Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 לא גודש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ישלי סיטרואן 2012 THP ושאני נותן גז ועוזב יש רעש חזק של פריקה (פורק מקורי, לא אמור להיות רעש)

בדקתי את כל החיבורים מהסעפת יניקה עד הפילטר אוויר כל הבאנדים סגורים חזק והתחברתי עם OBD וכשאני נוסע בפול גז לא משנה באיזה סל"ד הגדישה לא עוברת את ה-0.6 בעמידה זה נע בין 0.8 ל0.6 גם שאני נותן גז בניוטרל

יכול להיות שהלך הטורבו? אני חושד גם שהטורבו זורק שמן למנוע ובדקתי אין משחק בטורבו

תודה לעוזרים!

פורסם (נערך)

הפורק שלם , בסורק הלחץ על מינוס 0.65 ועולה ל0 בנסיעה (בסלד נמוך האוטו מרגיש כאילו אין טורבו כאילו לאג אין סופי כזה וב1800 \ 2000 סלד מתחיל לדחוף סבבה

כאמור הטורבו אמור להכנס כבר ב1400 סל"ד במנוע הזה

וברגע שאני מוריד רגל מהדוושה יש רעש של פריקה כמעט כל פעם שאני מוריד רגל מהדוושה יש רעש של פריקה לא עכשיו ממש חזק אבל יש רעש

פירקתי את כל הצינורות כולם נראים שלמים ותקינים חוץ מהצינור ש@Adamm אמר לי פעם להחליף זה הצינור מהטורבו לפילטר אוויר הוא היה שבור מתחת לבאנד בצד של הטורבו אבל זה לא עזר...

בלי קשר הרכב מרגיש עגלה

עריכה אחרונה על ידי elisb
פורסם
לפני 22 שעות, elisb כתב:

פירקתי את כל הצינורות כולם נראים שלמים ותקינים חוץ מהצינור ש@Adamm אמר לי פעם להחליף זה הצינור מהטורבו לפילטר אוויר הוא היה שבור מתחת לבאנד בצד של הטורבו אבל זה לא עזר...

בדיקה ויזואלית של הצינורות לא תמיד יכולה להעיד על מיקום הקרע, הקרע בתחילתו הוא ממש מיקרוני ורק שהלחץ עולה הוא "נפתח". במצב רגיל אתה עלול לראות שהצינור נראה כמעט כמו חדש.

בשביל לבדוק מהיכן בורח האויר כדאי שתיעזר באדם נוסף שילחץ לסירוגין על דוושת הגז, ובזמן שנשמעת בריחה של לחץ תעבור בשיא הזהירות עם היד בסמוך לכל צנרת הגדישה (או חתיכת נייר - אם מדובר במיקום בעייתי מבחינת נגישות) ותראה מהיכן בורח האויר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדיקה פשוטה וזריזה, אתר צינור גמיש של היניקה בין המגדש טורבו לאינטרקולר או בין האינטקולר לבית מצערת.

שם עליו יד כאשר חבר לוחץ על דוושת המצערת כדי להרים סל"ד בצורה זריזה לפחות ל3,400 . האם מורגשת התנפחות הצינור? עלית הסל"ד צריכה להיות מהירה ובזמן העלית סל"ד אמור להיות מורגש לחץ שמנפח את הצינור. 

פורסם
בתאריך 17.4.2020 בשעה 14:37, danniel כתב:

בדיקה פשוטה וזריזה, אתר צינור גמיש של היניקה בין המגדש טורבו לאינטרקולר או בין האינטקולר לבית מצערת.

שם עליו יד כאשר חבר לוחץ על דוושת המצערת כדי להרים סל"ד בצורה זריזה לפחות ל3,400 . האם מורגשת התנפחות הצינור? עלית הסל"ד צריכה להיות מהירה ובזמן העלית סל"ד אמור להיות מורגש לחץ שמנפח את הצינור. 

אני מנסה לחשוב איך להסביר את זה...הסל"ד ברכב הזה לא עולה מהר כמו כל רכב אחר שהיה לי , הרגשה כאילו אילו לו כוח לטפס בסל"ד משהו מוזר.

בכל מקרה, הרכב גודש בוודאות אבל בסל"ד נמוך האוטו נוסע על הפנים, הרגשה של "אתה בהילוך גבוה מידי" למשל 40 קמ"ש הילוך 4 או 5 לא זוכר מעמיד אותך על 1500 \ 1600 סל"ד משהו כזה ושאתה נוגע בדוושה מרגיש שאתה בהילוך הלא נכון (אוטומט, כן?)

לאחי הקטן יש פיג'ו 508 ו(אותו מנוע וגיר כמו שלי) האוטו שלו פשוט נוסע אחרת לחלוטין משלי מרגיש הרבה יותר חי ובועט כל נגיעה בדוושה בועטת אותך קדימה (נשמע כאילו אני מדבר על רכב ספורט אבל זה הכל בהשוואה לרכב שלי כן? :D ) ואצלו אין אף פעם את ההרגשה של "אתה בהילוך גבוה מידי" וניסיתי להיות באותם מצבים כמו שהיה עם האוטו שלי שזה הרגיש ככה והאוטו שלו פשוט מתקדם מהר קדימה בדחיפה חזקה שכשהאוטו שלי מתחיל לזוז רק ב2500 סלד במקרה הטוב ונשמע כאילו הוא צורח "לאאאאאא" כשאני עובר את ה4 אלף סל"ד.

חשוב לציין שנעשה ניקוי שסתומים , מצערת וסעפת יניקה לפני שבוע ולא עזר לאחר מכן בוטל צינור נשם שמגיע מהמכסה שסתומים ישר לסעפת והאוטו פחות רועד בסל"ד נמוך אבל בלי שום שינוי בכוח או באיכות הנסיעה.

גם משאבת דלק בלחץ גבוה (ככה זה נקרא? נמצא על צד ימין של הראש מנוע) הוחלפה אך לא עזר.

מזכיר שבכל עזיבה של דוושת ההאצה יש רעש חלש של פריקה.

אני כבר אובד עצות, תודה לכל העוזרים!

פורסם

מדובר ברכב עם תיבת הילוכים ואטמטית קלאסית?

אם כן אולי יש בעיה עם הממיר מומנט  שלא מבצע הגברת מומנט בתחילת נסיעה. 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, danniel כתב:

מדובר ברכב עם תיבת הילוכים ואטמטית קלאסית?

אם כן אולי יש בעיה עם הממיר מומנט  שלא מבצע הגברת מומנט בתחילת נסיעה. 

כן אוטומטית פלאנטרית של אייסן

הבעיה היא לא בתחילת נסיעה דווקא אלא בסל"ד נמוך בעיקר ולא באיזה הילוך.

היום סתם בדקתי את המחשב עם סורק תקלות והיה תקלה של AIR INTAKE LEAK או משהו כזה , איפסתי והאוטו נוסע ממש חזק לכמה דקות עד שהמחשב מתאפס על עצמו שוב ואז שוב נהיה חלש.

כמו שכבר ציינתי פירקתי את הסעפת יניקה וניקיתי הכל כולל השסתומים אבל התקלה הזו עדיין חוזרת מידי פעם בלי נורה של מנוע ואני לא מוצא של בריחה של אוויר.

עריכה אחרונה על ידי elisb
פורסם

אם יש לך תקלה של AIR INTAKE LEAK יש סיכוי שמכסה השסתומים שלך דולף וצריך להחליף אותו (שוב זו רק השערה. הרכב מצריך בדיקה אצל מי שמכיר את הדגם ויודע מה לחפש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כדאי להכנס למוסך שמכיר את האוטו, יש לו את האפשרות לבדוק את האוטו ולשלב את זה עם הניסיון שלו.

ממליץ לך על מוסך גבע בתל אביב, גם אם זה מצריך נסיעה (השבוע ראיתי שם 508 של אדם שהגיע ממוסך אחר שלא הסתדר.. כמובן שהרכב יצא תקין משם)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

אם יש לך תקלה של AIR INTAKE LEAK יש סיכוי שמכסה השסתומים שלך דולף וצריך להחליף אותו (שוב זו רק השערה. הרכב מצריך בדיקה אצל מי שמכיר את הדגם ויודע מה לחפש).

איציק

כבר פה ידענו את זה.

• תוכן חדש...