Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 15K לחייל משוחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה

אני חייל משוחרר ואני כרגע מתחיל לעבוד ומעוניין לקנות רכב בתקציב דיי קטן של 15K, יכול להיות שאני יהיה טיפה גמיש ויעלה טיפה אם יהיה מציאה.

המטרה של הרכב זה נסיעות לעבודה וחזור (20 ק"מ לכיוון) וכמובן שישמש אותי לסופשים לחברים וכאלה.

מדובר ברכב ראשון בשבילי, הייתי נהג בצבא ויש לי ניסיון אך עדיין מדובר ברכב ראשון.

מה שחשוב לי הוא כך:

1. בטיחות - זה בטופ, חשוב לי שיהיה רכב בטיחותי עם מספיק כריות אוויר וכל מה שנלווה לכך.

2. אמינות - רכב שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מידי עם מוסכים.

3. סוג הרכב - מיני, לא חושב שיש לי צורך ביותר מכך עקב כך שרוב הזמן אני אנהג לבד או עם עוד מישהו אחד.

4. תיבת הילוכים - עדיפות לידני אך אין לי בעיה עם אוטומט.

5. כוח - יוצא לי לנסוע לפעמים לירושלים.

6. מראה - זה אולי לא כזה חשוב אבל אני מעדיף מראה צעיר יחסית.

אני יודע שהתקציב לא גבוה ואולי יש דרישות גבוהות ולכן אני גמיש טיפה.

פורסם

לא פשוט עם כל הדרישות ומגבלת התקציב.

פיאט פנדה ידנית תוכל להביא אותך לשנתון יחסית מודרני, היא אמינה למדי עקב שימוש במכלולים פשוטים, אינני יודע לגבי רמת בטיחות.

אופציה אפשרית היא אולי סקודה סיטיגו ידנית, יש לה בלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם (נערך)
לא פשוט עם כל הדרישות ומגבלת התקציב.

פיאט פנדה ידנית תוכל להביא אותך לשנתון יחסית מודרני, היא אמינה למדי עקב שימוש במכלולים פשוטים, אינני יודע לגבי רמת בטיחות.

אופציה אפשרית היא אולי סקודה סיטיגו ידנית, יש לה בלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש.

אשמח לדעת מה הכי בעייתי בדרישות, האם זה הכוח, הבטיחות או בכלל אמינות?

פחות מתחבר לפיאט פנדה בגלל המראה, יש לחבר אותה והיא קופסתית כזאת וממש לא לטעמי.

הסיטיגו נראת חמודה אבל הבנתי שמדובר רק ב4 נוסעים סך הכל מה שדיי מוריד.

עריכה אחרונה על ידי Rawr
פורסם

אמינות טובה נתפסת כערך עליון בשוק הישראלי, אז מכונית שנתפסת כאמינה תשמור על ערכה לאורך זמן, מה שאומר שב-15k תצטרך לרדת באופן משמעותי בשנתון מה שנותן פתח לאחזקה גבוהה הנובעת מבלאי וזה קורה בכל רכב, גם האמין ביותר.

הדרישה השניה הבעייתית היא בטיחות, רוב הרכבים החדשים (3-4 שנים אחרונות) די בטיחותיים ברמה כזו או אחרת לעומת קודמיהם אז הדרישה הזו מושכת את השנתון למעלה וכך גם את מחיר הרכישה בעוד שמגבלת התקציב מושכת למטה.

פרמטר בעייתי שלישי, זמינות הכח. לרוב, מנוע חזק יותר (מוגדש או לא) יקר יותר (לעתים רק כי הוא מנפק יותר סוסים, ללא קשר לשאר פרמטרים כמו מומנט וכד') ואם הוא יקר יותר אז שוב, הדבר משמיט אופציות טובות בגלל מגבלת התקציב.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

הסיטיגו נראת חמודה אבל הבנתי שמדובר רק ב4 נוסעים סך הכל מה שדיי מוריד.

כמה אנשים חשבת שתצליח לדחוס במכונית מיני? להגביל סקודה סיטיגו ל4 נוסעים נראה מאוד הגיוני, אני אישית תמיד חשבתי שהמושב האחורי והדלתות האחוריות במכוניות האלה זה סתם ליופי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קליאו ידנית (וידנית בלבד). אמינה, מרווחת יחסית, בטיחותית לזמנה וזולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אמינות טובה נתפסת כערך עליון בשוק הישראלי, אז מכונית שנתפסת כאמינה תשמור על ערכה לאורך זמן, מה שאומר שב-15k תצטרך לרדת באופן משמעותי בשנתון מה שנותן פתח לאחזקה גבוהה הנובעת מבלאי וזה קורה בכל רכב, גם האמין ביותר.

הדרישה השניה הבעייתית היא בטיחות, רוב הרכבים החדשים (3-4 שנים אחרונות) די בטיחותיים ברמה כזו או אחרת לעומת קודמיהם אז הדרישה הזו מושכת את השנתון למעלה וכך גם את מחיר הרכישה בעוד שמגבלת התקציב מושכת למטה.

פרמטר בעייתי שלישי, זמינות הכח. לרוב, מנוע חזק יותר (מוגדש או לא) יקר יותר (לעתים רק כי הוא מנפק יותר סוסים, ללא קשר לשאר פרמטרים כמו מומנט וכד') ואם הוא יקר יותר אז שוב, הדבר משמיט אופציות טובות בגלל מגבלת התקציב.

אם אני אטלה את התקציב ל20 זה ישנה משהו או שלא?

אז אני יוריד את הבטיחות מהערך עליון כי אין לי כסף לשנתונים אחרונים.

כמה אנשים חשבת שתצליח לדחוס במכונית מיני? להגביל סקודה סיטיגו ל4 נוסעים נראה מאוד הגיוני, אני אישית תמיד חשבתי שהמושב האחורי והדלתות האחוריות במכוניות האלה זה סתם ליופי.

אני חושב שעשיתי טעות נוראית שרשמתי רכב מיני והתכוונתי בכלל לסופר מיני, בבקשה תסלחו לי!

בכל הקשור לרכבים אני דבע.

קליאו ידנית (וידנית בלבד). אמינה, מרווחת יחסית, בטיחותית לזמנה וזולה.

רנו קילאו דור 3 אתה מתכוון?

הרבה אמרו לי אל תתקרב לצרפתיות רק יפניות ושוב אני לא מבין בזה ולא יודע אם להקשיב או לא.

פורסם

אופל קורסה 2011?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כן. קליאו דור 3.

לצרפתיות יש דגמים שהם נפיליה (כמו המגאן II והסיטרואן C5) ויש דגמים טובים מאוד (כמו הקליאו והסיטרואן C4).

הסיבה שהמלצתי על הקליאו היא שאתה נהנה ממחיר נמוך בזכות המוניטין והדיעות הקדומות ומקבל רכב טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטרף, סופר מיני צרפתית היא בחירה טובה, אתה יכול לרכוש אחת יחסית מודרנית בסכום נמוך בגלל המוניטין שלהן, שעדיין קיים כיום אך פחות מוצדק מבעבר.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם
לצרפתיות יש דגמים שהם נפיליה (כמו המגאן II והסיטרואן C5) ויש דגמים טובים מאוד (כמו הקליאו והסיטרואן C4).

מוחה בתוקף! C5 דור שני (ושלישי, לפני ה-thp156) אמין בצורה סבירה לגמרי.

לגבי השאלה המקורית, פיאט בראבו טורבו ידנית זה בדיוק מה שפות"ש מחפש, רק שמאוד קשה למצוא אחת כזו, בטח במצב סביר.

אופציה אחרת, שגם היא לא הכי אמינה שאפשר למצוא וגם די נדירה תהיה פיג'ו 207 ספורט (3 דלתות) ידנית.

קליאו דור 3 ידנית תהיה כנראה די סבירה, אבל חלשה. באותו כיוון אפשר לחפש גם פיאסטה ידנית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם בטיחות בעדיפות ראשונה הייתי בוחר בסופר מיני כמו רנו קליאו דור 3 למשל, מוזמן לקרוא אל הסיקור שלי:

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3221/סקירת-גולשים/מסכמים---שנתיים-עם-רנו-קליאו-2012

מוזמן לקרוא את הסיכום שלי על קליאו 3:

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3221/סקירת-גולשים/מסכמים---שנתיים-עם-רנו-קליאו-2012

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
כן. קליאו דור 3.

הסיבה שהמלצתי על הקליאו היא שאתה נהנה ממחיר נמוך בזכות המוניטין והדיעות הקדומות ומקבל רכב טוב.

מצטרף, סופר מיני צרפתית היא בחירה טובה, אתה יכול לרכוש אחת יחסית מודרנית בסכום נמוך בגלל המוניטין שלהן, שעדיין קיים כיום אך פחות מוצדק מבעבר.

אם בטיחות בעדיפות ראשונה הייתי בוחר בסופר מיני כמו רנו קליאו דור 3 למשל, מוזמן לקרוא אל הסיקור שלי:

מוזמן לקרוא את הסיכום שלי על קליאו 3:

Sent from my iPhone using Tapatalk

תודה לכולכם, אני חושב שאני אלך על הקליאו באמת.

יוליאן, כמו בסיקור שרשמת אני נוסע באזור הררי לעיתים קרובות והרוב יהיה במישור כך שלא כזה קריטי נושא הכוח, מקווה שהכל יהיה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Rawr
פורסם

רק תשים לב אם במהירות גבוהה הסל״ד הגבוה לא יפריע לך, אני נוסע עם מוסיקה כך שהעניין פחות מפריע, אבל אם אתה נוסע בלי זה יכול להפריע.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...