Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחד הפנסים שבור בפנים, שחורף נותן למים להיכנס להרוס את המחשב. החלפתי את המחשב לפני כשנה, כנראה לא החזיק מעמד כל כך כי הוא כבר לא עובד. קניתי את המחשב מארה"ב ב-800 ש"ח פלוס משלוח, פלוס 400 ש"ח התקנה ע"י לקסוס.

ברור שלא בא לי להחליף מחשב כל שנה... הבעיה שפנס חדש יקר רצח. פנס 4811 + מחשב 1754 + עבודה 375 + מע"מ 1180 = 8121 ש"ח! לצד אחד!

בנוסף, בגלל הגיל המתקדם של הרכב, הכיסויים השקופים של הפנסים הצהיבו. אז להחליף רק פנס אחד חדש ייראה מוזר.

התקשרתי לשני פרוקיות, יזרי בראשון וויצמן בחולון, ואין פנסים במלאי.

יש את האופציה הסינית, זוג ב-2800 ש"ח https://www.aliexpress.com/item/32843294761.html אבל אני בספק שהמוסך (המורשה) יהיה מוכן להתקין אותם, ואני לא מכיר מוסך אחר שאני סומך עליו (המלצות מתקבלות בשמחה). בעבר היה לי גולף והלכתי למוסך רון אבל כשקניתי את הלקסוס הוא אמר שהוא לא מכיר והוא פחות רוצה להתעסק בו.

גם עם אופציה הסינית אני מניח שאני אצטרך לשלם מיסים, גם לקנות מחשב שבא בנפרד אבל אם אני אקנה מ-lexuspartsnow.com באהר"ב כמו בעבר, אני אשלם רק $222 פלוס משלוח, מיסים וכו, עדיין יותר זול מ-1754 ש"ח מהיבואן.

יש רעיונות יצירתיים? מה הייתם עושים? יש לי עד סוף החודש לעבור טסט.

פורסם

לא יודע אם הייתי הולך על סיני, אבל סיני או איכותי, תזמין מחו"ל ותפנה לקבוצה "תשאלו כנופצ'ון" בפייסבוק שיסייעו לך בהתקנה, החלפת פנס זה דיי פשוט ברוב הרכבים.

עוד עניין, אתה מחזיק ברכב פרמיום והעלויות בהתאם, פנס ב 4000 ש"ח זה לא משהו מפתיע לצורך העניין, זכור לי בחור כאן שקיבל הצעה של כ 7-8K לפנס בBMW Z4.

Miata ND2

פורסם

יש משהו מוזר שאני לא יודע אם חשוב. מק"ט הפנס בארץ 81145-30B91. אבל בארה"ב 81145-30B51 גם מאיביי גם מ-lexuspartsnow.com... לא יודע אם זה עניין של תקן או מה...

בכל אופן הצטרפתי לקבוצה תודה, בואו נראה אם מישהו שם יוכל לעזור. לפי דעתי צריך להוריד את הטמבון כדי להחליף פנסים.

אני מבין במה אתה אומר לגבי הסיני ורכב פרימיום, פשוט שנת ייצור 2008 כבר לא כזה פרימיום חחח. אני מחזיק אותו כי אני מזדקן והוא שקט בכביש המחיר.

פורסם

אין לך מה להזמין את המק"ט האמריקאי.

אלו פנסים סימטריים שלא יעברו טסט.

זה לשפוך כסף לחינם.

אין מה לעשות, אמנם מתיישן אבל עדיין רכב פרימיום וחלקים בהתאם.

מזכיר את כל אלה שיש להם מרצדס אבל אין להם כסף לטיפולים ודלק.

אם אתה לא יכול לתחזק אחד כזה אל תחזיק אחד כזה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אתה יכול לפרט על "פנסים סימטריים"? מה זה אומר? מישהו כתב שזה כבר לא עניין.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?519343-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D&p=4260468&viewfull=1#post4260468

אם אתה בטוח שלא יעבור את הטסט ואני צריך פנסים מישראל, יש עוד פירוקיות מומלצות? צריך להיות אחד בארץ איפשהו!

לא אמרתי שאין לי את הכסף, אבל אני בטוח שמבינים שסכום כזה ברכב בן 11 שווי אולי 40000 ש"ח זה באסה אז מחפש פתרון יותר סביר.

פורסם

למיטב ידיעתי, מדינת ישראל מאפשרת לייבא רכבים לפי התקן האמריקאי החל מהשנה בלבד.

עד היום, כל רכב שיובא מארה"ב היה מיובא לפי התקן האירופאי והיו מחליפים את הפנסים מפנסים סימטריים לפנסים אסימטריים.

רכב שלא היה לא דגם לפי התקינה האירופאית או שלא היו לו פנסים אסימטריים לא ניתן נהיה לייבא.

השנה זה השתנה ומדינת ישראל אימצה גם את התקן האמריקאי.

למרות כל מה שנאמר, לדעתי רכב שיובא בתקן האירופאי לא יהיה ניתן לשים לו פנסים סימטריים לפי התקן האמריקאי. צריך לבדוק זאת מול משרד הרישוי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

בפנסים ראשיים לרכב, בתקינה אירופאית, באור המעבר (אור נמוך) אלומת האור זזה קצת ימינה

ועם עוד קצה תאורה נוספת ימינה (בתמונה המוקטנת) וכך הנהג שממול לא מסונוור.

ברכב שבו ההגה ימני ונוסעים בצד שמאל (בריטניה, יפן, קפריסין וכו') הנטיית אלומת האור היא לצד שמאל

ואתלנו הנהג ממול יסונוור ולכן פנסים בריטיים לא מתאמים לשימוש בישראל.

ברכבים האמריקאיים הפנסים הנם סימטריים ובהם אלומת אורות המעבר הנם בצורת עיגול (בערך) וללא סטייה ימינה,

כך שגם הם עם פוטנציאל סינוור לנהג שממול ואכן לאחרונה אושר יבוא רכב אמריקאי וללא החלפת פנסיו לאירופאיים.

בברכה - רפי לין

תאורה על קיר.jpg

פורסם

תודה על ההסבר. מה אם להתקין פנסים אמריקאיים ברכב "ישראלי"?

אגב, אם הבנתי נכון, זה כן מתאים להביא פנסים ארופאיים לא בריטיים למשל מגרמניה.

פורסם

בשיטוט מהיר באיבי מצאתי פנסים משומשים עבור הרכב שלך במצב טוב מאוד במחירים של כ-1,000 ש"ח ליחידה כולל משלוח. לגבי המחשב - אני לא יודע על איזה מחשב אתה מדבר, אני מניח שעל המחשב שאחראי לתזוזת אלומת אור הקסנון אז גם הוא נמכר ב-200 ש"ח ליחידה באיביי.

בקיצור, אתה יכול לסגור את הסיפור עם 2,500 ש"ח. אני הייתי מזמין את הפנסים בנפרד כדי לא ליפול חזק במכס ומנסה להתקין בעצמי כי זה לא מורכב (צמה שכרגע מחוברת פנס שלך הולכת לפנס החדש, כנ"ל מחשב).

בהצלחה.

2016 BMW M235i.

פורסם
בשיטוט מהיר באיבי מצאתי פנסים משומשים עבור הרכב שלך במצב טוב מאוד במחירים של כ-1,000 ש"ח ליחידה כולל משלוח.

תודה, אבל מאיפה? גם אני מצאתי הרבה באיביי אבל אמרו למעלה שאסור להתקין פנסים אמריקאיים. אם יש לך את הקישור לחלק, אשמח.

פורסם

הספק הסיני חזר אליי ואמר שהמוצר לפי התקן הארופאי. לא יודע אם לסמוך עליהם, פחד מוות לשלם $1000 כולל משלוח מהיר ולא לעבור את הטסט. עדיין רוצה למוצא בארץ, המלצות לפירוקיות יתקבלו בברכה.

• תוכן חדש...