Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לירן / שירות לקוחות לובינסקי

אנא מכם, שתפו איתנו את המסמך במלואו כדי שנוכל ללמוד מה לדרוש/לבחוק במוסך.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אוקיי, אז למנוע 1.2 טורבו אכן יש שני שמני מנוע מאושרים -

5W30 B71 2297

0W30 B71 2302

כאשר את 0W30 B71 2312 החליף 2302 ועל הבקבוק גלון של Mobil שני התקנים רשומים.

איזה שמן מומלץ יותר משניהם לתנאי הארץ?

למה אין המלצה על אחד מהם??

כתוב "איסור על הוספת תוספי שמן".

האם "חומר הגנה נגד שחיקה למנוע" מק"ט FT2 ופעולות "מילוי תוסף משפר פעולת מנוע " קוד MTP שבוצעו בסוף 2017 היו אז לא תקינים ?

עפ האינטרנט אתר שוקו שילובים - "משפר ומייצב שמן מנוע FT2

ה-FT2 הינו מייצב שמן למנועים ישנים ובעל נוסחה חדשה המספקת מענה מצוין למנועים שחצו את רף 100,000 הק"מ המאופיינים בירידה בהספק, עישון כתוצאה משריפת שמן ולחץ שמן נמוך המלווה בחיכוך יתר וברעשים."

"מאפיינים

מעלה את צמיגות השמן בטמפ' עבודה של המנוע.

מפחית משמעותית את שריפת/אכילת השמן.

משפר את הספק המנוע.

מעלה חזרה את לחץ השמן ומקטין עקב כך חיכוך ורעשי לוואי.

יוצר שכבת סיכה להגנה מרבית בזמן התנעה קרה.

FT2 החדש מותאם לשמנים המתקדמים ביותר, על בסיס מינרלי, חצי סינטטי וסינטטי מלא על-פי תקני API ו-ACEA, מתאים לשימוש במנועי דיזל ובנזין.

אופן השימוש: הוספה בכל הליך של החלפת שמנים"

כלומר, ע"פ הבנתי שלי (הפרטית המוגבלת כי איני איש מקצוע ) כל עוד אין המלצת יצרן להוסיף תוסף כזה, בעל מקצוע שמוסיף אותו אינו מקצועי כלל !!! הוספת תוסף כזה למנוע טורבו בק"מ לא גבוה היא שגוייה גם אם עוד לא היתה הוראה ברורה! במיוחד למנוע הדורש תקן שמן מאוד ספציפי !

השאלה האם תוספי דלק תקינים?? מוסכים אוהבים לדחוף אותם !

ושאלה נוספת, שמן גיר אוטומטי 6 הילוכים? בודקים? מחליפים? חצי החלפה??

פורסם (נערך)

קיפוד, התוסף נשמע כמו תוסף שקר כלשהוא. בדרך כלל שמן מנוע איכותי כבר מכיל את התכונות הנפלאות האלה שמנית.

כשנכנסתי למוסך והיבואן כמובן שאלו אותי אם להוסיף תוסף . התחלתי לחקור אותם איך זה יעזור למנוע. בסוף אמרו שהם לא בטוחים וויתרו על התוסף (יזקף לזכותם) .

לדעתי התוסף לא גורע וגם לא מוסיף אז אתה יכול לישון בשקט.

תיבת גיר של איסיין AM6 :ע"פ היצרן, נוזל גיר טוב לכל החיים ואין צורך להחליפו.

הכוונה כנראה לחיי האחריות.

זה גם נוזל מאד יקר. אני כן ממליץ להחליף אותו בסביבות 160000 כי שמן לא נשאר צעיר לנצח .

עריכה אחרונה על ידי save
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היום שלחתי בקשה לקבל את שגרת הטיפולים בפיג'ו 308SW שלי שהיא שנת 2015,לובינסקי עדיין טוענים שהחלפת טיימינג נעשית כל 180 אלף ק"מ או 10 שנים..

כששאלתי את הנציג האם לא יצאה איזה הודעה על קיצור שמני החלפת הטיימינג הוא אמר שהוא לא שמע על זה וזה מה שצריך לעשות לפי היצרן.

אני מצרף לפה את שגרת הטיפולים שקיבלתי היום. שגרת טיפולים 308.pdf

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חברים צריך את עזרתכם. ברשותי 308SW שנת 2016, עברה 107,000 ק"מ. נרכשה ביוני 2018 דרך לובינסקי טרייד. הרכב נרכש עם 83,000 ק"מ.

לפני מס' חודשים נדלקה לי נורת מנוע, הרכב היה במסגרת האחריות ונלקח למ"ש באשדוד לבדיקה - במסגרתה הוחלף חיישן VVT. לא ייחסתי לזה כ"כ הרבה חשיבות והמשכתי בחיי. בימים האחרונים התחילה תקלה מוזרה שבאה לעיתים די נדירות, אחת לכמה ימים, שהרכב רועד בזמן עמידה (בטורים נמוכים), ולעיתים נכבה. כאשר הרכב נכבה הוא מתקשה להניע מחדש וזה קורה לעיתים ברמזורים. כאשר הוא נכבה נדלקת נורת מצבר בצבע אדום. לאחר הנעה מחדש היא נעלמת כאילו לא היה כלום. יש תחושה שהרכב "נחנק".

עכשיו קראתי קצת על רצועת הטיימינג כאן שלא חשבתי אפילו לבדוק ברכבי, אבל כל מה שבלט לי בטקסט היה המילים VVT ונורת מנוע. עכשיו אני די לחוץ ואני מפחד שכבר נעשה נזק לרכב בגלל הרצועת תזמון.

הרכב אינו באחריות של היצרן אבל עדיין באחריות של הטרייד, מה אתם מציעים לעשות? איך אני יכול לצלם את התמונה של הרצועה כמו שרבים כאן צלמו והעלו? אני צריך את הרכב ומחר לא יהיה לי זמן ללכת למוסך, אין לי מושג מה לעשות. אשמח לעצתכם.

בנוסף גם ראיתי שיש TSB של היצרן שניתן לבדוק לפי מס' שלדה אם הרכב שלי הוא בסכנה או לא - הייתי בטיפול במוסך מורשה לפני שבועיים, הם היו צריכים להגיד לי אם אני כלול בזה או שאם אני לא אשאל הם לא יגידו?

עריכה אחרונה על ידי iSystem

פורסם (נערך)

סע למוסך יבואן טוב על מנת שיאבחן את הרכב וגם יחליף רצועה כי עברת את ה 100K . במקביל צלצל לטרייד מוביל לגבי כל תקלה מעבר לרצועה ובדוק איתם אם יקחו אחריות .לא הייתי בונה עליהם יותר מדי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בנוסף גם ראיתי שיש TSB של היצרן שניתן לבדוק לפי מס' שלדה אם הרכב שלי הוא בסכנה או לא - הייתי בטיפול במוסך מורשה לפני שבועיים, הם היו צריכים להגיד לי אם אני כלול בזה או שאם אני לא אשאל הם לא יגידו?

בדקת שמן אחרי הטיפול ?

נתקלתי יותר מפעם אחת על בשרי במוסך יבואן שהיה יותר מדי ״לארג״ עם השמן. למזלי תפסתי בסמוך לטיפול ולפני שנוצר נזק (וזאת בעצת חבר פורום אחר שנתקל באותה בעיה).

האם השמן נמצא מתחת למקסימום ? אני שואל בגלל הסמיכות של התקלה לטיפול ובגלל שמנועי הפיורטק מאוד רגישים לעודף שמן.

לגבי ה tsb צור קשר עם לובינסקי ותשאל אותם

ואם אתה מחפש מוסך סופר מקצועי (אבל לפני כן אנושי...) דבר עם אורן שירותי רכב מחולון (תקרא את השרשור בפורום) אני מאמין שאורן ידע לכוון אותך כבר בטלפון לכיוון הגורם לתקלה והקשר (או חוסר הקשר) לתקלה הקודמת.

פורסם

מעדכן:

הייתי היום אצל אורן, שלצערי אישש את החששות שלי ואכן הרצועה מתפוררת. יש לי תור ביום ראשון לפיג'ו באשדוד, אנסה לעמוד על כך שיתקנו במסגרת האחריות אבל אין לי ציפיות גבוהות לצערי.

אעדכן ביום ראשון.

מודה לכם על ההמלצות על אורן, קיבל אותי ככה באמצע היום ועזר לי.

פורסם

הייתי היום בפיג'ו, לא היו מוכנים להיכנס איתי לעניין הטיימינג, יש שגרה ומחליפים לפי השגרה. אם אני רוצה להחליף עצמאית אז עליי לשלם וזה לא דרך האחריות. בסוף כדי לטפל בבעיה שהתלוננתי עליה עשו לימוד מחשב ועושה רושם שזה פתר בינתיים את הבעיה, אבל שוב מדובר בפתרון לתסמין ולא למחלה.. אין מניעה מלשלם ולהחליף את הטיימינג, היבואן לא רוצה לתת מענה בנושא

פורסם

ולא המליצו לך להחליף לפי השגרה? היו פה דיבורים שהשגרה השתנתה ל- 106,000 ק״מ.

במקומך הייתי מחליף בהקדם, אפילו אם השגרה היא 120/150 אלף ק״מ.

פורסם

iSystem -

הוצאת היסטורית טיפולים מהשירות לקוחות של לובינסקי? אולי כבר החליפו אצלך טיימינג?

שאלת מה היו קודי התקלה? כי יתכן שזה לא בעיית טיימינג.

לפי הדיווחים פה, אפשר לנסוע בעדינות אחרי שנדלקה נורת ההתראה. מצד שני, ידוע על מנועים שהוחלפו באחריות, כנראה בעיקר אצל ליסינג או אנשים שנסעו עם נורת האזהרה משמעותית.

אצלי עשו טיימינג ואחרי פחות משנה קצת אחרי טיפול שנתי הלך חיישן VVT או לפחות היה עליו לכלוך. עפ מישהו שהחליף טיימינג בגבע, הם גם מנקים את החיישן הזה כחלק מתהליך הטיימינג ןניקוי השבבים של הרצועה. מה היה הקוד תקלה שלך כשהיה בעייה בחיישן VVT?

לפי הדיווחים פה בפורום, כנראה שאם עוברים את ה100 אלף ההשתתפות של לובינסקי נמוכה או לא קיימת.

הם לא יודו שיש בעיה בגלל עניינים משפטיים. אני מציע לבקש הצעת מחיר דרך השירות לקוחות. לי יש ניסיון טוב יחסית עם המוסך המרכזי בשורק ראשון לציון.

עוד אפשרות זה לקחת הצעת מחיר ממוסך אורן או גבע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...