Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שלום

יש לי שתי בעיות והייתי שמח לקבל הכוונה מצוות המומחים כאן בפורום בתקווה להימנע מהגעה מיותרת למוסך.

בעיה ראשונה - המזגן ברכב אינו מקרר (המאוורר עובד, אך האוויר לא קר).

מצאתי את הסרטון הנחמד הזה - המסביר איך להחליף את הפילטר (במידה והוא הבעיה). האם הדגם שמוצג בסרטון תואם לדגם שלי ואני יכול לעקוב אחרי הסרטון ללא חשש?

במידה והחלפת הפילטר לא תעזור, האם יש עוד משהו שאני יכול לבדוק בעצמי לפני פנייה למוסך? נוזלי קירור למיניהם במכסה המנוע? חסימה של עלים ולכלוכים שחדרו דרך מכסה המנוע?

בעיה שניה - נורת תיבת ההילוכים (האוטומטית) הפסיקה לעבוד.

לא הצלחתי למצוא ברשת שום התייחסות לבעיה כזו ולכן כאן אני די אובד עצות - האם מדובר בפיוז? איך בכלל מגיעים לנורה של התיבה כדי להחליפה במידה וצריך?

תודה רבה לעוזרים.

שבת שלום

פורסם

1. פילטר המזגן משפיע על ספיקת האויר אבל אין לו קשר לקירור האויר. החלפת הפילטר לא תקדם אותך לפתרון.

יש לוודא שהקלאצ' של המדחס מתחבר ומכניס אותו לפעולה. אם כן, יש למדוד לחצים במערכת ולהמשיך משם.

2. ניתן להגיע לנורת ידית ההילוכים על ידי פירוק הפנל מסביב לידית ההילוכים ולהחליף אותה.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה יגאל.

יש לך אולי רעיון איפה אני יכול למצוא מדריכי וידיאו כדי לבצע את הפעולות שתיארת? (הן לגבי קלאץ' המדחס והן לגבי פירוק הפנל).

פורסם

או לפחות איך נקראים החלקים הלו באנגלית כדי שאוכל לחפש? ניסיתי כל מיני צירופים ולא הצלחתי למצוא הסבר :(

פורסם

רוב הסיכויים שאתה לא מרגיש בקירור מכיוון שהמדחס לא ניכנס לעבודה בגלל חוסר גז וכדומה. טתה יכול לומר תנו מהיכן אתה ונפנה אותך למישהו באיזורך שייבדוק את עניין המזגן..יש סיכוי שעל בדיקה גם לא תחוייב. לגבי נורת ההילוכים מדובר אם זכור לי נכון בנורת אורז. לא סיפור לפרק את הפאנל בידית אבל צריך עדיין להיות עדין.

פורסם

תודה מאור.

אני מתל אביב ובהחלט אשמח לשמוע על המלצות וכמו כן על מחירים סבירים לתיקון תקלות (בדיקה ומציאת הבעיה, מילוי גז, תיקון דליפה במידה וקיימת וחלילה גרוע יותר).

ירדתי היום לאוטו לאבחן קצת יותר טוב את הבעיה (צלמתי סרטון אבל אני לא יודע איך להעלות אותו).

הנעתי את האוטו וכיביתי את המזגן לגמרי. הדלקתי על עוצמה 1 מתוך 4, המזגן החל לעבוד מוציא אוויר אך כאמור לא קר.

שמתי לב שיש רעש שמזכיר בריחת אוויר (אך אולי אני מניח את זה כי אני ישר חושב על בריחת גז). גם בעוצמה 2 עדיין היה ניתן לשמוע את הרעש הזה.

בעוצמה 4 פעולת המזגן חזקה מדי שלא ניתן לשים לב. חזרתי לעוצמה 1 והרעש נשמע היטב.

ניסיתי להסתכל על מכסה המנוע כדי לזהות אם יש משהו שלא עובד אך לצערי אני לא באמת ידעתי על מה להסתכל :oops:

לגבי הנורה - מצאתי סוף סוף משהו שנראה די טוב

אבל אז חיפשתי את הבורג שהוא פותח (בין כיסא הנהג לכיסא הנוסע) אבל אצלי הוא לא קיים.

אמשיך לנסות ביום אחר.

תודה!

פורסם
נתקלתי בהרבה תקלות של כפתור AC תקול בדגמי יונדאי בשנתונים הנ"ל.

הנורה של כפתור ה AC נדלקת ונכבת בעת לחיצה. איך ניתן לבדוק אם הוא תקול מעבר לחווי?

פורסם
רק לגשת למזגניסט שבבדיקה פשוטה עם ציוד יעודי ו 5 דקות בדיוק יגיד לך היכן הבעיה.

יש לך באמת רשימת מומלצים באזור תל אביב?

פורסם
יש את עמוס מזגנים ליד קניון איילון.

היה פה איזה שרשור שקצת הוריד לי ממנו... יש עוד מומלצים?

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

עדכון קצר

מצאתי את עצמי באשקלון בסוף השבוע והרצתי חיפוש בפורום על מומחי מיזוג בעיר וכך הגעתי לאור קור.

לאחר בדיקה קצרה נמצא כי נגמר הגז לחלוטין. החלטתי על מילוי גז עם חומר זרחני כדי למצוא את הדליפה בפעם הבאה (עלות של 234 שח).

היחס והטיפול היה טוב לעניות דעתי (סה"כ הייתי שם פחות מרבע שעה).

מה שכן יש לי רק שאלה קצרה - אם הצלחתי להבין נכון את הכיתוב על המכונה הוכנסה כמות של 0.5 קילו גז. האם זו כמות סבירה?

• תוכן חדש...