יש למישהו המלצה למשחילים מקצועיים?

לפני שאני פונה לדוד גוגל.

הדירה בנתניה.

פורסם

לפני שאתה רץ למשחיל תבדוק שהקליטה האלחוטית לא מספקת.

קליטה אלחוטית זה משהו טריקי, לפעמים הזזה של 20 ס״מ או רבע סיבוב של הנתב משנים את איכות הקליטה. גם הצפיפות של השכנים וכמה התדרים פנויים ישנו מאד את רוחב הפס שתקבל.

היה לי פעם מקרה מצחיק שבו רשת אלחוטית התנתקה בכל פעם שהשכנה חיממה שניצלים לילדים שלה.

רעיון שלא ניסיתי זה להוריד wifi analyzer ולהקים רשת בין שני פלאפונים. לשים אחד בממד ואחד בסלון, ואז תקבל מושג כמה הסביבה רועשת (או שלא).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...