Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RPM עולה ל7000 נדלקת מנורת TCS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קרה לי כבר פעמיים (באותו מקום במדויק גם באופן מוזר)

בפעם הראשונה שזה קרה לי נתתי קיק דאון מהרמזור על מצב ספורט וTCS מהבהב והRPM התחיל לעלות כרגיל ובדרך כלל נופל ב6000~ הגיע ליותר מ7 אלף זה מתי שעזבתי את הגז מהלחץ

בפעם השניה שזה קרה לי (היום) הייתי על מצב ECO ובזמן נסיעה סטנדרטית (לחיצה עדינה על הגז) לחצתי טיפה יותר על הגז ואז קרה בדיוק מה שקרה למעלה

בשני המצבים הייתי עם רבע מיכל דלק (אומר אולי איכשהו זה קשור?)

הרכב הוא Toyota Corolla 2015 1.6 SUN

כדאי ללכת למוסך על זה? יהיה קשה להם לאבחן את זה כי אני בסטנדרט נוסע כמו משוגע על הכביש (קיק דאונים בסטנדרט) וזה אף פעם לא קורה לי אני תמיד מסתכל על הRPM.

פורסם

כדאי ללכת למוסך על זה? יהיה קשה להם לאבחן את זה כי אני בסטנדרט נוסע כמו משוגע על הכביש (קיק דאונים בסטנדרט) וזה אף פעם לא קורה לי אני תמיד מסתכל על הRPM.

אושריקו זה אתה ?

פורסם
לאיזה צמיגים החלפת?

ייתכן ומדובר בצמיג בעל אחיזה לא טובה ולכן זה קורה

קניתי מליסינג והם שמו לי צמיגים חדשים בקנייה זה צמיגים שמתאימים לרכב 195R65 אם זיכרוני אינו מטעה אותי

אין ברכב הזה מנתק הצתה ? (למה שיגיע ל-7000 סל"ד ?)

אולי הוא תקול ?

אני לא הכי יודע מה זה, אני מניח שאין? ב Toyota Corolla 2015 אמור להיות?

פורסם (נערך)

מאחר ורשמתה כי התופעה מופיעה באותו מקום - אפשר ויש בעיה מקומית בכביש.

אולי כתמי שמן , או חול ואבנים קטנות, ואו סימוני הצבע של מעבר החצייה יכולים לגרום

לצמיגים להחליק קצת באחיזה.

גם סדקים בכביש, ופני שטח גליים יכולים לגרום לאחיזה לא שווה בין הגלגלים.

ולכן הבקרה נכנסת לאזן את הרכב.

ואפשר וזה מורגש בצרוף איכות הצמיגים, והבעיות בחלק זה של הכביש.

(כדאי גם לבדוק את לחץ האוויר, כי הוא שווה בכל הצמיגים)

בפעם הבאה - עצור בצד, ונסה לבדוק את מצב הכביש, האם יש סימנים כהים צבע

או חול ואבנים קטנות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קורולה 2015 היא בעלת גיר רציף, על פניו מה שאתה מתאר נשמע תקין. בלחיצה חזקה על הגז הגיר הרציף נוטה להעלות את הסל"ד לקצה הסקאלה ולהאיץ, נשמע תפקוד תקין של גיר רציף.

פורסם
זה קרה לי כבר פעמיים (באותו מקום במדויק גם באופן מוזר)

בפעם הראשונה שזה קרה לי נתתי קיק דאון מהרמזור על מצב ספורט וTCS מהבהב והRPM התחיל לעלות כרגיל ובדרך כלל נופל ב6000~ הגיע ליותר מ7 אלף זה מתי שעזבתי את הגז מהלחץ

בפעם השניה שזה קרה לי (היום) הייתי על מצב ECO ובזמן נסיעה סטנדרטית (לחיצה עדינה על הגז) לחצתי טיפה יותר על הגז ואז קרה בדיוק מה שקרה למעלה

בשני המצבים הייתי עם רבע מיכל דלק (אומר אולי איכשהו זה קשור?)

הרכב הוא Toyota Corolla 2015 1.6 SUN

א. אתה לא יכול "לתת קיקדאון מרמזור". קיקדאון זה כשנוסעים, ואז בועטים (קיק) בגז מספיק חזק כדי שהגיר יוריד (דאון) הילוך.

ב. נורת ה-TCS היא של בקרת המשיכה, והיא נדלקת כשהרכב לא מצליח "למשוך" כמו שצריך. במילים אחרות, כשהגלגלים מפרפרים. בדרך כלל, כשהמערכת "פועלת" והנורה מהבהבת זה אומרת שהיא מפסיקה את הזרמת הדלק למנוע כדי שהגלגלים יפסיקו לפרפר ויתפסו אחיזה. מדובר על מאיות השניה בכל פעם, בגלל זה לא תרגיש שהרכב "נחנק".

יכול להיות שמשהו בלבל את המערכת (היא די טיפשה בסך הכל) ואספקת הדלק לא נותקה כראוי והמנוע המשיך לעלות בסלד.

להגיע ל-7000 סל"ד זה לא מאוד חכם, אבל אפשרי, ברוב המכוניות הרגילות מנתק ההצתה נמצא ב-7200-7500 סל"ד. יכול להיות שאצלך הוא ב-7000 ושם הרכב הפסיק להעלות סל"ד אז שמת לב לזה.

ג. אל תנהג כמו משוגע, שום דבר טוב לא יצא מזה. לא לך, לא לסביבה ובטח ובטח שלא לאוטו, שיתחיל להאכיל אותך חרא מתקלות. סע רגוע וחלק, גם אם אתה לא נוסע לאט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...