Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אישתי ואני מוכרים את הרכב שלה (רכב שני במשפחה).

אנשים שואלים אותי האם אני מתחייב בבדיקה.

התשובה שלי לשאלתם היא שאני מתחייב שהאוטו לא עבר תאונות.

אני מתחייב שהאוטו כרגע נוסע פיקס בלי גמגומים/קפיצות וכו'.

איני יכול להתחייב על מצב גיר ומנוע כי איני מוסכניק ואני לא מבין במכוניות.

האם מישהו בכלל יכול להתחייב על כך ?

מה אתם הייתם עושים/עונים ?

אשמח לתשובות גם כקונים וגם כמוכרים.

תודה רבה

פורסם

כמוכר - אני מתחייב רק למסור את האמת על הרכב.

מבקשי 'תחתום לי על מנוע, גיר, שלדה' שואל אותם מה זה מנוע? מה זה גיר? הרי יהיו בבדיקה כל הסעיפים הגנריים המוכרים? אז זה תקין או לא תקין? 'נקישות בהעברת הילוכים' זה גיר תקין או לא?

בקיצור - לא חותם על דבר. רק מתחייב לומר אמת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מבין תקטע הזה של אנשים שמוכרים רכב, ומשחקים אותה מהאו״ם כאילו כל ממצא שימצא בנוגע לרכב לא קשור אליהם - הם רק יודעים מה הצבע של האוטו וכמה ק״מ הוא נסע.. (בעצם כן מבין. ישראלים זה עם של נוכלים..)

כשבדיקה עולה פחות מאלף שקל ומוכרים רכב (בטח אם די חדש), מן הראוי שהמוכר יתחייב בפני הקונה שאם הממצאים יהיו כאלה שיבריחו את הקונה, אז שעלות הבדיקה תהיה על המוכר (או לפחות חצי/חצי כדי למנוע ניצול לרעה).

כמו כן, במידה והקונה התחרט, אז שהבדיקה תישאר בידי הקונה וזה יוכל להציג אותה לקונה הפוטנציאלי הבא אחריו.

ולגבי הקונה הבא, מציגים לו את הבדיקה (לפני שמטריחים אותו בכלל לבוא לראות את האוטו). ירצה לקחת את הרכב לבדיקה נוספת - העלות על חשבונו (אלא אם ימצא ממצא חריג ומשמעותי שהתפספס בבדיקה הקודמת, או נזק שהתווסף מאז)

פורסם

לא להתחייב על שום דבר.

הבדיקות האלו לא שחור/לבן, גם ברכב תקין במצב מצויין שצבר קצת ק"מ יהיו הערות כאלה ואחרות והרבה סעיפים שסומנו "לא תקין".

ואת הסעיפים האלו קונה יכול לפרש איך שבא לא.

"הנה אתה רואה רשום פה מנוע לא תקין, יש רעש מגלגלות. וגם גיר לא תקין, אתה רואה רשום שמן כהה בלאי דיסקיות".

תמסור לקונה את כל המידע שיש לך על הרכב ואם אתה לא היד הראשונה גם את כל המידע שהצלחת לקבל מהבעלים הקודמים, תציג ספר טיפולים, תאפשר לקונה לבדוק את הרכב בכל מקום לבחירתו ואל תחתום על שום "התחייבות בבדיקה".

פורסם
לא מבין תקטע הזה של אנשים שמוכרים רכב, ומשחקים אותה מהאו״ם כאילו כל ממצא שימצא בנוגע לרכב לא קשור אליהם - הם רק יודעים מה הצבע של האוטו וכמה ק״מ הוא נסע.. (בעצם כן מבין. ישראלים זה עם של נוכלים..)

כשבדיקה עולה פחות מאלף שקל ומוכרים רכב (בטח אם די חדש), מן הראוי שהמוכר יתחייב בפני הקונה שאם הממצאים יהיו כאלה שיבריחו את הקונה, אז שעלות הבדיקה תהיה על המוכר (או לפחות חצי/חצי כדי למנוע ניצול לרעה).

כמו כן, במידה והקונה התחרט, אז שהבדיקה תישאר בידי הקונה וזה יוכל להציג אותה לקונה הפוטנציאלי הבא אחריו.

ולגבי הקונה הבא, מציגים לו את הבדיקה (לפני שמטריחים אותו בכלל לבוא לראות את האוטו). ירצה לקחת את הרכב לבדיקה נוספת - העלות על חשבונו (אלא אם ימצא ממצא חריג ומשמעותי שהתפספס בבדיקה הקודמת, או נזק שהתווסף מאז)

לפי תגובתך אני מבין שנפלת כבר בפח עם מוכרים מפוקפקים.

מכאן ועד להגיד שכל הישראלים נוכלים - קצת הגזמת חבר !

גם אני נפלתי על נוכלים ואכלתי אותה ועדיין אני חושב שלא כולם נוכלים (כמו שלא כל הערבים מחבלים/כל הפרסים קמצנים/כל האתיופים עבריינים).

לענייננו (וכפי שאמרו לפני), מי מחליט איזה ממצא יבריח את הקונה ?

הדבר היחיד שאני יכול להגיד זה את האמת - לרכב אין תאונות/רכב שני במשפחה/אין רעשים בנסיעה/נוסע פיקס ומניע בלחיצה.

אני לא חושב שיש אחד בארץ שיכול להגיד ב-100% שהרכב שלו יעבור בדיקה בהצטיינות. גם אם הרכב עשה 1000 קמ והוא בן חודש.

אני לא מוסכניק ואיני יכול לחוש בבעיטות בגיר או כל דבר אחר .

יתרה מכך, חשבתי לעשות בדיקה בעצמי במכון כזה או אחר ולבוא לקונה הפוטנציאלי עם בדיקה מוכנה.

אמרו לי לרדת מזה כי זה יכול להעלות חשש שיש לך קומבינות עם מכון הבדיקות.

עדיין אני חושב על זה.

פורסם (נערך)

לא ציטטת אותי במדויק - רשמתי ״ישראלים זה עם של נוכלים״, משמע לא כולם אבל רובם.. מה לעשות זה המצב. אנשים ממהרים להיפטר מרכבים עם בעיות ולא לתקן ולא לספר.

אם המוכר לא יודע איזו ״בונבוניירה״ יש לו ביד, אז הקונה הוא זה צריך להמר על כך בבדיקה?

בקיצר, לא אמרתי להתחייב על משהו (בכלל להתחייב בבדיקה זה משפט שחוק שלא ברור מה ההתחייבות מאחוריו)

אבל מן ההגינות שאם הבדיקה יוצאת כזו שהקונה בוחר לא לרכוש את הרכב, אז המוכר משתתף איתו בחלק מהעלות (ושומר את הבדיקה להציג לקליינט הבא).

עריכה אחרונה על ידי Gidimi
פורסם

עם כל הכבוד, בדיקה היא אינטרס של הקונה- יתכבד וישלם עליה במלואה.

גם אם תביא רכב דנדש מהניילונים למכון בדיקה, יירשמו שיש לו "נקישות קלות והזעה קלה באזור מכסה שסתומים". :shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מכרתי אתמול את הספארק שלי. פירטתי לקונה את מצבו המדוייק של הרכב ככל הידוע לי, על החלפת הטמבונים שעבר, על תקלה שהייתה ונעלמה ועברתי איתו על כל הדפיקות שהיו מסביב לרכב. מחוץ לכך הראתי היסטוריית טיפולים והסברתי שמדובר ברכב מעולה שנמכר מרצון לשדרוג. הרכב נרכש ללא בדיקה וקרוב מאוד למחיר שרציתי, כנות הרבה פעמים היא השיווק הטוב ביותר. זו האסטרטגיה שלי תמיד, שופך על מה שידוע לי על הרכב, לטוב ולרע, ונותן לרוכש הפוטנציאלי להחליט.

• תוכן חדש...