Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה רעיון במוחי הקודח.

לאחרונה התעניינתי באיך בעצם אנשים עושים כסף בפייסבוק/אינסטגרם/יוטיוב/וואטאבר.

במקרה של יוטיוב, יוטיוב עצמם משלמים להם כסף על הצגת פרסומות, אבל הבנתי שזה גרושים, פלוס יכולים לעשות לך demonetization על כל שטות. בהתחשב בעובדה שלצלם ולערוך וידיאו זאת עבודה קשה שיכולה לקחת יום שלם ויותר לסרטון של 10-20 דקות, הכסף שתקבל מיוטיוב לא שווה את זה.

לכן, מה שהרבה יוטיוברים עושים זה למצוא ספונסר שישלם להם לפרסם את הסחורה שלו בערוץ שלהם.

או לחילופין, משתמשים בערוץ יוטיוב כדי לפרסם את מה שהם עצמם מוכרים.

או להתחנן לתרומות בpatreon.

או כמה ביוחד.

כנ"ל לגבי פייסבוק ואינסטגרם, כשיש בעצמם שני כיוונים:

א) למצוא נותני חסות לפוסטים שלך ולפרסם אותם דוגמת "בסופ"ש יצאנו לחופשה ב#טויוטה #קורולה המאממת שסיפק לנו #ז׳וז׳ו ליסינג הבית לרכב יד שניה מספר 1 בנתניה כל כך חסכוני ונוח אפילו הכלב לא הקיא"

ב) לייצר משהו בעצמך ולהשתמש בפלטפורמה לפרסום. זה כולל גם בחורות ששמות קישורים למכירת תמונות של איברים מוצנעים בonlyfans או משהו.

מכאן, חשבתי על משהו. מאחר ואין לי כרגע מוצר שאני יכול להציע (לא, תמונות בלבוש לא צנוע לא באות בחשבון), אתמקד באופציה א' - לפתח דף תוכן ולחפש נותני חסות.

אני חושב לפתוח דף פייסבוק/אינסטגרם ולהעלות אליו תוכן שאכתוב/אצלם בנושאים שאני אוהב ויחסית חזק בהם - טכנולוגיה, עולם הרכב, אולי קצת פסיכולוגיה. בעצם יכול גם לעשות סרטוני unboxing, לא יודע אם עדיין פופולארי. או לפרסם מדריכים לתיקון של מחשבים ניידים/טאבלטים/טלפונים.

לצלם ולערוך סרטים אני פחות רוצה, וגם מה שאני טוב בו זה בעיקר כתיבה, אולי קצת צילום.

התוכן יהיה כנראה לרוב באנגלית, כדי להגיע לקהל רחב יותר.

מצד שני, אני מתכנן את זה בעיקר כדי לייצר הכנסה מהצד, ואין לי כוונות להפוך לinfluencer במשרה מלאה, וגם לא ממש יכול להיות עם יד על הדופק 24/7.

השאלה היא - עד כמה ישים להרים ולפתח עמוד תוכן בהשקעה מינימלית (נגיד תמונה פעם בכמה ימים, כתבה פעם בשבוע-שבועיים), כדי להגיע למצב שהוא מתחיל להכניס לי כסף.

האם יש מישהו שעשה/עושה דבר כזה ומרוויח מזה? מה המאמץ הדרוש? איך הגעתם למה שהגעתם אליו?

באיזה פלטפורמה כדאי להתמקד? פייסבוק? אינסטגרם? משהו אחר?

נכון להרגע אין לי חשבונות פייסבוק/אינסטגרם כלל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 34 דקות, vadim6385 כתב:

נכון להרגע אין לי חשבונות פייסבוק/אינסטגרם כלל.

אתה דג זהב שרוצה לשחות עם כרישים. עצמאית כנראה שיהיה לך כמעט בלתי אפשרי להרים את עצמך לאן שאתה רוצה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

תגדיר "לא עצמאית".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ישים לחלוטין, בטווח של מספר שנים עם השקעה יומית של כשעה לפחות.

אם זה היה קל, כולם היו עושים את זה. 

אני בחרתי בזמנו באופצייה של יוטיוב... (שהקשיחו לחלוטין את העמדות שלהם באופן גלובאלי כמה ימים אחרי שהצטרפתי :roll:).

לקח בערך שנה (!!!) להגיע ל-100 עוקבים, עם העלאת תוכן שבועי.

לא עצמאית = פרסום ממומן. לשלם הרבה כסף כדי שמעט אנשים יתעצבנו על הפרסומת וישלחו דוח בדיקה על התוכן לפייסבוק.

הסקופ של האופרצייה הוא די גדול, תבדוק לעומק לאן אתה מנסה להיכנס, והכי חשוב- בהצלחה!!!

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו כל שאלה מהסגנון הזה בקארספורום, התחלת הפוך - מהכסף כמטרה.

עזוב, אל תעשה את זה, זה היה אבוד מהשנייה הראשונה, עוד לפני שהקלדת את ההודעה.

למה?

כי הערוצים היחידים שמצליחים הם אלה שמבוססים על תשוקה.

על בסיס התשוקה שמניבה תוכן טוב בלי קשר לפלטפורמה בונים את המערכת -

שכוללת בימינו גם patreon וגם חסויות וגם מרצ׳נדייז ועוד ועוד ועוד - ברמות של אופרציה של יותר ממשרה מלאה אחת (!).

יש לא מעט יוצרים בודדים שמוותרים לגמרי על המונטיזציה כדי שיוכלו לעסוק רק בתוכן של הערוץ עצמו, למשל Ave.

ממליץ לצפות בצורה ממוקדת ואינטנסיבית בהרצאה של אחד היוטיוברים הכי מוכשרים שיש - Captain Disillusion -

בנוגע ל״מה הופך ערוץ יוטיוב למשהו שרוצים לצפות בו״. אצלו יש רק patreon, אגב, והוא לא עוסק בכלל בקידום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כסף הוא אכן המטרה היחידה.

מעבר לזה - אין לי שום עניין בלהיות פעיל בדברים האלה, בטח שלא להשקיע בזה כל יום כל היום, אין לי פשוט סבלנות לזה

פעם ניסיתי לכתוב בשביל איזשהו אתר על חומרת מחשב ומשחקים (בעברית), אבל ירדתי מזה אחרי שתי כתבות, שהיו דווקא סבבה.

פעם שניה הייתי שותף לבלוג של חבר על מכשירים אלקטרוניים ישנים (זה כבר באנגלית), אבל גם שם נגמרה לי הסבלנות אחרי 2-3 כתבות (הבנתי שהקוראים דווקא אהבו אותן).

לא ראיתי אגורה משניהם. למעשה הפעמים שקיבלתי כסף על כתיבה היו רק כאשר כתבתי מדריכים וdesign documents בעבודה.

כנראה באמת ארד מהרעיון. כישרון כתיבה ויצירתיות יש לי (לפחות ככה נראה לי), אבל אין ממש רצון לפתח את זה, ובטח שלא לעסוק בזה במשרה מלאה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין לך כח להתעסק בזה ולהתמיד, למה מראש להתחיל?

אתה יכול סתם בשביל הכיף להכין איזה סרטון שבא לך, לערוך אותו, להעלות ליוטיוב כתחביב ולראות איך זה יתגלגל.

פעם העלתי סרטון unboxing חובבני במיוחד בלי דיבורים ובלי מוזיקה של איזה מוצר שהזמנתי שלפני הקניה חיפשתי סרטונים עליו ולא מצאתי כלום. איזה מישהו כתב לי שבזכות הסרטון הוא החליט לקנות גם כן את המוצר, הייתי שמח מזה עד למחרת שהגעתי לעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יפה! אם כך, כשהמטרה היא כסף, האמצעי הוא ״מי מוכן לשלם הכי הרבה תמורת יכולותיי הנוכחיות״.

תמשיך לכתוב מדריכים עבור מי שמשלם לך על העבודה, אם כך. הניצול הכי יעיל של זמנך.

באופן אירוני, זה העיסוק שאני כל הזמן גולש אליו במהלך העבודה - ״שמעון יכתוב...״.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש שתי רשתות חברתיות שבהן צריכת תוכן משולמת במטבעות דיגיטליים (שהם תנודתיים - אבל אתה יכול להמיר אותם לביטקוין ברגע שתקבל אותם)
steem
hive
בטוח שתמצא מידע ברשת ותחליט בעצמך, זו דיי נישה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אין טעם.
בגישה של "זה סתם פרויקט צד שאעלה אליו תוכן פעם בכמה ימים" אתה תגיע לחשיפה נורמאלית שתביא לך כמה שקלים תוך 5+ שנים ובגישה כרגע אני לא רואה אותך מתמיד בזה ולא רואה מזה שקל מעבר לשנה-חצי שנה.

ליוצרי תוכן יש תשוקה ואפילו שהם מוכנים לעבוד על זה בחינם עדיין לוקח להם לא מעט זמן לבנות את הקהל שלהם ורובם בפועל נכשלים ומרוויחים פחות משכר מינימום ביחס לזמן שהם משקיעים בתוכן.

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

מעבר לזה - אין לי שום עניין בלהיות פעיל בדברים האלה, בטח שלא להשקיע בזה כל יום כל היום, אין לי פשוט סבלנות לזה

'חולה' על הגישה הזו.

"זה לא מעניין אותי" / "אני לא רוצה להשקיע" / "אין לי סבלנות" ולמרות זאת, אני מצפה שזה יכניס לי טונות של כסף על כלום עבודה, כלום השקעה, כלום עניין. 

לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

כישרון כתיבה ויצירתיות יש לי (לפחות ככה נראה לי), אבל אין ממש רצון לפתח את זה, ובטח שלא לעסוק בזה במשרה מלאה.

נולדתי 'גיפטד', ואתם  אלו שלא ניחנו ביכולות הכתיבה המדהימות שלי, תשלמו כסף כדי לצרוך את התוכן שלי על בסיס הכישרון המולד שלי, שאין לי ממש רצון לפתח, ובטח לא להשקיע בזה.

בחייאת, עזוב אותנו, אבל אתה, עם כזה כישרון כפי שאתה מעיד על עצמך, אתה לא עוצר לקרוא קודם את מה שאתה רושם לפני שאתה עושה 'שלח תגובה'? 

אין כסף קל. אין. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

למה שלא ישלמו?

שאעבוד בחינם? למה מי מת?

שאני אעלה סטוריז לאינסטוש כמו אחרונת הפקאצות, וגם לא אקבל על זה כסף, טובות הנאה וחתולים פרסיים?

כמו שאני רואה את זה, צוקרברג צריך להעביר לי בונוס על חתימה עוד לפני שאני פותח חשבון 😎

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

המקום היחיד בו הצלחה היא לפני עבודה היא במילון אבן שושן

• רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 35 דקות, vadim6385 כתב:

כמו שאני רואה את זה, צוקרברג צריך להעביר לי בונוס על חתימה עוד לפני שאני פותח חשבון 😎

מחר בבוקר אני מדבר איתו.

כמה אתה צריך? מיליון? שניים? מענק השמדת יויטוב? דבר במספרים!

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 48 דקות, vadim6385 כתב:

שאני אעלה סטוריז לאינסטוש כמו אחרונת הפקאצות, וגם לא אקבל על זה כסף, טובות הנאה וחתולים פרסיים?

גם הפאקצות שמעלות סטוריז לאינסטוש לרוב עשו את זה במשך כמה חודשים / שנים בעיקביות כדי ליצור קהל עוקבים - ואז התחילו עם פוסטים ממומנים.

מה שנקרא overnight success over a couple of years.

(ואני מכיר בעקיפין את התחום מכמה כיוונים אחרים של כתיבת תוכן ופרסום כזה - זו עבודה קשה וקודם כל צריך ליצור תוכן וקהל - ורק אח״כ - אולי - בא גם כסף.)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...