Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ערב טוב לחברי הפורום.

אני מעוניין ברכב אשר ישרת אותי לנסיעות ללימודים ובילויים.

חשבתי על שלוש אופציות שאחת מהן לצערי מעל התקציב שלי :/

לכן כרגע אני צריך להחליט בין קאיה פיקנטו ליונדאי I10.

אשמח לדעת איזה מהם עדיף ולמה.

בנוסף אשמח לקצת סדר מבחינת הליסינג, לא כל כך הבנתי את הבלון הזה.

מה עדיף ליסינג או לקחת הלוואה מהבנק ולשלם לבנק?

האם יש ליסינג ללא בלון בסוף?

לדוגמא לשכור את הרכב לשנה וחצי שנתיים ולהחזיר ?

תודה :)

פורסם

יש עסקאות ליסינג עם מקדמה ותשלום חודשי ולאחר מכן החזרת הרכב לשנה וחצי -שלוש שנים-אתה יכול לבדוק למשל באוויס.

כמה העסקאות משתלמות ? ירידת ערך של רכב חדש אם תרכוש נמוכה עדיין מהתשלום הכולל לחברת הליסינג בסופו של דבר- זה הרווח של חברת הליסינג.

מצד שני,אם אין לך את כל סכום הרכישה עבור הרכב ואתה יכול לעמוד בתשלום חודשי של כ 1100 ש"ח בסיס +300-400 לחודש עלויות תחזוקה (טיפול/טסט/צמיגים/ביטוח) אז אולי העסקה טובה יותר עבורך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אתה צריך להבחין בין "רוצה" ל"צריך", ולבחון את האלטרנטיבות לרכישת רכב. רק אם המסקנה מובהקת שאתה זקוק לרכב עבור לשלב הבא, שהיא בחירתו.

זקוק - אם ללא הרכב לא תוכל להגיע ללימודים\עבודה, או שתבזבז הרבה מאד זמן בדרכים, ומצד שני ההפרש בעלויות מול האלטרנטיבה (כגון תחב"צ) נסבל מבחינת יכולותיך הכלכליות. אל תשכח שכלשקל שאתה שורף כעת על הרכב הוא שקל שיחסר לך בעתיד (ואפילו בהווה) למטרות אחרות.

מבחינת ה"מימון" - מדובר על הלוואה לכל דבר, שאותה צריך להחזיר. בדוק מה עלות הלואה בבנק בו אתה מנהל את חשבונך, ואם אתה בוחר בהלוואת בוליט ("בלון") תכנן לפני כן את מקור החזרת הסכום השיורי בסופה, שהוא סכום גדול. תביא בחשבון שמכירת הרכב או החזרתו לחברה לא תמיד תכסה את המרכיב הזה, שצובר ריבית משך 3 שנים.

תביא בחשבון גם עלויות שוטפות - ביטוח, רישוי, דלק - שיכולות להגיע ל-1000-1500 ש"ח לחודש (בתלות השימוש שלך), לא כולל ירידת הערך (עוד סכום דומה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא איש כלכלה ולא יועץ פיננסי אבל אקח הפעם את הזווית של איש כזה.

לא קונים בכסף שאין,בטח כאשר אתה סטודנט בהווה או מתקרב לכך ולא תהיה לך הכנסה יציבה קבועה,לא קופצים מעבר ליכולות קיימות.

כאשר פעם ראשונה רכשתי רכב בהלוואה זה היה כבר כאשר ידעתי בערך כמה כסף אני מכניס,אילו הוצאות יש לי ובדקתי שאני עומד בדברים ולא שוקע בחובות/מסתבך.

לא מעט צעירים,שלקחו הלוואות כאלו הסתבכו ללא יכולת החזר,נשארו בלי הכסף- ברוב המקרים אלו היו רכבי יוקרה אבל לא רק ולכן, יש הרבה כאלו שמגיעים לכונסי נכסים,הלווה נשאר בלי הרכב,עם הרבה בעיות משפטיות ותחילת חיים הרסנית וממש חבל.

ממליץ לך מאוד לחפש רכב בן 3-5 מיד פרטית,עם ק"מ נמוך בתקציב שלך,קח בחשבון אחזקה בסד"ג של כ 300-400 ש"ח ביטוח ודלק (לי למשל יוצא 600-700 לחודש),1200 /ש"ח לערך טסט שנתי,טיפול שנתי ובלאי לא נוראי של כמה מאות ש"ח בשנה אם לא נפלת על לימון (רכב לא מוצלח) וכאשר תוכל להשתדרג למשהו טוב יותר כאשר יש יכולות כלכליות אמיתיות תוכל לעשות זאת.

מה רע בסיריון 2011/מיצובישי ספייסטאר/סוזוקי סוויפט /ספלאש ?

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...