Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאן אני צריך לפנות בשביל שיסדרו לי בעיה במערכת הקירור? למכונאי? חשמלאי? מוסך מורשה עדיף?

הבעיה היא שאחד הברגים שעל הצינורות (לדעתי בורג ניקוז האויר) נשבר ולכן אין אפשרות כרגע לסגור אותו.

בכל פעם שהמים מתחממים הם יוצאים דרך החור ההוא, דבר שיוצר נזילות וגם בעיה קשה בקירור המנוע.

אשמח לעזרתכם בעזרה ראשונה וכמו כן בהמלצה לשאלה איתה פתחתי, לאן אפנה?

נ.ב המלצות למקום אמין ומקצועי יתקבלו בברכה כי אני לא מכיר כזה.

דן.

פורסם

לא ברור איזה רכב והיכן הבורג

אם על הרדיאטור- למכון רדיאטורים

אם ליד הטרמוסטט- כל מוסך

אם מקום אחר פרט בדיוק היכן

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בכל עיר בממוצע יש מכון לרדיאטורים, לכן שם יטפלו לך בבעיה, שעל פניו נראית כלא קריטית, אך היא קריטית מאוד. כשהמים מתפרצים, הם מתפרצים על איזור המנוע, והמנוע חם, מה שיכול לגרום לסדק בבלוק.

דרך אגב, רק המכסה נשבר או שכל התושבת שלו נשברה (אם כן אז הבעיה יותר גדולה טיפה)?

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

לדן שלום רב!

אתה אכן צודק זהו בורג ניקוז האויר ממערכת הקירור,(אחד מכמה ברגים)אשר חובה למצוא לו בורג

אחר, חילופי או כל בורג אחר אשר הברגתו מתאימה.לנקז אוויר לפי כל הכללים {הסבר מפורט בחיפוש}

לסגור את הבורג בעדינות, לבדוק שאין נזילות ( אשר יגרמו כמובן לאובדן מים , וחדירת אוויר למערכת

הקירור, ולהתחממות הרכב}!

בצע ודווח בפורום על התוצאות!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מספר הסברים ותוספות:

1) הרכב הוא רנו טווינגו 94

2) אנסה להסביר היכן הבורג, איתכם הסליחה מראש על שאיני משתמש בשמות מקצועיים:

הצינורות בהם זורמים המים של מערכת הקירור הם צינורות גומי(?) שחורים. אני מדבר על אותם צינורות בהם זורמים המים שמתחממים ועל פי הטמפ' שם מופעלת הוונטה.

אחד הברגים (פתחי ניקוז) שעל הצינורות האלו לא נסגר ודרכו משתחררים בלחץ מים ומעט אוויר(כנראה האדים שמייצרים המים החמים).

לא הצלחתי לראות בדיוק מאיפה לאיפה מחבר הצינור הזה כי המנוע של הטווינגו הוא צפוף מאוד, אבל רק למקרה שיש כאן בעלי טווינגו- הצינור נמצע בצד שמאל למעלה, מעל צידו השמאלי של המנוע. זהו הצינור העליון ביותר

3)על פניו הבורג נראה שלם, עושה רושם שההברגה נדפקה ממשהו כי הוא נכנס חלק ונופל עד שהוא מתיישב במקומו, כמובן שהוא לא אוטם ככה כלום וברגע שהמים מתחממים מעט אז הוא נופל החוצה בגלל הלחץ.

4) אני מירושלים אז אם יש המלצות למכון רדיאטורים....

דן.

פורסם

תודה לך צביקה על תשובתך המפורטת, מחר, כשיהיה אור אני אבצע כל זאת.

אני אנסה בזמן הקרוב להעלות תמונה על מנת שכולם יוכלו להבין על איזה בורג מדובר.

דן.

פורסם

מכיון שבורג הנקוז נמצא על צנור מיים, מכון רדיאטורים לא מטפל בזה אלא מוסך מכונאות.

אם לא תתגבר על הבעיה בעצמך אז פנה ל "מוסך השחר", יד חרוצים 14 (מול ההיפרכול) תלפיות

ירושלים, טל' 02-6731212 ובקש את איציק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבטחתי תמונות של הצינור והבורג:

צביקה, האם הטיפול עליו המלצת הוא עזרה ראשונה או שניתן להישאר לטווח ארוך עם הבורג החלופי?

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

פורסם
הבטחתי תמונות של הצינור והבורג:

צביקה, האם הטיפול עליו המלצת הוא עזרה ראשונה או שניתן להישאר לטווח ארוך עם הבורג החלופי?

ניתן להשאר עם הבורג החילופי, וזאת בתנאי שהאוויר נוקז ממערכת הקירור!

בהצלחה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ובכן, התחלתי ע"י חיפוש בורג מתאים +שייבה מגומי. לא מצאתי בורג פלסטיק אבל אילתרתי משהו עם בורג רגיל ושייבה מגומי. (בתמונות תראו גם שייבה ממתכת- היא רק ע"מ להוסיף מעט נפח). כאשר כבר היה בידי הבורג הנכון ניקזתי אוויר (פעם ראשונה, לפי הוראות בפורום שלעיתים היו כ"כ לא מובנות עד שהייתי צריך לשבור את הראש עד שהבנתי.)

כעבור שעה קלה המערכת מתפקדת בסדר, הוונטה נכנסת לעבודה בזמן ואני רגוע.

(קודם תמונות ואז המשך הסיפור)

1.JPG

2.JPG

פורסם

יומיים לאחר מכן בעייה חדשה:

באמצע נהיגה אני מרגיש טלטול חזק, כמו פיצוץ מאיזור המנוע ומאותו רגע הרכב מקרטע. ממש כאילו המנוע מגמגם. לוחץ על הגז והרכב מאיץ תך כדי רעידות, כאילו הוא מאיץ ואז מפסיק, מאיץ ואז מפסיק...

עצרתי מייד בצד ופתחתי מכסה מנוע. זיהיתי נזילה ורטיבות באיזור משאבת המים אך לאחר מכן "נרגעתי" זו לא משאבת המים אלא קרע בקצה הצינור שמחובר אליה.

להפתעתי הרבה כאשר המנוע התקרר הוא הפסיק לקרטע וחזר לעשות זאת רק כשהתחמם מחדש. כך הצלחתי להמשיך עוד מספר ק"מ הבייתה כאשר אני ממתין כל הזמן עד שיתקרר המנוע.

עכשיו מספר שאלות:

1)האם הבעיה הזו קשורה לבורג שנשבר? יש לציין שהצינור שנקרע אינו אותו צינור בו הוחלף בורג הניקוז. אני חושב שאולי הצינור היה קרוע כבר תקופה מסויימת ולכן התמלאה המערכת באוויר, דבר שהגביר את הלחץ במערכת והעיף את הבורג ניקוז החוצה, אשמח לשמוע את דעתכם.

2) מה הטיפול הנכון בשלב זה? האם חייב מוסך או שאפשר פשוט לקנות את הצינור ולהחליף את הקרוע (ואח"כ כמובן לנקז אוויר)

3)מדוע כשהמנוע קר אז הבעייה לא מורגשת וכשהמנוע חם אז הרכב מקרטע?

4) אשמח לשמוע עוד מאלה שמבינים.

דן.

בתמונות קצת קשה לראות את הקרע על הצינור השחור אבל הוא נמצא בצינור התחתון לפני החיבור למשאבת המים

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

פורסם

שלום.

יש אצלך בעיה שצריך לבדוק אותה בצורה יסודית או שלא עשיתה משהוא נכון כגון ניקוז אויר .

יתכן שיש בעיה והטרמוסטט ניתפס , כמו כן יתכן בעיה יותר מטרבת כגון אטם ראש דולף שיכול לפעמים לעשות לך סרט.

אים אתה רוצה עזרה צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני לא מכיר את הרכב אב יש שתי אפשרויות:

א. הולך למוסך ( ודואג נוסף לכל יבדקו נזילות בלחץ)

ב. מחליף לבד את שתי הצינורות הרלוונטים והולך למכון רדיאטורים שיבדקו נזילה בלחץ(בדכ

לא גובים על זה תשלום)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...