Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי יונדאי i20 שנת 2010. נוסעת מצוין אבל לאחרונה שמתי לב שכל חריץ על הכביש מורגש. האם החלפת בולמים תעזור? גם קדימה אחורה? האוטו היה בטיפול לפני חודש ורק החליפו כריות בולמים אמרו שהבולם עצמו בסדר....

ואם מחליפים בולם.... ההבדל בין מקורי לתחליפי מורגש? 

פורסם (נערך)

מה מידת הצמיגים? מה גודל הג׳אנט?

הייתה לי i20 supreme ידנית מ2010 עם הג׳אנט המקורי, היה עדיף לנסוע עם קרשים על שיבושים בכביש מאשר ברכב.

זה מה שגרם לי בסופו של דבר להחליף אותו, אחרי שהחלפתי צמיגים (Michelin) ובדקתי את תקינות המתלים.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

אם אמרו שהבולמים בסדר זה מאד תלוי מה בדקו - אם בדקו שהם לא נוזלים אז ייתכן שאין נזילות אך עדיין הבולם מבחינת התפקוד כבר לוקה בחסר (במיוחד אם הבולמים הם המקוריים ובני 10).

יכולות להיות מספר סיבות לתופעה שאתה מרגיש.

ראשית, תוודא שלחץ אוויר בכל הצמיגים בהתאם להוראות היצרן ואינו גבוה מדי.

שנית, אם הוחלפו לאחרונה צמיגים, ייתכן ששמו לך צמיגים שנמצאים על הצד הקשיח של הסקאלה ואז זה תלוי בך אם תרצה להחליף צמיגים או לא.

עצה לעתיד, מקובל להחליף כרית בולם ובולם ביחד כי העבודה של פירוק הבולם (שנחשבת מסובכת יחסית) כבר נעשית לצורך החלפת אחד מהם (כמובן שיש לשקול זאת בהתאם למצבם וגילם - בולם הוא יותר יקר מכרית הבולם)

לגבי החלפת הבולמים, לא חושב שיש חובה בבולם מקורי ברכב בן 10, יש בולמים טובים של KYB שיעשו עבודה טובה.

אישית, אני הייתי בודק מול המוסך כמה עולים מקוריים ואם ההפרש זניח עבורי הייתי לוקח מקוריים. 

אגב אם מחליפים בולם אז מומלץ תמיד בזוגות (כלומר ימין ושמאל) אחרת יכולות להיות שלל תופעות מוזרות בנוגע ליציבות הרכב ושיכוך מהמורות.

פורסם
לפני 21 דקות, Shay_u כתב:

מה מידת הצמיגים? מה גודל הג׳אנט?

הייתה לי i20 supreme ידנית מ2010 עם הג׳אנט המקורי, היה עדיף לנסוע עם קרשים על שיבושים בכביש מאשר ברכב.

זה מה שגרם לי בסופו של דבר להחליף אותו, אחרי שהחלפתי צמיגים (Michelin) ובדקתי את תקינות המתלים.

דגם inspire אוטומט מנוע 1.6L. הג'נט סטנדרטי (לא מגנזיום) בגודל 175/70R14. הצמיגים שלי גם מישלין החלפתי לפני שנתיים וחצי. אז מה עשית? מה החלפת?

לפני 17 דקות, Daewoo_Racer כתב:

אם אמרו שהבולמים בסדר זה מאד תלוי מה בדקו - אם בדקו שהם לא נוזלים אז ייתכן שאין נזילות אך עדיין הבולם מבחינת התפקוד כבר לוקה בחסר (במיוחד אם הבולמים הם המקוריים ובני 10).

יכולות להיות מספר סיבות לתופעה שאתה מרגיש.

ראשית, תוודא שלחץ אוויר בכל הצמיגים בהתאם להוראות היצרן ואינו גבוה מדי.

שנית, אם הוחלפו לאחרונה צמיגים, ייתכן ששמו לך צמיגים שנמצאים על הצד הקשיח של הסקאלה ואז זה תלוי בך אם תרצה להחליף צמיגים או לא.

עצה לעתיד, מקובל להחליף כרית בולם ובולם ביחד כי העבודה של פירוק הבולם (שנחשבת מסובכת יחסית) כבר נעשית לצורך החלפת אחד מהם (כמובן שיש לשקול זאת בהתאם למצבם וגילם - בולם הוא יותר יקר מכרית הבולם)

לגבי החלפת הבולמים, לא חושב שיש חובה בבולם מקורי ברכב בן 10, יש בולמים טובים של KYB שיעשו עבודה טובה.

אישית, אני הייתי בודק מול המוסך כמה עולים מקוריים ואם ההפרש זניח עבורי הייתי לוקח מקוריים. 

אגב אם מחליפים בולם אז מומלץ תמיד בזוגות (כלומר ימין ושמאל) אחרת יכולות להיות שלל תופעות מוזרות בנוגע ליציבות הרכב ושיכוך מהמורות.

בולמים קדמיים הוחלפו לפני 4 שנים לתחליפי. לא יודע מאיזה יצרן. צמיגים הוחלפו לפני שנתיים וחצי, צמיגי מישלין שהיו בסדר עד כה. האם יכול להיות בעיה של מתלים?

פורסם (נערך)

ההחלפה של הצמיגים לצמיגי מישלין לא עזרה לי, המתלים והבולמים היו תקינים ולכן הנחתי שהבעיה מגיעה מכיוון הג׳אנט שהיה 16״.

הגעתי למסקנה שאני פשוט צריך להחליף לרכב נוח יותר, מה שעשיתי בסוף.

אני רואה שאצלך הג׳אנט הוא 14״ ולכן מעניין אותי אם יש אצלך באמת תקלה, או שמדובר בכללי בדגם עם נוחות של קרש גיהוץ.

קשה לי להאמין כי שאר רכבי יונדאי עם ג׳אנטים בגודל סביר דווקא בסדר גמור מבחינת הנוחות.

אגב, גם פתחתי שרשור על הנושא בזמנו, המכות בישבן מכל בור בכביש ממש עלו לי על העצבים.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

אני מבהיר, הרכב בן 10 והוא ברשותי מרגע קריעת הניילונים. הבעיה התעוררה רק בחודשים האחרונים.... לפני זה נסעה מצוין

פורסם

השערה שלי היא שכנראה הצמיגים איבדו מהיעילות של ספיגת שיבושים, הגומי כבר לא חדש ויבש יותר.

גם אני אחרי שנתיים וקצת עם גודייר פרופמנס מרגיש את זה לעומת ההתחלה, כשהחלפתי בין הזוג האחורי לקדמי הרגשתי שינוי לטובה כי הצמיגים האחוריים עבדו פחות קשה עד לאותו הזמן.

• תוכן חדש...