Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיה אופטימה LX שנת 2015,

נרכשה ונמצאת בשימוש בארה״ב (אם זה משנה משהו מבחינה מכאנית).

החלון החשמלי שליד הנהג מפסיק לעבוד לעיתים,

יורד ולא מוכן לעלות, או שעולה קצת ונעצר ולא מוכן לרדת,

או שיורד ולא מוכן לעלות, או שעולה אבל לא עד הסוף.

אבל לאחר מעט משחקים ומנוחה קצרה,

הוא עולה עד הסוף ומאפשר לי לצאת מהרכב :-)

שאר החלונות עובדים באופן תקין.

מוכרת לי הבעיה מרכב אחר שבו הוחלף מנוע החלון החשמלי (לא היתה בעיה במתגים),

אבל החלק המוזר הוא שלאחר שהחלון נראה גוסס,

לאחר זמן קצר (חצי שעה/למחרת, זה משתנה),

הכל חוזר לקדמותו והוא מתפקד ללא שמץ של גסיסה,

עד הפעם הבאה, שיכולה להיות גם לאחר מספר ימים.

מה לדעתכם הבעיה?

בכל זאת מנוע חלון בשלבי גסיסה שפשוט עובד רק לזמן קצר, מתעייף מהר (מתחמם?) ואז כוחו שוב מתחדש, עד לספרינט הבא? :-)

פורסם

אני יכול לנסות להסביר מה קורה כאן :shock:

כאשר החלון נתקע בגובה מסויים ואתה מנסה להוריד או לעלות אותו ואם כן אתה מצליח אבל לא עד הסוף ולאחר מכן אתה מנסה שוב פעם המנוע מתחמם ומהר מאוד ההגנה הטרמית נכנסת לפעולה ומפסיקה את פעולת המנוע בכדי למנוע שריפת הסלילים של המנוע.

לאחר זמן קצר המנוע מתקרר וגם ההגנה הטרמית. אם לא חלף מספיק זמן ואתה מנסה שוב פעם לעלות את החלון ואם גם הפעם הוא נתקע הזמן שיעבור עד אשר תוכל לנסות שוב פעם להוריד או לעלות את החלון יתארך בגלל שהמנוע וגם ההגנה הטרמית כבר חמים מנסיונות קודמים.

במקרים כאלה נסה להמתין לפחות 5-10 דקות בכדי לנסות לעלות או להוריד את החלון ולבצע איפוס לפי הנחיות הייצרן המופיעות בספר הרכב.

* נסה לנקות היטב את המובילים של החלון והגומיות בכדי להוריד את רמת החיכוך בין החלון למובילים.

* לפעמים ניתוק המצבר ולאחר מכן סינכרון של החלון מחדש לפי הנחיות הנמצאות בדרך כלל בספר הרכב פותרים את הבעיה.

* במקרים מסויימים רק סנכרון של החלונות בעזרת סורק תקלות במוסך יכול לפתור את הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה, מה שאתה מתאר הוא אכן בדיוק מה שמתרחש.

1. אני לא בטוח שאני מבין, מה בעצם הגורם לתקלה? חשבתי שאלו סימנים שהמנוע עומד לשבוק.

2. מה זה בדיוק "מובילים" שהצעת לנקות? יש את הגומי שממנו החלון עולה למעלה, אנקה, אבל מה זה "מובילים"?

3. לא מצאתי בספר הנחיות לאיפוס החלונות, יש לך אולי לינק? או מישהו יודע כיצד עושים זאת? והאם חייבים לנתק לפני כן את המצבר? (ולחבר לפני הסנכרון, אני מניח).

תודה.

פורסם

1. העבר את הסוויץ' למצב ON.

2. הרם את החלון בעזרת המפסק בצורה ידנית (לא במצב עליה אוטומטי) עד אשר החלון ייסגר ולאחר מכן החזק את הכפתור לחוץ כ-2 שניות לפחות.

אם לא עזר נתק את המצבר ובצע את התהליך שוב פעם.

* תזכור להמתין לפחות 1 דקה לאחר מספר נסיונות כושלים.

פורסם

תודה רבה.

להרים ולהחזיר את החלון רק של הנהג, נכון?

אם לא עוזר, לנתק את המצבר, לחבר אותו שוב ולנסות שוב, כן?

פורסם

אם הבעיה רק בצד הנהג אז רק בצד הזה. הכוונה לעלות את החלון ולהמשיך להחזיק את המפסק 2 שניות נוספות.

אכן לנתק מצבר ולחזור על התהליך במידה ולא צלח הניסיון הראשון.

פורסם

ניסיתי (ללא שלב ניתוק המצבר), לא עזר.

אבל מגיגול אני רואה ששיטת האיפוס הזו מיועדת למצב שבו לחיצה קצרה על מתג הנהג לא מעלה/מורידה את החלון אוטומטית עד הסוף אלא רק לחיצה רגילה.

וזו לא הבעיה אצלי, אולי צריך שיטת איפוס אחרת?

פורסם

עדכון לאור ניסוי שביצעתי היום:

מורידים את החלון עד הסוף - יורד,

מייד מעלים עד הסוף - עולה,

מייד מורידים עד הסוף - יורד,

מייד מעלים עד הסוף - נעצר בשליש הדרך,

מחכים חצי דקה ומעלים, עולה עוד קצת, מחכים עוד חצי דקה, עולה עוד (עד הסוף).

אם מחכים מספר דקות וחוזרים על הניסוי, מתקבלת אותה תוצאה, שוב ושוב.

כלומר, או שיש למנוע החלון "כוח" לעלות ברצף רק פעם וחצי ואז הוא צריך "לנוח",

כנראה שטכנית, כפי שנכתב, ההסבר הוא שלאחר עליה וחצי הוא מתחמם וההגנה מפסיקה אותו,

ולוקח למנוע רק מספר דקות להתקרר והכל חוזר על עצמו שוב.

מה עושים?

• תוכן חדש...