Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

התופעה התחילה ככה פתאום.

בדקתי תחילה שחוגת העוצמה אכן מסובבת את החוגה שמאחוריה ולא נשברה בטעות (כמו שקרה לי בעבר עם חוגת הטמפ').

לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שזו תופעה די מוכרת בדגמים מסויימים (לא מצאתי איזכור ספציפי ל205), ושיש רכיב שנקרא "נגד מפוח".

הרכיב הזה כולל כמה שלבים, לכל אחת מעוצמות המפוח ולעוצמה האחרונה הוא פשוט נשאר פתוח, ולכן כשהוא מתקלקל רק העוצמה החזקה עובדת, בדיוק כמו שקורה אצלי ברכב.

האם מישהו נתקל בתופעה כזו ב-205?

חיפוש העלה שאכן קיים נגד מפוח ב-205, אבל בכל זאת רוצה לאמת שקיים כזה?

מישהו יודע היכן הוא ממוקם? אני רוצה לפרק אותו ולנסות לתקן לפני שאני מתחיל לחפש אחד כזה תחליפי (כנראה רק בחול).

תודה לעוזרים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מצטער על הפוסט הכפול

חיפוש נוסף הביא אותי לדיון המעניין הזה בפורום 205 זר:

https://www.205gtidrivers.com/articles/articles-guides/body-interior-ice/if-your-blower-only-works-on-full-r99/

מה שכן לא מצויין המיקום של הנגד. אז אם מישהו יודע איפה נמצא השרץ בן שרץ לשתף.

פורסם

אם אני זוכר נכון ב 205 החוגה עצמה משמשת גם כסוג של בורר מהירות ורוב התקלות הם שם.

מדובר בכרטיס אלקטרוני מודפס שעליו עוברים המגעים של הבורר .

בדוק אם התקלה לא נמצאת שם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

פירקתי אתמול בלילה את הכררטיס וניקיתי אותו עם ספריי מגעים, לא עזר.

לא ראיתי משהו חריג אם כי גם אם היה משהו חריג קצת קשה לדעת שהוא חריג.

בכל מקרה הבנתי שהתופעה הזו שרק העוצמה המקסימלית עובדת היא מקרה קלאסי של "נגד מפוח" תקול. העלות של החלק שצריך להחליף די זניחה (50-70 שקלים), אזמין אותו ואנסה. מה שכן אם מישהו יודע איפה החלק ממוקם ברכב זה יעזור אחרת אצטרך לעקוב אחר הצמה שיוצאת מלוח הפיקוד שהזכרת.

פורסם (נערך)

כאשר המפוח עובד רק במהירות מספר 4 אכן ברוב המקרים הבעיה במודול המהירויות.

הטרנזיסטור מסוג MJ11015 אכן מחירו נעה בין 50-70 שקלים כאשר מדובר על חלק מקורי ולא חיקוי סיני עלוב. בכול מקרה רכישה ישירה דרך חברת פרנל תצטרך להוסיף עוד עלות של משלוח שהיא בסביבות 20-25 דולר.

קיימת אפשרות לרכוש את הטרנזיסטור מחברת RS שיש לה נציגות בארץ ואז תשלם רק עלות משלוח בארץ של 40 שקלים או תאסוף את הפריט מהמשרדים שלהם הנמצאים בראשון לציון.

שים לב שבחברת RS אינך יכול לרכוש טרנזיסטור בודד אלא 2 יחידות ב-58 שקלים ועל זה תוסיף מע"מ ומינימום הזמנה של 100 שקלים.

1. לשם החלפת הטרנזיסטור תצטרך להצטייד גם במלחם 'טוב' וניסיון בהלחמה אחרת אתה עלול להרוס את המעגל המודפס (PCB).

2. במידה והטרנזיסטור אצלך מחובר בעזרת מסמרות לגוף הקירור תצטרך להצטייד בברגים ואומים במידה M3.

* לפני הזמנת הטרנזיסטור רצוי לבדוק את מצבו של הקונקטור זכר/נקבה וגם את מצב המעגל המודפס מכיוון שלאחר מספר שנים הקונקטור גם נמס והמעגל המודפס נפגע כתוצאה מחום, לחותו וקורוזיה לכן במקרים כאלה שווה לשקול רכישה של מודול חדש.

* בזמנו תיקנתי כמה יחידות כאלה ואני אבדוק אולי נשאר לי טרנזיסטור או שניים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה!

לגבי נסיון בהלחמות ומלחם אני לא דואג.

אתה זוכר אולי איפה ממוקם המודול הזה? אני רוצה ליישם את הטיפ שלך ולבדוק מה מצבו.

גם לפארנל יש נציגות בארץ, אצור קשר מחר איתם ואראה אולי יהיה זול יותר, בכל מקרה מחיר סביל לחלוטין.

חבר גם בודק לי בכמה מגברים ישנים שזרוקיים אצלו אולי יש משהו מתאים.

פורסם

אם הזיכרון שלי סביר - נדמה לי שהמודול הזה ממוקם בחלק הכי תחתון ואחורי של ה"בית חימום".

תכניס את הראש שלך עם פנס לאיזור דוושת הגז, וחפש שם את הנגד שתפוס עם 2 ברגים בד"כ.

אני לא זוכר ב 100% אם הוא חבוי מאחור ומחובר "כלפי מעלה" לבית חימום או שהוא נכנס כמו כרטיס מהצד.

מצאתי תמונה ברשת ע"מ שתבין מה לחפש (אתה תראה רק אם החלק השחור עם מחבר וחוטים יוצאים ממנו).

איציק

peugeot-205-1900-1.9-gti-heater-resistor-4-pin-292-p.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מרק תודה!

לגבי נסיון בהלחמות ומלחם אני לא דואג.

אתה זוכר אולי איפה ממוקם המודול הזה? אני רוצה ליישם את הטיפ שלך ולבדוק מה מצבו. - לא זוכר מכיוון שהביאו לי רק את המודול לתיקון.

גם לפארנל יש נציגות בארץ, אצור קשר מחר איתם ואראה אולי יהיה זול יותר, בכל מקרה מחיר סביל לחלוטין.

חבר גם בודק לי בכמה מגברים ישנים שזרוקיים אצלו אולי יש משהו מתאים.

אכן לפרנל יש נציגות בארץ שהם חברת ליאון אלקטרוניקה. גם רכישה דרך ליאון אלקטרוניקה פריט בודד סביב ה-100 שקלים מכיוון שהם גובים מע"מ+משלוח.

פורסם (נערך)

בסופו של דבר מצאתי חלופה זמינה במלאי אצל אריהב במחיר טוב (חמישים ושמונה שקלים). הוא גם נמצא 5 דקות מהעבודה אז זה היה נוח, אבל תודה מארק!

MJ11033 זה הדגם.

התחלתי היום את תהליך הפירוק לראות מה מצבנו. לא יכולתי לסיים כי אין לי ברגים על מנת להחזיר את החלק החדש למקומו.

אז כמו שאיציק רשם החלק אכן נמצא בחלק התחתון של מטריצת החימום

2mdhppv.jpg

החלק היה מטונף, כל העלים האלה יצאו משם

2lb1cnk.jpg

מה שצריך לפרק

x2mnww.jpg

מצב הBoard - לא משהו בכלל, אולי הבעיה שם.

f50q2p.jpg

מתכוננים לפירוק

2wmdfld.jpg

הפירוק עצמו לא מסובך, מורידים בדיל ושולפים את הטרנזיסטור הישן או שלא... אחרי שאיבת הבדיל נלחמתי איתו ולא מעט כי אני טיפש, אז הסתכלתי שוב ונזכרתי שמרק רשם שאם אין ברגים יש מסמרות!!! טוב צריך להוציא את המסמרות. אחרי דקה (לא מחשיב את השעה שנלחמתי בו) הטרנזיסטור בחוץ.

2a5gd95.jpg

עכשיו צריך להביא ברגים מתאימים, ומשחה טרמית שנראה שהייתה מרוחה בין הטרנזיסטור לגוף קירור.

כמובן שאחרי זה צריך להתפלל שהכל יעבוד, אני בספק כי הלוח נראה קקה לגמרי. הקונקטור עצמו במצב כמו חדש.

מישהו שמע על 205 בפירוקיה :lol: ?

נראה שאפשר להשיג מודול חדש מהצרפתים במחיר סביר. אבדוק אחרי הכריסמס מה קורה אצל הפולנים.

אעדכן בסופש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

בדקת את הקונקטור שמתחבר אליו והפיוז?.

תנסה למצוא גם באי ביי נגד מהירויות כזה.

https://www.ebay.com/itm/HEATER-BLOWER-MOTOR-RESISTOR-FOR-Peugeot-205-309-644590-6445-90-9752083380/143014174080?epid=23020150255&hash=item214c4f1d80:g:x5gAAOSwEVlb7TFf:rk:5:pf:0

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם (נערך)

אעדכן בסופש.

1. נקה בעזרת אלכוהול 95 אחוז ומברשת שיניים ישנה את המעגל המודפס.

2. חבר את הטרנזיסטור בעזרת ברגים ורק לאחר מכן תלחים את הרגלים שלו.

3. במקומות שמוליכי החשמל נאכלו בגלל קורוזיה או מסיבה אחרת אתה יכול לשחזר את המוליך בעזרת סרט מסיר בדיל ולהדביק אותו למעגל לאחר ההלחמה.

4. אל תנסה להפעיל את המפוח לאחר התיקון כאשר המודול נמצא מחוץ לתעלה/מפוח.

כול הכבוד על היוזמה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)
בדקת את הקונקטור שמתחבר אליו והפיוז?.

תנסה למצוא גם באי ביי נגד מהירויות כזה.

https://www.ebay.com/itm/HEATER-BLOWER-MOTOR-RESISTOR-FOR-Peugeot-205-309-644590-6445-90-9752083380/143014174080?epid=23020150255&hash=item214c4f1d80:g:x5gAAOSwEVlb7TFf:rk:5:pf:0

שני הצדדים של הקונקטור (שקע ותקע) במצב מעולה. אני בספק אם שם הבעיה אם כי אין לדעת. איזה פיוז? לא חושב שזה בעיית פיוז כי המפוח עובד בשני מצבים. מניח שפיוז לא היה מאפשר זאת.

ראיתי שיש חלק חדש זמין, מפתה... כמוצא אחרון אשתמש בזה. אנסה להחיות את החלק יותר לשם הפרוייקט מאשר לשם התועלת הכלכלית.

מרק תודה על הטיפים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

איזה נוסטלגיה. לפני עשור גם לי היה את הבעיה הזאת אני זוכר את החלק טוב טוב החלפתי אותו לחדש כמו עוד חלקים רבים אחרים . אבל אחרי תקופה גם החדש התחיל לזייף עד שחיממתי את המעגל וכנראה שההחלמות הסתדרו עברתי עם מלחם על כל חלק מולחם בכרטיס. גם הפלאג עצמו של הרכב לרכיב לפעמים מתחמם ואז המגע לא טוב משחק איתו היה מסדר לי כמה ימים של שליטה במהירות האוורר.

איך 205 שורדת עד כה ? לא ראיתי כזאת כבר שנה פלוס . מבחינת ברזל היא היתה חזקה אבל כל מה שפלסטי בה פשוט היה מתפרק . ואיזה כסאות נוחים היו בה עד היום אני זוכר אותם לטובה. לעומת היפניוץ וקוריאניות שרק עושות לי כאבי גב.

פורסם

שורדת לה. חודש הבא היא תחגוג עוד שנה אצלי. אעדכן בשרשור שפתחתי עבורה מה שלומה.

אכן הפלסטיקים הם בעיה ידועה. אצלי הם עוד שלמים טפו טפו טפו.

מקווה שלא אתקל בבעיות נוספות כמו אצלך.

אין ספק שהרכב הזה נעלם מהכבישים. כבר לא רואים אותו כמעט בכבישים או בלוחות והוא היה סופר נפוץ פעם.

• תוכן חדש...