Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

קניתי Medela Pump In Style באמאזון, משאבת חלב.

השנאי שלה נראה כך, המפרט שלו: 110V AC 60Hz 18W, 9VDC 1000mA

68030-02.jpg

השאלה היא איך אני ממיר את המתח לשימוש הנכון ביותר פה בארץ?

להבנתי מכשירים חשמליים עם מנועים - בעייתים יותר להמרה בגלל התדירות. אבל... השנאי כאן מוציא DC למכונה - ואני לא בטוח, אבל הבנתי ש DC זה יותר נכון להמיר?

בקיצור - מבולבל. האם לרכוש ממיר מתח עם הספק של כ50W או לחילופין לרכוש ספק כח שמוציא 9v DC בזרם של 1000mA?

או אולי שני הפתרונות האלו בסופו של דבר יאטו את הפעולה של המכשיר (זה בסדר, כי בכל מקרה היא תשאב פחות מהמקסימום עוצמה). אם כן, כמה זה רע לאמינות של המכשיר? חלק אומרים שזה יהרוס את המכשיר וחלק אומרים ששום דבר לא יקרה.

תודה רבה

פורסם

שתי הפתרונות טובים

לדעתי שנאי ממיר מ 110 ל 220 יהיה הכי פשוט

החלפת השנאי המקורי מחייבת פלג יציאה מתאים וקיטוביות מתאימה אז צריך להיות מודע לזה, אבל בטווח הארוך זה הפתרון היותר נכון

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

כל שנאי 9V 1000ma יעשה את העבודה.

לחילופין, שנאי 220-110 פשוט יאפשר לך להשתמש בשנאי המקורי.

(עריכה: כתבנו במקביל)

אם אני לא טועה, יש לי בבית שנאי מקורי של מדלה (לא שזה משנה). אחפש בערב.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תודה רבה חבר'ה, אז בעצם אנחנו מפסידים כאן 20% עוצמת שאיבה בגלל ההבדל בתדר? או שבגלל שהכניסה למשאבה היא 9V DC, אין הפסד בעוצמה?

תודה

פורסם

שלום

המשאבה לא מושפעת מהתדר, מי שמשפע ממנו זה השנאי.

כל עוד הוא יוציא לך 9VDC יציב בהספק הנדרש לא יהיו בעיות.

במידה ויש לך רב-מודד, הייתי בודק את מתח וזרם היציאה מהשנאי לפני החיבור למשאבה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
כל עוד הוא יוציא לך 9VDC יציב בהספק הנדרש לא יהיו בעיות.

במידה ויש לך רב-מודד, הייתי בודק את מתח וזרם היציאה מהשנאי לפני החיבור למשאבה

ואיך בדיוק אתה מציע לו לבדוק את זרם המוצא של השנאי בטרם יחובר למשאבה?

בעזרת נגד הספק קרמי גדול?

נגד משתנה מלופף גדול עם קירור מים?

לרב-המודד יש אביזר נלווה כזה?

יוסי

פורסם
תודה רבה חבר'ה, אז בעצם אנחנו מפסידים כאן 20% עוצמת שאיבה בגלל ההבדל בתדר? או שבגלל שהכניסה למשאבה היא 9V DC, אין הפסד בעוצמה?

כפי שכתבו לך, רק השנאי יושפע מהתדר הנמוך יותר. לא מתמצא בחישובי נצילות של שנאים.

בכל מקרה וגם אם נניח (רק תיאורטית כמובן) שהייתה מתקבלת הפחתה של 20% בתדר השאיבה התוצאה הסופית מותנית בסוג המשאבה.

משאבות מדחק חיובי (דיאפרגמה או בוכנה למשל) אכן היו יורדות בכמות הנשאבת באופן יחסי לקצב הפעולה (הסיבוב) שלהן. אבל אין כל קשר לעוצמת השאיבה כלומר המשאבה תוכל לינוק בעוצמה שאינה תלויה בקצב העבודה שלה.

במשאבות צנטרפוגליות הסיפור אחר אבל כנראה שבשאיבת חלב הן לא שימושיות.

בכל מקרה אם אתה יכול השג לך שנאי או ספק כוח לפי הספסיפיקציה שעל השנאי המקורי. חבל להשתמש בשתי המרות.

יוסי

פורסם
ואיך בדיוק אתה מציע לו לבדוק את זרם המוצא של השנאי בטרם יחובר למשאבה?

בעזרת נגד הספק קרמי גדול?

נגד משתנה מלופף גדול עם קירור מים?

לרב-המודד יש אביזר נלווה כזה?

יוסי

צודק

את המתח ניתן לבדוק מראש, במידה ותקין

את הזרם הייתי בודק בקו הפעלת המשאבה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

מה הסתבכתם עם מדידות זרמים??

קונים שנאי שנותן לפחות 1A, יותר מזה גם טוב ולא מזיק. ללכת עם המשאבה לחנות ולוודא שהפלאג תואם פיזית והקוטביות לפי הציור זהה, זה הכל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פשוט תקנה שנאי שמתאים למתח ולתדר בארץ ומוציא 9V בזרם של 1 אמפר.

שים לב שהקוטביות תהיה זהה!

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
פשוט תקנה שנאי שמתאים למתח ולתדר בארץ ומוציא 9V בזרם של 1 אמפר.

שים לב שהקוטביות תהיה זהה!

לא מדובר על השנאי.

לשנאי עם ליבת ברזל לא משנה תדר מתח רשת החשמל מכיוון שהוא אינו משנה את התדר או במילים אחרות התדר בסליל הראשוני הוא התדר גם בסליל המשני.

E-I_Transformes_2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

want to take it to the next level? :)

המשאבה הזו על הפנים.

המדלה הגדולה - סימפוני (הHospital grade) - מעולה - אבל הקטנות של מדלה לא להיט (זו והפריסטייל שעולה כמעט פי 2) - ומתו לנו (ולמזלינו בארה״ב - הוחלפו באחריות - שלקח זמן לממש).

בארץ - אם זו תקופה מוגדרת - תחפשו להשכיר מדלה סימפוני כמו של בתי חולים להשכרה.

אם אתם באמת רוצים לקנות - הביטוחים הרפואיים פה לרוב נותנים ספקטרה שלא רעה ועולה בסביבות מה שאתה מסתכל עליו.

אופציה נוספת שאנחנו עשינו - קנינו סימפוני באיביי בזול - באיזשהוא שלב היא שבקה חיים (בכ״ז משאבה של 2000 דולר שעלתה לנו כ150) - שלחנו לשיפוץ במדלה ואז מכרנו אותה בערך במה שכל זה עלה לנו (כי כשמשפצים ומחליפים מנוע - גם מאפסים את המונה שעות - בכוונה - בערך הכל היה חדש חוץ מהחתיכה עם המספר הסידורי והמסך)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
יוסי - יש לך ידע אין סופי אבל אני בספק לגבי הניסיון שלך עם משאבות חלב :roll:

בקיצור, מחמאה ממך זה ממש מחמאה מפולניה.

'יפה, את לא......'

אבל לא הבנתי את הצורך בניסיון עם משאבות חלב.

הפיזיקה שלהן שונה?

יוסי

• תוכן חדש...