Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין גולף ל bmw

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה אני מתלבט בין 2 רכבים. אני יודע שהם לא באותה ליגה אבל מבחינת מחירון יד 2 הם לא רחוקים. אני מדבר על גולף מודל 2016-2017 עם מנוע 1.4 בעל 150 כ"ס, לבין bmw סדרה 1 דגם 118 עם 133 כ"ס (אם אני זוכר נכון) מודל 2016. כיום בבעלותי פולו אני מכיר את עלות התחזוקה השנתי של היצרן. השאלה שלי היא כמה שונה עלות האחזקה של ה bmw? האם הרכב אמין או שצריך כיסים עמוקים? ביטוח וכו? תודה לכול היודעים...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הבימרית אמינה, הביטוחים שלה יקרים מאוד וגם האחזקה שלה יקרה יחסית (אבל תלויה במוסך שאליו אתה הולך).

היא מכונית לא פרקטית ולא מאוד מרווחת אבל היא הרבה יותר איכותית מהגולף.

פורסם
הבימרית אמינה, הביטוחים שלה יקרים מאוד וגם האחזקה שלה יקרה יחסית (אבל תלויה במוסך שאליו אתה הולך).

היא מכונית לא פרקטית ולא מאוד מרווחת אבל היא הרבה יותר איכותית מהגולף.

בשנת 2012 היתה לי במוו X1 שהוצאתי מהחברה ומיני קופר, היום יש לי שתי מיני בבית, תמיד טיפלתי בחברה ולא ניתקלתי בעלויות גבוהות ביחס לחברות אחרות, בלאנציה שהיתה לבת שלי טיפלתי במוסכים של פיאט ועלות הטיפולים היתה הרבה יותר גבוהה מבמוו, לא מכיר את סדרה 1 ובטח לא בשנתונים החדשים אבל הרכב שהיה לי אמנם הרגיש מאוד מוצק אבל עם חומרים פשוטים, ללא שום פינוק או תוספת ( אפילו קרוז קונטרול, שקע USB ודיבורית לא היו), מסך מגע שכל פעם יצא מאיזון, במוו זה לא רכב שהייתי חושב עליו שוב, בטח לא בדגמים הנמוכים (באותה התקופה השכרתי בחו"ל X3 שהיה ממש עולם אחר מבחינת פינוקים ואיכות).

פורסם

החזקתי 118 מ2012 ועד לפני שנה. בזמן הזה הרכב היה אמין לחלוטין והציג רק בלאי "טבעי" למכוניות האלה. טיפלתי במרכז המפונפן בפ"ת והמינימום של המינימום היה טיפול שמנים באלפיה. בטיפול האחרון, אחרי כמעט 5 שנים, הייתי צריך להחליף פלאגים, צינור יניקת אויר, בלמים ושאר מרעין בישין והנזק השיק ל10K. שוב, רק בלאי...

טיפול שמנים שהעברתי לפני שנה וחצי לפיאט טיפו (שהחזקתי תקופה קצרה כרכב שני) במוסך מורשה יבואן עמד על כ600 שקלים. היתה לנו גם בראבו במשפחה שטופלה במרכזי וגם לא הציגה עלויות חריגות אבל יכול להיות שלאנצ'יה מתומחרת אחרת.

לגבי האיכות של הרכב, זה לא האבזור (שמשתנה מאוד בין שנתונים ורמות גימור כשאצלי דווקא היו "פינוקים" כמו התנעה ללא מפתח וחיישן גשם) אלא המכלולים הבסיסיים. תיבת ההילוכים המופתית. המתלים שגם יודעים לאחוז את הכביש בצורה מצוינת וגם לגהץ מהמורות באופן מרשים. ההיגוי החד, המדויק, עם ההעברות המשקל המיידיות. איכות הפח והצביעה שידעו לספוג התעללויות מצד דלתות של שכנים לא מעודנים ולא להציג שום נזק ניכר לעין. יש לי בטן מלאה על ואגיות - צעצועים אולי יש שם אבל איכות אין.

פורסם

הבמוו רכב אמין מאוד, לא מכיר גולף רק יודע ומכיר את הDSG המושמץ.

בבמוו טיפולים תקופתיים 1500 שח לפעמים קצת יותר, תלוי במוסך.

חלקים יקרים אם צריך, אבל הרשת מלאה ואפשרי לייבא לבד מארופה.

ואז המחירים פשוט 40 אחוז יותר זולים, רק אצלנו בארץ מאוד יקר.

מאוד אמינים בדרך כלל הבמוו, ומחירי ביטוח מקיף מאוד שונים מחברה

לחברה וההבדלים גדולים ב30-40 אחוז לעיתים.

הנעה אחורית, הרבה יותר כיפית מהקדמית והבמוו יותר ספורטיבית.

אצלי היו ויש כבר במוו שלישית ומאוד נהנה ממנה X3.

אגב ב2012 יש לך גם X1 ג'יפון, מדהים ומנוע 2.0 ליטר, פחות חסכוני

אבל חזק מאוד.

פורסם
החזקתי 118 מ2012 ועד לפני שנה. בזמן הזה הרכב היה אמין לחלוטין והציג רק בלאי "טבעי" למכוניות האלה. טיפלתי במרכז המפונפן בפ"ת והמינימום של המינימום היה טיפול שמנים באלפיה. בטיפול האחרון, אחרי כמעט 5 שנים, הייתי צריך להחליף פלאגים, צינור יניקת אויר, בלמים ושאר מרעין בישין והנזק השיק ל10K. שוב, רק בלאי...

טיפול שמנים שהעברתי לפני שנה וחצי לפיאט טיפו (שהחזקתי תקופה קצרה כרכב שני) במוסך מורשה יבואן עמד על כ600 שקלים. היתה לנו גם בראבו במשפחה שטופלה במרכזי וגם לא הציגה עלויות חריגות אבל יכול להיות שלאנצ'יה מתומחרת אחרת.

לגבי האיכות של הרכב, זה לא האבזור (שמשתנה מאוד בין שנתונים ורמות גימור כשאצלי דווקא היו "פינוקים" כמו התנעה ללא מפתח וחיישן גשם) אלא המכלולים הבסיסיים. תיבת ההילוכים המופתית. המתלים שגם יודעים לאחוז את הכביש בצורה מצוינת וגם לגהץ מהמורות באופן מרשים. ההיגוי החד, המדויק, עם ההעברות המשקל המיידיות. איכות הפח והצביעה שידעו לספוג התעללויות מצד דלתות של שכנים לא מעודנים ולא להציג שום נזק ניכר לעין. יש לי בטן מלאה על ואגיות - צעצועים אולי יש שם אבל איכות אין.

רשמתי שהבמוו הרגיש מוצק אבל הוא היה מאוד פשוט ודל באיבזור החזקתי אותו סה"כ שנתיים ונמכר עם 31000 ק"מ, הרכב שימש את אישתי כרכב שני במשפחה, טופל בב"ש ( בפ"ת הייתי רק פעם אחת כשקניתי לבת שלי מיני והמקום נראה כמו בית מרקחת, מניח שזה מתבטא במחיר), למעט טיפולים שוטפים לא היה לו כלום אבל אני ממש לא מכיר את הסכומים שרשמת, את הלאנצ'יה ( אפסילון 900 טורבו) החזקנו תקופה יחסית קצרה שבמהלכה עשינו טיפול אחד ב 40000 ק"מ, עלות הטיפול 2100 ש"ח (1900 לאחר מיקוח), לא כולל החלפת ברקסים שגם אותם החלפנו( מחיר החלפת הברקסים היה סביר (לא זוכר כמה)), לטענת המוסך העלות היתה יקרה בגלל הפלאגים המיוחדים שהעלות שלהם גבוהה(סה"כ שני פלאגים), טופל בפיאט ב"ש.

פורסם
הבמוו רכב אמין מאוד, לא מכיר גולף רק יודע ומכיר את הDSG המושמץ.

בבמוו טיפולים תקופתיים 1500 שח לפעמים קצת יותר, תלוי במוסך.

חלקים יקרים אם צריך, אבל הרשת מלאה ואפשרי לייבא לבד מארופה.

ואז המחירים פשוט 40 אחוז יותר זולים, רק אצלנו בארץ מאוד יקר.

מאוד אמינים בדרך כלל הבמוו, ומחירי ביטוח מקיף מאוד שונים מחברה

לחברה וההבדלים גדולים ב30-40 אחוז לעיתים.

הנעה אחורית, הרבה יותר כיפית מהקדמית והבמוו יותר ספורטיבית.

אצלי היו ויש כבר במוו שלישית ומאוד נהנה ממנה X3.

אגב ב2012 יש לך גם X1 ג'יפון, מדהים ומנוע 2.0 ליטר, פחות חסכוני

אבל חזק מאוד.

אני באמת לא מבין על איזה DSG מושמץ אתה מדבר, אני שומע וקורא כאן בפורום ובהרבה מקומות אחרים על הרבה בעיות ברכבים שונים, אך הDSG "חשוב להדגיש, בשנים האחרונות" פשוט לא, להפך, נשמע די אמין, אין תלונות , לא רואה כל שני וחמישי שרשור על גיר ששבק חיים,

והניסיון שלנו במשפחה בכלל ההפך המוחלט, תמיד אני מציין את זה, היתה לאחי אוקטביה 2014 שחזרה לחברת הליסינג אחרי כ120K, גולף 2016 חזרה אחרי כ80K, והיום יש להורים סופרב 2018, ויש לי עוד הרבה מכרים שיש להם פולו, גולף וכו..., לאף אחד לא היתה ואין היום תקלה עם הגיר הזה, אני לא אומר שאין בכלל, כן שמעתי וקראתי בעבר על לא מעט בעיות, רך היום? זה כבר היסטוריה, כי בתקופה הזו אני כבר לא שומע, "בכלל", אז נראה לי שהגיע הזמן להפנים שכנראה הבעיות שהיו בעבר טופלו, אולי לא סופית, אך ברמה שבקושי שומעים על תקלות בתקופה האחרונה.

פות"ש, הBMW איכותית ללא ספק, אך גם הגולף, הגולף במיוחד בשנתונים האחרונים שלה, מכונית איכותית ביותר, מהנה ומפנקת, ובוודאות תהיה הרבה יותר זולה לאחזקה מהביימרים.

• תוכן חדש...