Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המון דירות בעפולה נרכשו במסגרת מחיר למשתכן על ידי כל מיני חכמולוגים שחשבו שימסרו את הדירה להשכרה לפשוטי עם בפריפריה בזמן שהם חיים את החיים "הטובים" במרכז, מכסים את המשכנתא על ידי שכירות ובעתיד יגזרו קופון מעליית מחיר הכנסים.

ריבוי דירות להשכרה יוריד את מחירי השכירות ובעתיד גם את מחיר הנכסים.

רק בשביל לדייק (אם זה רלוונטי), אני לא קניתי במסגרת מחיר למשתכן.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אהלן חברה,

בתקופה האחרונה (בעיקר אחרי הסיוט שעברנו עם כל נושא האזרחות האמריקאית של אשתי) אני חושב על אופציית ההגירה לארה"ב.

לא הצלחתי להבין האם יש לאשתך אזרחות אמריקאית או לא.

אם לא - הייתי מתמקד בקנדה / אוסטרליה.

מה ההשכלה והנסיון התעסוקתי שיש לך?

.We apologise for the inconvenience

פורסם
רק בשביל לדייק (אם זה רלוונטי), אני לא קניתי במסגרת מחיר למשתכן.

בטח רלבנטי, אז אין לך מגבלה במכירה במקום לבטל את ההסכם.

לגבי עפולה בירת העמק

נבנו ונבנים בה אלפי דירות הרכבת מקצרת מרחקים.

לא הקבלנים ולא אני צופה לטווח הארוך מפולת כפי שצופה הכימאי.

אבל נבואה ניתנה לטיפשים

ימים יגידו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
מה שאתה מתעלם ממנו זה שגידול האוכלוסייה (והיא תגדל. הדירות לא יעמדו ריקות) גורר תנופת פיתוח גם בשירותים וגם בהיצע העבודה.

כשיש תושבים והקרקע עדיין לא קופצת מגיעה גם תעשייה וכל האיזור נותן קפיצה גם במחירים כי עם הפיתוח גם הביקוש גדל. כמעט כל ערי הפריפריה עברו את התהליך הזה.

במבחן הזמן ערי הפריפריה הפכו למחסנים לבני אדם. היצע עבודה לא גדל.

דיברנו על זה המון ואני לא רוצה לגנוב את השרשור. תרשה לי רק להניח קישור לכתבה בכלכליסט.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3752433,00.html

בלי שינוי מוחלט באופן בו מתכננים ערים בישראל כל השכונות החדשות רק יגדילו את נפח האחסון של העיר.

סיכויים של אדם ללא הון בין דורי ו/או כישרון הרבה מעל הממוצע להגיע לנכס בבעלותו שאינו ממוקם באחד מאותם מחסנים די שואף לאפס.

אם יש לו אפשרות לדפוק את המערכת על ידי מעבר לחו"ל אני לא רואה סיבה למה לא לנצל זאת. אשתו אזרחית, הוא וילדיו יוכלו להתאזרח בקלות ויש משפחה בארה"ב שאולי יכולה לספק סיוע ראשוני. תמיד אפשר לנסות ל-2-3 שנים וגם אם הפיילוט לא יצליח הוא יחזור ארצה עם חוויות ואנגלית יותר טובה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מה אני אמרתי ומה הכתבה שאתה קישרת אומרת?

אני דיברתי על פיתוח מקומי ואתה קישרת לכתבה שמדברת על יוממות ועמידה בפקקים. בודדים האנשים שגרים קרוב לעבודה במרכז ולא זוחלים 40 דקות עד שעתיים בפקקים האינסופיים. אם אתה תצא ממרכז ראשון ואני אצא מאשקלון בבוקר שנינו נגיע לתל אביב כמעט יחד כי לך יקח כחצי שעה לצאת מהעיר ולי יקח כחצי שעה להגיע ליציאה מראשון לאיילון.

כשיישוב גדל מעל למסה קריטית מסויימת הוא מתחיל לפתח מערכות חיים עצמאיות בצורת מרכזי שירותים, תעשייה ומסחר. המקומות האלה דורשים עובדים שמגיעים או מהגידול המקומי או מיישובי הלווין שפתאום כבר לא נוסעים למרכז. התופעה הזו יוצרת מרכזי חיים שמספקים את רוב הצרכים ואז גם מגיעה אוכלוסייה שבוחרת לבנות את עצמה במקום ולא לגור כדי לעבוד במקום הקודם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
במבחן הזמן ערי הפריפריה הפכו למחסנים לבני אדם. היצע עבודה לא גדל.

דיברנו על זה המון ואני לא רוצה לגנוב את השרשור. תרשה לי רק להניח קישור לכתבה בכלכליסט.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3752433,00.html

בלי שינוי מוחלט באופן בו מתכננים ערים בישראל כל השכונות החדשות רק יגדילו את נפח האחסון של העיר.

סיכויים של אדם ללא הון בין דורי ו/או כישרון הרבה מעל הממוצע להגיע לנכס בבעלותו שאינו ממוקם באחד מאותם מחסנים די שואף לאפס.

אם יש לו אפשרות לדפוק את המערכת על ידי מעבר לחו"ל אני לא רואה סיבה למה לא לנצל זאת. אשתו אזרחית, הוא וילדיו יוכלו להתאזרח בקלות ויש משפחה בארה"ב שאולי יכולה לספק סיוע ראשוני. תמיד אפשר לנסות ל-2-3 שנים וגם אם הפיילוט לא יצליח הוא יחזור ארצה עם חוויות ואנגלית יותר טובה.

נתחיל מהסוף

כתב במפורש שלא יקבלו סיוע מהמשפחה בארה"ב בהודעה הראשונה.

האם אזרחות /רשיון עבודה היא מתכון למציאת עבודה. זהו תנאי הכרחי אבל לא מספיק.

בוא ניקח את יוקנעם כדוגמה עם איזור תעשייה שרובו הייטקיסטי שרק גדל וגדל וגדל וגדל וגדל.

כל עיר שמספר תושביה גדל זקוקה לשירותים החל מגן ילדים בית ספר מרפאה מרכז מסחרי ועוד כל אלה גם מספקים תעסוקה לתושבי המקום.

העתיד מרמז שיותר ויותר עובדים יעבדו מהבית ובכך יקטנו בעיות התחבורה.

אין ספק שהתחבורה בישראל היא זוועה נוסעת בעצם עומדת למרות ביצוע עבודות תשתית בהיקפים עצומים

רק שאצלנו אלה באים באיחור רב

לדוגמה חריש שהולכת להיות קטסטרופה תחבורתית.

איפוא השלטון הבריטי שדאג לכבישים ביערות הכרמל לשכונות שלא קמו בסופו של דבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חריש זה כבר מכה קשה לכל הסביבה מבחינת פקקים, והעיר עוד הולכת לגדול בהרבה ממה שיש שם עכשיו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשיישוב גדל מעל למסה קריטית מסויימת הוא מתחיל לפתח מערכות חיים עצמאיות בצורת מרכזי שירותים, תעשייה ומסחר. המקומות האלה דורשים עובדים שמגיעים או מהגידול המקומי או מיישובי הלווין שפתאום כבר לא נוסעים למרכז. התופעה הזו יוצרת מרכזי חיים שמספקים את רוב הצרכים ואז גם מגיעה אוכלוסייה שבוחרת לבנות את עצמה במקום ולא לגור כדי לעבוד במקום הקודם.

עובדה שזה לא קורה והוכחה לכך ניתן לראות בכבישים וברכבת כל יום.

פורסם

איפה העובדה?

רוב הפקקים הם בין ערי הלווין באיזור המרכז.

אל תשכח ש 10% (לצורך הדיון) שיוצאים מהיישוב כשהוא בגודל של 20,000 איש זה לא אותה הכמות של ה 10% כשהוא 200,000 איש.

פורסם (נערך)

מתוך ה-200 אלף כמה הם ילדים וקשישים?

איזה אפשרויות תעסוקה יש באזור אשקלון?

פורסם
נתחיל מהסוף

כתב במפורש שלא יקבלו סיוע מהמשפחה בארה"ב בהודעה הראשונה.

האם אזרחות /רשיון עבודה היא מתכון למציאת עבודה. זהו תנאי הכרחי אבל לא מספיק.

בוא ניקח את יוקנעם כדוגמה עם איזור תעשייה שרובו הייטקיסטי שרק גדל וגדל וגדל וגדל וגדל.

כל עיר שמספר תושביה גדל זקוקה לשירותים החל מגן ילדים בית ספר מרפאה מרכז מסחרי ועוד כל אלה גם מספקים תעסוקה לתושבי המקום.

העתיד מרמז שיותר ויותר עובדים יעבדו מהבית ובכך יקטנו בעיות התחבורה.

אין ספק שהתחבורה בישראל היא זוועה נוסעת בעצם עומדת למרות ביצוע עבודות תשתית בהיקפים עצומים

רק שאצלנו אלה באים באיחור רב

לדוגמה חריש שהולכת להיות קטסטרופה תחבורתית.

איפוא השלטון הבריטי שדאג לכבישים ביערות הכרמל לשכונות שלא קמו בסופו של דבר.

להזכיר לך איך בדיונים דומים שניהלנו בנושא הצגת את חריש או קציר כגן עדן על פני אדמות והמלצת לכולם לקנות שם. מה פתאום השתנה?

פורסם (נערך)

אתה חי באשליות.

מצטער לאכזב אותך, אבל באשקלון ושאר ערי הסביבה עוברים לגור מחוסר ברירה ולא מרצון. קונים דירה, שורפים 60 שעות בשבוע בנסיעות, עושים עוד דור שניצלים והיסטוריה חוזרת על עצמה.

תיאוריה של "התפתחות מרכזים מסחריים ותעסוקתיים בפריפריה" שפיתחת לעצמך לא עומדת במציאות ובאמת שלא חסר חומר בנושא. כל מה שצריך זה לקרוא קצת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
להזכיר לך איך בדיונים דומים שניהלנו בנושא הצגת את חריש או קציר כגן עדן על פני אדמות והמלצת לכולם לקנות שם. מה פתאום השתנה?
קציר זה אחלה מקום למי שמחפש שקט וטבע, חוץ מהפקקים בכל אזור מחלף עירון.

חריש לעומת זאת, על הפרצוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אתה חי באשליות.

מצטער לאכזב אותך, אבל באשקלון ושאר ערי הסביבה עוברים לגור מחוסר ברירה ולא מרצון. קונים דירה, שורפים 60 שעות בשבוע בנסיעות, עושים עוד דור שניצלים והיסטוריה חוזרת על עצמה.

תיאוריה של "התפתחות מרכזים מסחריים ותעסוקתיים בפריפריה" שפיתחת לעצמך לא עומדת במציאות ובאמת שלא חסר חומר בנושא. כל מה שצריך זה לקרוא קצת.

אז תסביר איך מחירי הנדלן עולים, כל שטחי התעשייה נחטפו והמנהל הוסיף עכשיו עוד 2000 דונם לאיזור התעשייה (שכולם כבר מוקצים).

תראה את הדוגמא שישה נתן על יוקנעם, על איזור התעשייה של יבנה, איזור התעשייה נועם (לא מעט מפעלים מסיעים לשם עובדים מהמרכז), אינטל בקרית גת עם מפעלי הלווין ועוד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• תוכן חדש...