Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את תזכיר לי את הרונדה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 8.1.2021 בשעה 19:47, dorsht כתב:

גם לי הציעו איתוראן, אבל כיוון שאין צורך בו, לא התקנתי. גם את המערכת של גיל קאר לא לקחתי.

בשביל מה אני צריך את המערכת שלהם אם המערכת המקורית עובדת מצוין ותומכת ב-AA וב-CP?

כמה שפחות התקנות מקומיות - יותר טוב. בייחוד אחרי שראיתי בקבוצה של סיאט וסקודה ממה אנשים סובלים אחרי ההתקנות האלו בחלק מהמקרים.

זו הייתה גם אחת הסיבות שהעדפתי את רמת הגימור הזו ולא את הסטייל. חיישני הרוורס ב-FR מקוריים (שעכשיו מגיעה גם עם חיישנים קדמיים מקוריים).

זה בנוסף למערכת לניטור שטחים מתים שבזמנו לא הייתה זמינה ברמת הגימור הנמוכה (ועכשיו כן זמינה בסטייל).

אבל זו בדיוק הסיבה שכתבתי את הכותרת בזמנו :).

האם ידוע למישהו אם ניתן לבטל את האיתוראן ואת התשלום החודשי במידה וכבר הותקן ברכב במסגרת העסקה?

(אני כבר חודשיים עם איביזה 2021, מאוד מרוצה והחוויה די דומה לתיאורים של דור.. אבל קצת מפריע לשלם 400 ש"ח בשנה שיעילותה נגד פריצות מוטלת בספק).

פורסם

כמדומני אפשר.

חבר מהעבודה רכש פאביה משומשת עם איתוראן, האיתוראן מותקן ברכב אך הוא לא משלם עליו ולכן הוא אינו פעיל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@Alif2בדוק מה דרישות הביטוח. אני בכלל לא בטוח שכדאי לך לנתק את האיתוראן.

דרך אגב, בשנה השניה המחיר עולה מ-30 ש"ח ל-50 (בערך).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בכלל דרישה לאיתורן בביטוח?

אני מבטח 4 רכבי VAG, כולם ללא מיגון וללא דרישה למיגון.

אני ויתרתי במעמד ההזמנה על מערכת הקונקט והאיתורן, אין לי צורך בזה ברגע שיש אנדרואיד אוטו, מה גם שעכשיו הקונקט לא תומך כמעט באפליקציות כי גרסת האנדרואיד ישנה.

פורסם (נערך)

זו בהחלט דרישה של הביטוח שלי (ישיר).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מבחינתי הדיל ברייקר ברכב הזה הוא המובילאיי.

במתיחת הפנים הרכב קיבל תיקון סטייה מירבית, מה שאמור לפטור את הסיאט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 11 שעות, Mike808 כתב:

יש בכלל דרישה לאיתורן בביטוח?

@sperial ממני לא ביקשו.

מבוטח אצל הראל.

לפני 5 שעות, itsik170 כתב:

מבחינתי הדיל ברייקר ברכב הזה הוא המובילאיי.

במתיחת הפנים הרכב קיבל תיקון סטייה מירבית, מה שאמור לפטור את הסיאט.

אמת, אבל בזמנו לא היו אופציות שקיימות היום (כמו קאמיק או 208 החדשה) שכנראה היו מעניינות אותי יותר היום בגלל שאין להן מובילאיי אלא מערכת מקורית לתיקון סטייה מנתיב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני ביטחתי בישיר כי מוסכי צמפיון הם מוסכי הסדר, וגם המחיר די נוח, בודאי יחסית למה שהייתי מורגל.

בינתיים העברתי גם את שאר המכוניות לביטוחים הרבה יותר זולים.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הרכב נמכר לפני חודש כמעט, להלן סיכום של כשנתיים.

כמה נסעתי? איפה?

הרכב נמכר עם קצת יותר מ-38 אלף ק"מ, נסעתי בערך בכל תוואי אפשרי, אבל רוב הזמן הרכב נסע מחוץ לעיר וללא פקקים (וכנראה זו הסיבה שאחרי קרוב ל-40 אלף ק"מ לא הייתה אפילו הערה על הגיר בבדיקה).

בפקקים נסעתי בעיקר על מצב ספורט או מצב ידני כדי לצמצם את כמות העברת ההילוכים ולצמצם בלאי לקלאצ'ים.

צריכת הדלק הממוצעת עמדה במשך השנתיים האלו על 15.076 ק"מ לליטר.

על דלק הוצאתי 14,386₪ במשך כל התקופה עם הרכב.

צריכת הדלק מאוד מושפעת מפקקים או מנסיעה עירונית, לפחות לפי מחשב הדרך.

עלויות תחזוקה? טיפולים? תקלות?

1. שני תיקוני פנצ'רים לאורך כל התקופה - 45₪ ו-30₪.

2. טיפול ראשון - 522₪.

3. טיפול שני - 1101₪.

שני הטיפולים בוצעו במוסך סיידון בהוד השרון (מומלץ מאוד דרך אגב).

טיפול ראשון כלל החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר מזגן. הטיפול הראשון היה אמור לעלות 920₪, אבל קיבלתי הנחה דרך הקבוצה של סיאט בפייסבוק.

טיפול שני כלל אותו דבר ובנוסף החלפת פילטר אוויר. אולי עוד משהו, אין לי את הקבלה מולי.

עלויות ביטוח:

עלות הביטוח האחרונה הייתה 2850₪ למקיף וחובה. כולל כיסוי של חדש תמורת ישן, כיסוי צד ג' עד 2 מיליון ש"ח.

לא נהג חדש ולא צעיר והמחירים בהתאם.

ירידת ערך:

אצטט חלק מעניין מהסיכום של השנה הראשונה עם הרכב:

"סעיף כואב יחסית לרכב חדש, אבל גם אליו צריך להתייחס בסיכום.

הרכב נרכש תמורת 119,429₪, כולל אחריות שנה שלישית, מצלמת רוורס ואגרת רישוי.

מבדיקה באפליקציה של מחירון לוי יצחק עם שקלול הנתונים של הרכב (תאריך עליה לכביש, בעלות, רמת גימור וקילומטראז'), מחירו של הרכב כיום עומד על 100,280₪.

ירידת ערך של 19,149₪ בשנה.

או באחוזים: 16.03%."

78946213_Screenshot_20210106-153304_.thumb.jpg.2adfeeda788db1522bc44a5955c267d2.jpg

עם האטרף בשוק, המחיר המשוקלל בחודש דצמבר היה 101,370₪, כלומר מחיר הרכב עלה בשנה האחרונה.

הרכב נמכר ב-102 אלף ש"ח לאחר קיזוז של דברים קטנים שיצאו בבדיקה (כיוון גלגלים והחלפת ברקסים מאחור).

אובדן ערך "אמיתי": 17,429₪.

באחוזים? 14.5% בשנתיים כמעט, לא רע.

סך כל העלויות בשנתיים כמעט (23 חודשים):

39,363₪

או:

1711₪ לחודש\57₪ ליום.

איך זה קטן ככה משנה שעברה? רק בגלל הנושא של ירידת הערך (או יותר נכון עליית הערך).

ואיך אתה מסכם את השנתיים?

נהניתי מהרכב, סחב נהדר ולא איכזב אותי הן מבחינת אמינות (דיר בלאק לרכב בן שנתיים שמטופל בזמן וננהג כמו שנהגתי בו) והן מבחינת סחיבה, נסעתי איתו מספר פעמים לצפון לאילת ולא נתקלתי בבעיות סחיבה.

בכביש 6 הרכב סוחב מצוין וזריז גם בכבישים דו סטריים בהם צריך לבצע עקיפות זריזות.

צריכת הדלק גם הייתה לא רעה בכלל בשביל רכב ללא יחידה היברידית כלשהי.

שאר הדברים שהפריעו לי או לא הפריעו לי נשארו זהים מהסיכום הקודם ולא שיניתי את דעתי.

אין לי ספק שאם ל-VAG הייתה בארץ יחידת הנעה היברידית רלוונטית במחיר סביר, הייתי בהחלט שוקל את האופציה.

יש לאון פלאג אין בייבוא מקביל שנראית מעניינת, אבל אין לי איפה להטעין רכב כרגע והמחיר שלה גבוה בעיניי (190 אלף ש"ח).

מה יצא בבדיקה?

האמת ששום דבר חריג, גילו שאחד מבולמי הזעזועים מאחור חלש יותר מהבולם בצד השני (לא ברור לי למה, אשמח להסברים אפשריים), ברקסים מאחור שחוקים (לא נאמר כלום בטיפול) ושיש לכוון זווית הגה.

באופן מפתיע במשמעות שולית הופיע הגג שהחליטו שיש עליו מדבקה, למרות שבאתר של סיאט מופיעה צביעה דו גוונית (הראיתי גם לבוחן במכון).

איך השוק של הרכב?

נראה שמוצלח למדי, הרכב נמכר תוך פחות משבוע מעל המחירון המשוקלל, הייתה הרבה התעניינות ברכב ואין הרבה ארונות FR למכירה בשוק היד השניה.

מי המחליפה?

טויוטה קורולה היברידית מרמת גימור לימיטד, החלטתי לעבור לרכב היברידי שתואם יותר את אופי הנסיעות שלי.

שקלתי יאריס ויאריס קרוס אך הן פחות מתאימות לי ומהיאריס החדשה לא התרשמתי בנסיעת המבחן כפי שכבר חלק מחברי הפורום יודעים.

• אהבתי 4

פורסם (נערך)

מה גרם לך להחליף את הסיאט בקורולה?

פשוט היית כל כך אנטי יפני, ועל פניו היית מרוצה מהסיאט, שמעניין מה דירדר אותך לקורולה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה רבה על הסיכומים המפורטים!

בדיוק ביצעתי הזמנה לרמת גימור Style שבוע שעבר (לא מצאתי הבדלים שמצדיקים את ההפרש של בערך 10K ש״ח לFR) של הארונה לאחר מתיחת הפנים.

מקווה שתגיע לפני הצפי המשוער (אפריל..) אך אני קטן אמונה בנוגע לזה; עובר ממאזדה 2.

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

מה גרם לך להחליף את הסיאט בקורולה?

פשוט היית כל כך אנטי יפני, ועל פניו היית מרוצה מהסיאט, שמעניין מה דירדר אותך לקורולה.

רצון לעבור לרכב שתואם יותר את אופי הנסיעות שלי ויהיה חסכוני גם בפקקים במרכז. אני גר עכשיו הרבה יותר קרוב לתל אביב, מה שאומר הרבה יותר פקקים.

גם בנסיעות למקום העבודה יש הרבה פקקים אז זה יתאים יותר.

באופן כללי אני נוסע די הרבה גם בפקקים וגם בבינעירוני, אז צריכת דלק זה משהו שכן חשוב.

גם הזדמנות טובה להיפטר מהמובילאיי המציק.

ראיתי גם את המצב בשוק וניצלתי את זה כהזדמנות להשתדרג, אחרת הקפיצה הייתה גדולה יותר.

אף פעם לא הייתי אנטי יפני לגמרי, אם הייתי כזה, לא הייתי שוקל לפני שנתיים לרכוש טויוטה יאריס. 🤨

אולי התרשמת כך בגלל שהתאכזבתי מהקורולה שהייתה להורים שלי ומכל מיני תקלות מעצבנות שהיו ב-3.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...