Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

לפי מה שהבנתי המייבש חייב לפלוט אוויר חם החוצה לחדר, האוויר הזה נועד כדי לקרר את הקונדסטור שדרכו עובר האוויר החם מהתוף.

על ידי זה הוא מקרר את האוויר ומפריד את המים ממנו שהולכים לביוב.

מה שלא מסתדר לי זה איך מייבש בוש היישן שההורים שלי רכשו לפני 4 שנים לא מוציא אוויר חם בכלל...

הוא מתחמם ושואב אוויר אבל לא פולט החוצה שום דבר.

לעומת זאות מייבש תוצרת AEG שהתקינו אצלי אתמול, שהוא גם עם קונדנסטור, פולט אוויר חם לחדר כמו מפזר חום...

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

פורסם

לא יצא לי לעבוד עם מייבשי קונדנסור נפרדים, אבל כן עם מכונות משולבות. שם הטריק הוא לקרר את הקונדנסור עם מים שהולכים לביוב אחר כך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ההסבר שלך לא מובן.

קונדנסור הוא יחידת עיבוי.

מייבש כביסה רגיל פולט החוצה את האויר החם + לחות (גבוהה ביותר), הבעיה היא לא בהכרח האויר החם כמו הלחות הגבוהה.

הרעיון של מייבש קונדנסור הוא בדיוק כמו רדיאטור ברכב או רדיאטור של מזגן.

במייבש - הרדיאטור מתחמם כי אויר חם זורם "בתוכו", אבל מחוצה לו אויר בטמפ' החדר עובר דרכו ומקרר אותו.

ברדיאטור של מזגן, הגז הדחוס הופך להיות נוזל וממשיך לכיוון השסתום התפשטות.

ברדיאטור של רכב, המים מתקררים וחוזרים למנוע (חום נפלט החוצה והמים מתקררים).

במייבש זה אותו הרעיון - מעבירים אויר חם דרך צלעות שמתקררות ע"י אויר בטמפ' סביבתית שזורם דרכן.

המעבה\קונדנסור של המיישב הוא חלק שלא רק ניתן להגיע אליו ולנקות אותו - אלא שהיעילות של כל המכשיר תלויה בניקיון שלו - ולכן חייבים לוודא שהוא נקי תמיד.

הרדיאטור הזה מקרר חזרה את האויר החם, גורם לאדי הלחות להכווץ ולהפוך חזרה לטיפות - וככה נוצרים המים שמתנקזים החוצה.

מה שעובר בתוך הרדיאטור\מעבה (בשביל לקרר את האויר החם שפוגש אותו בחוץ) זה *בדרך כלל* אויר מבחוץ... (למעשה, המייבש יונק אויר דרך החלק הפנימי של המעבה).

הודות לחילוף החום שמתבצע בתוך הקונדנסור\מעבה, אתה כבר משיג אויר בטמפ' גבוהה יותר מטמפ' החדר, ונדרשת פחות אנרגיה לחמם אותו שוב.

הנה סרטון קצר שמסביר איך זה עובד -

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הרדיאטור הזה מקרר חזרה את האויר החם, גורם לאדי הלחות להכווץ ולהפוך חזרה לטיפות - וככה נוצרים המים שמתנקזים החוצה.

אדי הלחות לא מתכווצים אלא מתעבים.

היכולת של האוויר להכיל לחות תלויה גם בלחץ שלו וגם בטמפרטורה שלו.

במקרה של מייבש, האוויר החם המוזרם דרך הבגדים הוא בעל לחות יחסית נמוכה בגלל הטמפרטורה שלו וכך הוא יכול לאייד לחות מהכבסים. כשמצננים אותו בעזרת אוויר הסביבה הלחות היחסית שלו עולה ונוצר עיבוי. המים המתהווים מוזרמים לביוב או למגרת אגירה בגוף המייבש. הבעיה היא שהאוויר הממוחזר (שעבר עיבוי ואז מוזרם שוב למייבש, לאחר חימום נוסף) לח יותר מאוויר הסביבה הטרי. זה סוג של קנס. מצד שני האוויר שעבר צינון עדיין חם מאוויר סביבה טרי ופה יש חיסכון מה באנרגיה.

כמובן שמייבש כזה יפלוט אוויר חם לחלל החדר.

יש מייבשים בהם מים משמשים לצינון האוויר ואז אין צורך לפלוט חום לחדר. לא יודע כמה מייבשים כאלה נפוצים בארץ.

יוסי

פורסם (נערך)

תודה על ההסברים.

תסבירו לי איך אפשר במייבש רגיל ללא קירור מים לקרר את הקונדנסטור בלי לפלוט אוויר חם החוצה מהמייבש?

https://www.reviewed.com/laundry/features/everything-you-need-to-know-about-ventless-dryers

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
תודה על ההסברים.

תסבירו לי איך אפשר במייבש רגיל ללא קירור מים לקרר את הקונדנסטור בלי לפלוט אוויר חם החוצה מהמייבש?

https://www.reviewed.com/laundry/features/everything-you-need-to-know-about-ventless-dryers

מה זה מייבש "רגיל"?

מה שאתה קורא רגיל זה בדיוק זה שמוציא את האוויר החם.

אחריו יש את הקונדנסר, ואחריו יש עם heat pump שבעצם עובד בדיוק כמו הקונדנסר רק במקום גוף חימום יש לו מדחס כמו של מזגן, אבל הפעולה שלו היא כמו של הקונדנסר בסופו של דבר למיטב הבנתי.

בכל מקרה לא זכור לי שראיתי כזה בארץ, כנראה בכלל לא מייבאים כי הוא עולה כפול.

פורסם

מה נתוני צריכת החשמל שלו?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...