Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה התחלתי להרגיש רעידות בלחיצה על הברקס במהירויות נמוכות לאחר נסיעות ארוכות. מבדיקה שעשיתי ראיתי שהצלחות הקדמיות מחורצות עם פסים והעובי שלהם לא מאפשר חריטה.

היום החלפתי צלחות ורפידות קדמיות ברכב. ההחלפה האחרונה של הרפידות הייתה לפני 20,000 ק"מ.

כאשר פירקתי את הרפידות, בשני הגלגלים, ראיתי שהשחיקה אחידה בין הרפידה הפנימית והחיצונית, העובי שלהם עדיין תקין, אבל ברפידות הפנימיות ישנה בליטה באזור הרדיוס הקטן יותר (מצורפת תמונה).

הייתי רוצה לקבל עזרה בהכוונה למקור הבעיה?

כמו-כן זהיתי שגומיות האבק של הבוכונות בשני הקלאפרים קרועות (מצורפת תמונה) ואף שהמובילים פועלים חלק, הגריז עליהם התייבש ויצא (קרע בגומיות מובילים).

גירזתי את המובילים. והחלפתי לצלחות ורפידות חדשות.

בדקתי שהגלגלים מסתובבים חופשי, לחצתי את הבוכנות עם קלאמפה - אבל לא הרגשתי התנגדות חריגה וראיתי בהנוזל בלמים חזר למיכל.

IMG_20180810_113857.jpg

IMG_20180810_094228.jpg

פורסם

הרפידות הישנות לא התאימו לצלחת. הן יותר גדולות ממנה וחורגות החוצה ככה שהצלחת עושה להם את החריטה הזאת ומשאירה את הקצה שלהם ללא נגיעה.

המתן שפריג'י יראה את האשכול הזה, זה קרה לו בטויוטה שלו.

האם כשהרכבת את הרפידות החדשות שמת לב שהן יושבות יפה בחלק הפנימי של הצלחת, ושהן לא חורגות החוצה?

בכל מקרה בגלל שהגומיות קרועות, תצטרך להחליף לפחות את הגומיות של המובילים כי אם יכנס לכלוך המובילים יתקעו.

אני אישית הייתי משפץ כבר את כל הקליפר בגלל גומיית האבק הקרועה של הבוכנה.

נסה למצוא סט שיפוץ שמכיל בתוכו את כל הגומיות הדרושות כולל של המובילים.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

בדיוק חשבתי על השרשור שלי כשראיתי את התמונות, ואז כמובן הגיע אסף.

רפידות לא מתאימות זו רשלנות פושעת. אין מילה אחרת לזה.

אני חושב שכאן דווקא הרפידות לא מתאימות, בעוד שאצלי הצלחות היו לא מתאימות. בגלל זה אצלי העודף נשאר בחלק החיצוני של הרפידה ואצלך זה הפוך.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הרפידות הישנות לא התאימו לצלחת. הן יותר גדולות ממנה וחורגות החוצה ככה שהצלחת עושה להם את החריטה הזאת ומשאירה את הקצה שלהם ללא נגיעה.

אסף - אני לא מצליח להבין את צורת החריטה על הרפידה ועניין גודלה. הרי אם הרפידה גדולה מהצלחת הצד עם הרדיוס הגדול לא יחרט. תוכל להרחיב?

שים-לב שאצלי הקצה ללא חריטה הוא ברדיוס הקטן ולא הגדול של הרפידה.

Capture1.JPG

מי החליף את הרפידות בפעם הקודמת?

מאור - פעם שעברה הוחלף במוסך

פריג'י - הקישור שנתת מתייחס להחלפה שביצעת לכרית בלם, האם התכוונת לשרשור אחר?

הרפידות שהיו מורכבות הן REMSA 0592.02 - אותן רפידות שהרכבתי גם עכשיו. לפי המפרט שכתוב על הקרטון בו הן מגיעות הם מתאימות לסוזוקי בלנו משנת 99 ומעלה.

פורסם

ייתכן ועיוות רציני וחריטות על הצלחות גרמו לכל המצב הזה... עכשיו ששמת צלחות חדשות תתחיל לעקוב אם המצב חוזר על עצמו בעוד כמה אלפי קילומטרים.

פורסם

אסף - אני לא מצליח להבין את צורת החריטה על הרפידה ועניין גודלה. הרי אם הרפידה גדולה מהצלחת הצד עם הרדיוס הגדול לא יחרט. תוכל להרחיב?

שים-לב שאצלי הקצה ללא חריטה הוא ברדיוס הקטן ולא הגדול של הרפידה.

[ATTACH=CONFIG]508159[/ATTACH]

שירטטתי לך את 3 האופציות האפשריות. הירוק זה כמובן המצב התקין.

האדום הימני זה מה שהיה אצלך.

האדום העליון זה מה שהיה אצל פריג'י.

תפרק שוב את הגלגל ותבדוק האם הרפידה יושבת בדיוק בתוך שטח המגע הייעודי שלה.

שים לב שהחלק הצהוב בשרטוט הצלחת הוא שקע ברוב הפעמים, מה שגורם לחריטה בצורה הזאת.

BALENO.png

Stay Dirty

פורסם

בוודאות הרפידות האלה מתאימות לבלנו ,מה שמשאיר את הצלחות שלא מתאימות

תפרק שוב גלגל כמו שאסף המליץ ותראה את המצב ,ואפילו עדיף שתצלם ותעלה לפה תמונה

בהצלחה

רמי

פורסם

תודה לכולם, צדקתם!

כאשר אני בודק את ההתאמה בין הרפידות הישנות והצלחות הישנות, רואים בבירור שהרפידה חורגת ברדיוס הפנימי שלה משול הצלחת (צירפתי תמונה). לצערי הצלחות לא הותקנו בקדנציה שלי וכל ניסיונותי למצוא על הצלחת את שם היצרן והדגם עלו בתוהו.

הצלחת החדשה שהתקנתי היא BREMBO 09.7279.10, שלפי האתר של החברה תואם לסוזוקי בלנו. אני מתכנן בקרוב להשלים את הטיפול ולהחליף את נוזל הבלמים ואז אבדוק את ההתאמה בין הרפידות והצלחות החדשות.

אגב, נתקלתי בקושי למצוא מוסך שיסכים לקבל את השמן מנוע המשומש. האם מישהו מכיר מקום באזור פרדס-חנה-חדרה שיסכים? הבנתי שהיום עולה למוסך כסף הפינוי, מהו סדר גודל מחיר פינוי לליטר? היכן אפשר להיפטר מהברזלים (צלחות+רפידות)?

IMG_20180812_095352.jpg

• תוכן חדש...