Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכבת יתרון עצום על טיסה - היא יוצאת ממרכז העיר ומגיעה למרכז העיר. חוסך שעה - שעתיים בכל כיוון, ועל זה צריך להוסיף את העיכוב של תהליכי הצ'ק אין והביטחון (אם כי, למשל, בסין, נתקלתי בהליך ביטחון לרכבת מהירה שלעומתו נתב"ג בסוף יולי ממש חביב). ומגבלות הכבודה יותר רופפות. זה יתרון עצום כאשר מדובר ביעדים במרחק של כמה מאות ק"מ. אבל, כאמור, אלה רכבות מהירות, לא רכבות לילה.

אני גם לא מבין את היתרון של רכבת לילה בתחום הרומנטיקה של רכבות. אם אתה יוצא ב-23:00 ומגיע ב-08:00 אתה אולי ישן טוב, אבל אין לך כל יתרון מבחינת הנאה מהנופים שבהם נוסעת הרכבת. נסיעה ברכבות נוף היא עניין אחר, אבל בשעות היום, לא בלילה. בסגנון הטיולים שמציעות לא מעט חברות רכבות, אם "סתם" נסיעה בקוים עם נוף מעניין ואם ממש טיולים מאורגנים יוקרתיים ויקרים, לא תיירות המונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

~

הפוסט הזה מזכיר לי ימים יפים יותר בפורום, כשלאנשים עוד היה זמן ופנאי מנטלי לכתוב מאמרים באוף ולהעשיר את הידע של שאר חברי הקהילה, לא רק לפתוח שרשורי 'תביאו לי טיפים/המלצות/תמיכה טכנית/יעוץ זוגי'. התוכן עצמו כנראה היה זוכה להערכה בקרב אנשי 394 בתפוז, לי באופן אירוני הוא גרם להבין איך מרגיש אדם פשוט מהיישוב שמגיע לקארזפורום ומגלה שיש הבדל בין מאזדה לטויוטה. (שתיהן מכוניות, לא?)

מסתבר שנסעתי על הרכבות האלה לא פעם כשגרתי בפרברי לידס, על הקו בין אדינבורו לקינגס קרוס. עוד זכרון נחמד. עכשיו אני הולך לחפש מפה כדי להסביר לניטש מה זה כל שטחי המדבר שמסביב ללונדון.

פורסם
לרכבת יתרון עצום על טיסה - היא יוצאת ממרכז העיר ומגיעה למרכז העיר. חוסך שעה - שעתיים בכל כיוון, ועל זה צריך להוסיף את העיכוב של תהליכי הצ'ק אין והביטחון (אם כי, למשל, בסין, נתקלתי בהליך ביטחון לרכבת מהירה שלעומתו נתב"ג בסוף יולי ממש חביב). ומגבלות הכבודה יותר רופפות. זה יתרון עצום כאשר מדובר ביעדים במרחק של כמה מאות ק"מ. אבל, כאמור, אלה רכבות מהירות, לא רכבות לילה.

אני גם לא מבין את היתרון של רכבת לילה בתחום הרומנטיקה של רכבות. אם אתה יוצא ב-23:00 ומגיע ב-08:00 אתה אולי ישן טוב, אבל אין לך כל יתרון מבחינת הנאה מהנופים שבהם נוסעת הרכבת. נסיעה ברכבות נוף היא עניין אחר, אבל בשעות היום, לא בלילה. בסגנון הטיולים שמציעות לא מעט חברות רכבות, אם "סתם" נסיעה בקוים עם נוף מעניין ואם ממש טיולים מאורגנים יוקרתיים ויקרים, לא תיירות המונית.

יש אנשים שמעדיפים לא לטוס, זה תופס תאוצה בשנים האחרונות אבל כמובן שלא בארץ. כבונוס חוסכים גם את הנסיעה לשדה ובשדה ואת כול הבלאגן הנלווה.

זה לא הקרונות שינה של אמטרק שמחירי הכרטיסים שלהם הופכים את זה לטיול מאוד יוקרתי.

פורסם

שייק - צריך להבחין בין נסיעות ברכבת (רגילה או מהירה) לטווח של כמה מאות ק"מ שבהן הרכבת עדיפה על טיסה בכל הפרמטרים, ולעתים אפילו אם מדובר ב-1000 ק"מ אם יש רכבת מהירה באמת והשדות מרוחקים מערים, לבין רכבת הלילה שהיא זן נכחד בגלל חוסר כדאיות כלכלית.

כאשר מדובר במרחקים גדולים באמת, והרכבות מצריכות קונקשנים, הטיסה הופכת לאמצעי התחבורה העדיף.אפילו אם אתה גרטה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אז אתה לא מבדיל בינהם ולצעוק חסר כדאיות כלכלית\נכחד לא הופך את זה לנכון. העובדה פשוטה OBB מוסיפה יעדים, קונה מערכים חדשים ומספר הנוסעים עולה. בעקבות הניסון המוצלח שלהם יש שת"פ עם מפעילים נוספים וחלק מהם גם שוקלים החייאה של קווים.

לא מדובר במרחקים עצומים שאי אפשר לכסות בנסיעה לילית והגעה בבוקר, המפעת יעדים לא סודית

https://www.nightjet.com/en/dam/jcr:6a8041cb-0131-4ad3-84fd-25154548e5dd/nightjet-streckennetz-2020.pdf

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

ואילו קראת את הודעתי היית רואה שהתייחסתי לוינה כמוקד של כמה מהקווים הרווחיים הבודדים שנותרו. וכידוע, יש איזה קשר בין וינה לבין ה-OBB.

פורסם
~

הפוסט הזה מזכיר לי ימים יפים יותר בפורום, כשלאנשים עוד היה זמן ופנאי מנטלי לכתוב מאמרים באוף ולהעשיר את הידע של שאר חברי הקהילה, לא רק לפתוח שרשורי 'תביאו לי טיפים/המלצות/תמיכה טכנית/יעוץ זוגי'. התוכן עצמו כנראה היה זוכה להערכה בקרב אנשי 394 בתפוז, לי באופן אירוני הוא גרם להבין איך מרגיש אדם פשוט מהיישוב שמגיע לקארזפורום ומגלה שיש הבדל בין מאזדה לטויוטה. (שתיהן מכוניות, לא?)

ואיך נדע איפה קונים טחינה תוצרת שטראוס או טונה בשימורים אם לא נשאל באופטופיק ? :cry:

איזה כייף לי :)

פורסם
אין ספק שטיסות תפסו את מקומן של רכבות כאמצעי התחבורה התכליתי הנבחר לטווחים של, נניח, 500~ ק"מ ויותר.

ממש לא - נסעתי בזמן האחרון לא מעט ברחבי אירופה, מהעבודה, באזורם של בריסל-אמסטרד-פאריז-לונדון והרכבת היא אמצעי התחבורה המועדף עלי: עולה על רכבת במרכז בריסל, מגיע מהר יותר ממטוס למרכז לונדון/אמסטרדם/פאריז, לא צריך מונית מהשדה, לא צריך להגיע מוקדם כדי לעבור ביטחון, לא צריך לחכות למזוודה על המסוע. בא עם הכבודה, נוסע, יורד בתחנת היעד עם כל הכבודה שלי.

גאוני.

פורסם

אבל... זה בדיוק מה שכתבתי! הטווחים בין כל הערים שציינת הם 500 בסביבות קילומטר ופחות. אז אני מסכים אתך לחלוטין. המספר הזה, סביבות 500 קילומטר, הוא נקודת האיזון מבחינת הווג'ע-ראס של טיסה לעומת נסיעת רכבת. 500 קילומטר הם בערך שעת טיסה אחת (מהמראה לנחיתה), שזה אומר בפועל 3-4 שעות מינימום מדלת לדלת, שזה כבר די דומה לנסיעת רכבת למרחק כזה (בפועל). נסיעה למרחק יותר גדול, נניח 1000 ק"מ, כבר תיקח יותר לכיוון יום שלם, ופה המטוס כבר מנצח.

אכן כל אזור ארצות השפלה + צפון-מזרח צרפת + צפון מערב גרמניה נהנה מקישור רכבתי מצויין.

חזיר דיזל

פורסם

רק חבל ש DB לא טובים כמו שנראה לנו.

יכולתי לקחת רכבת מברלין, שהייתה לוקחת 7 ומשהו שעות, ליעד במערב גרמניה (על גבול הולנד ובלגיה) מרחק של 600~ ק"מ.

או במחיר דומה, או אולי אפילו טיפה יותר זול - מטוס + רכבת קרובה יותר.

אז טסתי.

המטוס איחר, הרכבת איחרה, פעמיים.

לא יודע מה היה עדיף.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
תיירות? לא יודע, אתה תגיד. היית באיזור?

לא באינוורנס עצמה, אבל הייתי בסקוטלנד. אני מניח שזה אזור תיירותי מוצלח למי שאוהב מישורים סחופי רוחות. רק המיקום שלה על המפה נותן להבין שזה סוג של מצפה רמון, רק קר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...