Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פיקסר - האם חשבון הבנק כבר חוייב? כיון שאם נתת הוראת תשלום באשראי, אבל חשבון הבנק טרם חוייב כנראה שאתה יכול לעצור את התשלום. התקשר בדחיפות לחברת האשראי, לפני יום החיוב.

ראה כאן וכאן

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באיזה תכנית ביטוח מדובר?

אני מקפיד על רכישת ביטוח נסיעות מיד לאחר רכישת הכטיסים, אבל לא מכיר סעיף של קריסת ספק ושל ביטולי טיסות.

לגבי ביטולי טיסות - יש "חוק טיבי" ויש חוק אירופי 261/2004.

בדקתי את הפוליסה שרכשתי לאחרונה, לא מצאתי בה התיחסות לקריסת ספק.

אני לא יודע מה מוכרים בישראל, אבל זאת הפוליסה שאני רוכש

https://www.income.com.sg/insurance/travel-insurance/details/full-coverage-information

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

לא דיברתי על להחזיר. דיברתי על עצירת תשלום שטרם בוצע.

וסולל הדרך - טוב לדעת שאם אתה נחטף אתה מקבל פיצוי של 267 שקל ליום.

וברצינות - הפוליסה שלי (בפספורט קארד, שנחשב ביטוח טוב) לא מכסה פשיטת רגל של החברה. בפוליסה שאתה קישרת לא ברור לי הכיסוי כיון שמצויינת פשיטת רקל של סוכנות הסניעות, לא של המוביל. דווקא הסעיפים הראשונים מדברים על ביטול או דחיית הנסיעה, אבל לא ברור לי באיזה נסיבות מדובר, ואני לא מתכוון לטרוח לחפש פוליסה של חברת ביטוח שאין שום סיכוי שאזקק לשירותיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, לא דייקתי. עדיין יש איזה מרווח זמן בין העברת הכרטיס לבין העברת הכסף לחברה. צריך לנסות להכנס למרווח, אם זה אפשרי, במיוחד אם מדובר בתשלומים (שלא מקובלים בעסקות בין לאומיות).

פורסם
פיקה, אני בכלל לא בטוח שאתה צודק.

צוותי אויר בכלל, וטייסים בפרט, הם משאב שיש בו מחסור חמור. אבל חלק מחברות הלואוקוסט מעסיקות אותם בתנאים לא טובים. דרך אגב - גם חלק מה-FSC. לנורווגיאן היו סכסוכים רציניים סביב תנאי ההעסקה, ריאן נאלצו לבטל השנה אלפי טיסות בשל מחסור בטייסים.

לגבי חברות שקרסו\קורסות - דווקא, לדוגמא, פרימרה שקרסה וואו שמקרטעת ונורווגיאן שכנראה היתה בבעיות (אבל להבנתי נחלצה, לפחות זמנית) הן גופים עצמאיים, ממש לא חברות בת של חברות תעופה גדולות.

מה שתיארתי זה בעיקרון מודל הלואו-קוסט שנמצא בחברות מצליחות, גם לא מדובר בדעתי- אלא בעובדות בשטח.

השכר של טייסים בחברות האלו די גלוי, בתור first officer עם ותק של שנתיים תרוויח משהו כמו 45-50K יורו לשנה, בתור קפטן עם ותק של 3 שנים תרוויח כבר מעל 80K. דומה מאוד למה שתקבל בחברות אחרות (למעט חברות עם חגיגות שכר מוגזמות כמו אלעל)

WOW הכניסו את עצמם לצרות ברגע שיש להם מטוסים עם 2 type rating שונים. זה חותר תחת כל מודל הלואוקוסט.

רייאנאייר דרקונית בטירוף כלפי הטייסים שלה, ועם כל הבלאגן- עוד מצליחה להישאר רווחית מאוד.

פורסם (נערך)

בדיוק על זה דיברתי. רייאנאייר שדרקונית ועושה תרגילים על הסכמי עבודה וניסיונות לעקוף חוקי עבודה במדינות מערב ארופיות, וגם הסכסוכים שהיו לנורווגיאן.

אני לא מצוי יותר מדי בנושא ה-type ratings, אבל מתחילים לראות חברות לואו קוסט נכנסות לטיסות ארוכות עם רחבי גוף, החלוצים במערב הם נורוגיאן שהזכרתי, אבל גם במזרח הרחוק מתחילה פעילות מסוג זה. אבל המזרח הרחוק זה עולם אחר.

אין לי מושג מה משכורות טייסים בעולם, אני יודע רק שיש מחסור גדול בעובדים במקצוע הזה.

WOW זה כנראה סיפור של חברה שניסתה לגדול מהר מדי עם תכנית עסקית לא ברורה שכנראה נדונה לכשלון מראש. אבל הם עדיין מקוים לקבל חבל הצלה, אחרי שהצטמצמו מאד. רק לנו חבל שלא יהיו יותר טיסות ישירות לאיסלנד, דווקא יעד תיירות נהדר. אני יודע שהוכרז חידוש הקו מ"א לרייקיאויק, אבל אני פסימי לגבי הביצוע.

פורסם

אני לא מצוי יותר מדי בנושא ה-type ratings, אבל מתחילים לראות חברות לואו קוסט נכנסות לטיסות ארוכות עם רחבי גוף, החלוצים במערב הם נורוגיאן שהזכרתי, אבל גם במזרח הרחוק מתחילה פעילות מסוג זה. אבל המזרח הרחוק זה עולם אחר.

בקצרה- פחות חשוב מה זה type rating, יותר חשוב שכל type rating דורש הסמכה.

טיסות לואו קוסט ליעדים רחוקים אפשריות הודות למטוסי ביניים סופר חסכוניים ושקטים, שמאפשרים לטוס רחוק- ולנחות בשדה משני. 787/A350 יושבים במשבצת הזו, בעיקרון.

נורוויג'ן בכיוון הנכון, אך ורק סוג מטוס אחד ל short haul, ואחד ל long haul, צוותים משותפים (למעט טייסים) שעושים את כל התפקידים.

במזרח הרחוק הסיפור קצת שונה, יש כ"כ הרבה שדות תעופה משניים שעלות החניה בהם היא כמעט חינם שלחברות התעופה קל מאוד לחתוך עלויות, גם חוסכים על כל מה שרשויות התעופה האיזוריות לא מחייבות במקרה של דרום מזרח אסיה, שם ה LCC האיזוריות הזולות באמת.

פורסם

הכסף שולם ומופיע בפירוט האשראי. רק מה, זה מופיע בנפרד מכל שאר העסקאות.

התקשרנו לחברת האשראי, נשמע שהסיפור כבר מוכר להם והבטיחו לחזור עם תשובה בעוד מספר ימים.

נקווה לטוב:roll:

התייעצתי גם עם עורך דין (לא מהתחום). הוא ייעץ להיעזר בעורך דין גרמני, להגיש תביעה ולהצטרף למניין נושי החברה.

פורסם

כן, ושיש מגבלה על מספר הדגמים שטייס רשאי להפעיל.

אני מסתכל על התעשיה הזו כצרכן של "מוצר צריכה בסיסי" - אוטובוס שבמקום לקחת אותי לעבודה לוקח אותי לחופשה. וכיון שחופשה בחו"ל הופכת מוצר בסיסי (לא רק לישראלים) גם הדבר הזה מתחיל להראות כמו מונית שירות. בשתי הנסיעות האחרונות שלי הישיבה במטוס היתה כמו בסד. אבל המחיר מאפשר לי לצאתי לחופשה אחת או שתיים גדולות ועוד אחת או שתיים קצרות כל שנה, אז זה העיקר. וכאשר אשתי תצא לפנסיה - אני מקוה בעוד חצי שנה - תהיה לי גמישות לצאת גם off season לחופשה באירופה מחמישי עד שבת או ראשון במחיר של מלון סוג ג' בארץ. והאמת היא שבמחירים כאלה גם אבדן כרטיס הטיסה זה לא אסון גדול. אפשר להזמין כרטיסים כמה חודשים מראש, ואם משהו משתבש פשוט לא לנסוע. אבל במחירים האלה שולי הרווח של החברות קטן, כך שההחלטה שלהן לבטל קו או לצמצם אותו (גם אם החברה יציבה) לא יפתיע.

פורסם
כן, ושיש מגבלה על מספר הדגמים שטייס רשאי להפעיל.

אני מסתכל על התעשיה הזו כצרכן של "מוצר צריכה בסיסי" - אוטובוס שבמקום לקחת אותי לעבודה לוקח אותי לחופשה. וכיון שחופשה בחו"ל הופכת מוצר בסיסי (לא רק לישראלים) גם הדבר הזה מתחיל להראות כמו מונית שירות. בשתי הנסיעות האחרונות שלי הישיבה במטוס היתה כמו בסד. אבל המחיר מאפשר לי לצאתי לחופשה אחת או שתיים גדולות ועוד אחת או שתיים קצרות כל שנה, אז זה העיקר. וכאשר אשתי תצא לפנסיה - אני מקוה בעוד חצי שנה - תהיה לי גמישות לצאת גם off season לחופשה באירופה מחמישי עד שבת או ראשון במחיר של מלון סוג ג' בארץ. והאמת היא שבמחירים כאלה גם אבדן כרטיס הטיסה זה לא אסון גדול. אפשר להזמין כרטיסים כמה חודשים מראש, ואם משהו משתבש פשוט לא לנסוע. אבל במחירים האלה שולי הרווח של החברות קטן, כך שההחלטה שלהן לבטל קו או לצמצם אותו (גם אם החברה יציבה) לא יפתיע.

יש הרבה "מאחורי הקלעים" לאיך שהחברות האלו עובדות, ואיך לעזאזל מוכרים כרטיס ב 15 דולר בלי להפסיד. חלק מזה נוגע בסבסוד, ובמידה והפעילות של החברה מכניסה תיירים שמכניסים כסף למדינה- סבסוד שכזה יכול להיות ארוך טווח.

יש גם את פעילות המכר על המטוס, ברגע שהסכומים הגיוניים יש מכירות.

כמובן שלא כל כרטיס נמכר במחיר המינימלי אלא מספר מסוים פר טיסה, והממוצע המחושב (כולל אחוז ממוצע שיוסיף מטען) עובר סף רווחיות.

אני לא יודע באיזו חברה ישבת והרגשת כמו בסד, אבל אם נוחות קורצת לך- חפש LCC שמפעילה איירבאס. הטיסות בוויז די נוחות, מושבים עם תמיכה טובה לגב. עד כמה שזכור לי, איזיג'ט עם אותם מושבים. ובשורה התחתונה, כן, הטיסה האחרונה שלי לאירופה+שהות+לאכול ממש טוב נסגרה ב 3 ספרות, מחיר שבארץ היה קונה לי 2 לילות במלון בינוני במקרה הטוב.

פורסם

ויזאייר יחסית בסדר, כך גם נורווגיאן (לפני 3 שנים) . הנסיעות האחרונות - שבהן סבלתי היו ב-3M8 של סמארטוינגס (חכירה של ישראייר, וסיפור מגעיל עם פיצול משפחות עם ילדים קטנים, איני יודע מי אחראי לכך) וב-320 של איזיג'ט - היו זוועתיות מבחינת הישיבה. לחשוב שאות ומטוס של סמארטוינגס עושה גם את הקוים לליסבון ולטנריף - לשבת בדבר הזה איזה 6-7 שעות - מוציא את החשק לנסוע.

מה שאתה מזכיר "מאחורי הקלעים" - איך החברות האלה מנצלות את הציוד שלהן בתחשיב של כל דקה וכיצד הן מנוהלות זה סיפור גדול. וגם סיפור התמחור שמשתנה מדקה לדקה, אבל זה דומה בכל החברות, גם המסורתיות. וגם היחס לנוסעים והדרך לסחוט עוד כמה אירו בגייט. וגם השקרים של אנשי הצוות (וגם בזה נתקלתי גם בחברות מסורתיות).

פורסם

לשאלתך

If you are forced to abandon yourtrip because the travel agency,transport provider or touroperator is no longer operating forbusiness and they cannot providepart or all of your trip.

הכיסוי הוא גם על פשיטת רגל של המוביל.

אני לא יודע מה פספורט נותן ומה הכיסוי אבל אם לא תיתפס לעניין פיצוי החטיפה, סה"כ מדובר בכיסוי מצוין למרבית התקלות האפשריות, של אובדן מסמכים, אובדן רכוש, כבודה איחור-אובדן, ביטול או שינוי טיסה ומלונות, החזר השתתפות עצמית לשכירת רכב וכמובן כיסוי בטיוח רפואי.

העלות של ביטוח שכזה ~ 400 ש"ח לטיול של שבועיים למשפחה, לא רואה שום סיבה בעולם שלא להפעיל ביטוח שכזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

להפך - נראה כי מדובר בביטוח עם כיסוי פנטסטי. אני לא מכיר את המחירים במזרח אסיה כך שאיני יכול להתיחס לסכומים הנקובים, אבל רוחב הכיסוי נפלא.

הביטוחים שמוכרות החברות הישראליות לא יקרים, כל עוד מדובר במבוטחים צעירים ובריאים. ברגע שישי איזה סיפור רפואי - וההגדרות של בעיה רפואית קיימת די רחבות - הביטוח הופך יקר. חוץ מזה, בדיוק כמו חברות התעופה המוזלות - מוכרים לך הכל פרוט לפרוטות. רוצה ביטוח למחשב - שלם עוד כמה סנטים. רוצה לכסות גם מצלמה - עוד כמה סנטים. מצד שני, במקרה האחד שבו פניתי לעזרת חברת הביטוח בשנים האחרונות בגלל מזוודה שלא הגיעה קיימתי עם המוקד שיחת טלפון קצרה ונשלחתי לכספומט למשוך 150 דולר. מאז נסעתי עוד מספר םפעמים עם אותו ביטוח, ולא היתה שום בעיה, כולל העדר שינוי המחיר.

• תוכן חדש...