Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קמתי בוקר אחד והחלטתי לעשות גינת תבלינים אצלי בשטח, במילא העסק קצת דשדש בתקופת הקורונה אז ניצלתי את הזמן לעשות משהו מועיל. 

לקחתי כלים והתחלתי לחפור, עשיתי גדר, חרשתי, הבאתי אדמה, שתלתי. היה חם. מאוד. הטאצ האחרון היה שער חשמלי, גם אותו עשיתי. מכיוון שזה שער שייעדתי אותו לכניסה של טרקטור פעם באף פעם החלטתי להזמין מנוע סיני לשער. קצת פשפשתי באלי אקספרס ומצאתי חברה עם קצת מוניטין בתחום וכמה סרטוני יוטיוב מלקוחות, נראה טוב. גם זול, 175 דולר. 

מגיע למשלוח וקצת ירד לי האוויר, 167 דולר, כמעט ערך המנוע. אבל אמרתי לעצמי, חבילה כבדה, משלוח זריז, חברה פרטית, עדיין יוצא יותר זול בפער של 100 אחוז מאשר בארץ, לקחתי. חברת TNT הנכבדת קיבלה ממני 167 דולר על מנת לשנע את החבילה אליי, נכון? אני מפספס פה משהו? כנראה שכן.

כשהגיע המנוע לארץ קיבלתי את המייל האיום, זה שכולנו מפחדים ממנו כשאנחנו מזמינים משלוח גדול מחו"ל, הרי זה אף פעם לא "יותם יא גב-גבר, זה יובל מTNT אחי, וואלק הבאת אחלה הזמנה ורק שתדע שאנחנו בדרך אליך יא סחבק"

לא, זה תמיד "החבילה שלך נחתה בארץ אבל בוא תראה איזה סיבוב אנחנו הולכים להרביץ עליך. התבקשתי לשלם עוד כ400 ש"ח על מנת לשחרר את החבילה שמתוכם (אם אני מבין נכון) רק 50 הם "מכס" וכל השאר, עמלות השחלה. אז בשביל מה שילמתי 167 דולר? לא כדי שתביאו לי את החבילה? ערך המוצר עצמו הוא כ670 ש"ח, אמיתי, בלי הצהרות שווא. זה מרגיש כמו העוקץ הידוע של חברות ההובלה, כשהם מחזיקים את כל הדברים שלך במשאית ולפני הפריקה דורשים עוד כסף עם שלל תירוצים. וואלה נשבר הז', באמת.

בחיים לא חפרתי ככה בשביל 400 שקל, אבל שתיתי 5 אספרסו היום והייתי צריך לפרוק את זה איפהשהו אז הנני.

מצרף פירוט עלויות

222.JPG

לכידה.JPG

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תקרא טוב - 207 ש"ח זה מע"מ למדינה, ועוד 50 ש"ח מכס.

העמלות שקר - 155 ש"ח פלוס מע"מ. עדיין מעצבן, אבל פחות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

וואלה צודק, קראתי את העברית ולא תרגמתי את זה בראש בצורה נכונה, טוב נו, הכל עומד בעינו. אחרי שזימברו אותי כמה פעמים מותר לפתוח שרשור גם אם פה יצאתי קצת חומוס 😈

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

העמלות הללו משולמות כמעט בכל העולם כאשר מדובר על יבוא ,נדרש לבצע שיחרור מכס ולזה יש עלות.

פעם הבאה נדרש לקרוא את האותיות הקטנות לפני ההזמנה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 24 דקות, CX25GTI כתב:

העמלות הללו משולמות כמעט בכל העולם כאשר מדובר על יבוא ,נדרש לבצע שיחרור מכס ולזה יש עלות.

למעט בריטניה שמדי פעם אוהבים להיות שם נודניקים ואיטליה שם המכס זו חגיגת שחיתות, אני לא מכיר מקום בו קיימות עמלות שקר שכאלו ובעיות בכניסה של מוצר לארץ אלא אם הוא נוגד את החוק. אפילו ביפן רווית הטפסים והתקנות לא מתעלקים עליך ככה.

איך מעל 200 שקל מע"מ על פריט של 650 ש"ח?

ואין מכס על פריט כזה.

כן השחילו את הבחור יפה יפה, וזה למה לא מזמינים דרך חברות בלדרות. שום דבר. 

פורסם (נערך)

הסבר כללי :

מאחר ועלות המוצר מעל 75$, אתה משלם מיסים על עלות מוצר (175$) + עלות משלוח (167$).  כלומר המיסים מחושבים לפי סכום של   342$ -> עלות מע"מ נראה תקין.

אגרת הצהרת יבוא - אני מניח כי הכוונה לאגרת מחשב -> זה סכום שגובים ממך והולך ישר למדינה (לא לחברת השילוח).

ניטול מסוף מטענים -> תשלום כנראה עבור ממ"ן.

עמלת יבוא + עמלת שחרור ->  עמלה לחברת השילוח.

אתה עשית טעות שהרבה אנשים עושים > מזמינים משלוח בלי לקחת הצעת מחיר מראש. במקרה הזה, חברת השילוח לוקחת ממך תשלום עבור ההובלה בלבד.

כאשר הפריט מגיע לארץ, אתה משלם הוצאות נילוות, כולל עמלות של חברת השילוח לפי מחירון של לקוח מזדמן.

אף אחד לא מבטיח כי הצעת המחיר שהיו מציעים לך היתה שונה, אך לפחות היית מודע מראש לעלויות הנילוות.  ואולי היית יכול לעשות סקר שוק בין חברות השליחויות השונות.

שורה תחתונה - אף אחד לא השחיל אותך.  עשית טעות של טירון (ובמלוא הכנות - במקומך, כנראה גם אני הייתי נופל בפח הזה, למרות שיש לי מעט הבנה כיצד התחום עובד).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...