Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר או אלטרנטור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פונטו 1600 שנת 95

שמתי לב שביומיים האחרונים המתח בנסיעה ירד מ 14v ל 13v ואתמול אף ירד ל 12.5v (יש שעון וולט חיצוני)

הרגשתי שיש גמגום קל לרכב. בהתנעה נורת המצבר לא דלקה כשאני פותח סוויץ׳.

האלטרנטור שופץ לפני כשנתיים בדיוק, וכשנורת המצבר דלקה קבוע ידעתי שיש תקלה. הפעם היא נעלמה עוד בסוויץ׳.

אתמול בחזור הביתה כשהעמסתי עליו מזגן+מאורר, מצלמת דרך שמתי לב שהמתח עוד יורד ל 10v בזמן נסיעה.

כיביתי את המנוע ולא הצלחתי להניע יותר.

הנעתי עם כבלים, ושמתי לב שבדיקה עם מולטימיטר על המצבר הראתה מתח של 9.68 ולא עולה מזה כ20 דק׳ כאשר הרכב היה מונע.

האם האלטרנטור לא מטעין?

פורסם (נערך)

בהחלט עלול לקרות מצב שגם המצבר וגם האלטרנטור לא תקינים לכן עלייך לנסות לבודד את הבעיה.

יש להטעין את המצבר בעזרת מטען חיצוני ולאחר מכן לבדוק את מתח הטעינה בסל"ד סרק ללא צרכנים וגם בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה עם אורות דולקים ומפוח במהירות בינונית.

נסה להניע את הרכב בעזרת כבלים ולבצע נסיעה של 30 דקות מחוץ לעיר ללא צרכנים כבדים בכדי להטעין את המצבר בוודאות.

לבדוק דברים בסיסים כגון:

- חיבורי מצבר ואלטרנטור תקינים ומהודקים היטב.

- בדוק שמד המתח שלך מחובר היטב למצבר ורצוי לבדוק את המצבר ומערכת הטעינה בעזרת מד-מתח אחר ולא זה שמותקן ברכבך.

מתי לאחרונה החלפת מצבר ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי עוד מצבר, ארכיב ואבדוק

בכל מקרה במידה והוא התרוקן, הנעתי עם הכבלים ועבד בסרק ובנסיעה בעיר במשך 15 דק׳ ולא עלה מ 9.66-9.68 בטעינה.

החזקתי אותו גם על 2000 סל״ד והמתח לא עלה.

הכל מחובר היטב.

המצבר הוא ורטה שחור בן שנתיים 480 c14, יש לי ניסיון מאוד טוב איתם והקודם החזיק 5 שנים.

פורסם (נערך)

ב99 אחוז מדובר באלטנטור מנותק או מקולקל. אילו האלטרנטור והחיבורים שלו תקינים, נורת הטעינה במצב "סוויטצ'" אחרי הטענת המצבר הייתה דולקת. אופציה אפשרית היא שהחיבורים החשמליים אל האלטרנטור מנותקים, להזכיר שבדרך כלל אחד המוליכים הוא זה שמפעיל את נורת האתראה בפנל.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

בהחלט רצוי להתקין מצבר תקין לפני ביצוע בדיקה נוספת.

האם מנורת 'מצבר' הייתה דולקת לפני התקלה בזמן פתיחת הסווי'ץ בצורה תקינה ?

פורסם
בהחלט רצוי להתקין מצבר תקין לפני ביצוע בדיקה נוספת.

האם מנורת 'מצבר' הייתה דולקת לפני התקלה בזמן פתיחת הסווי'ץ בצורה תקינה ?

כן.

הרכבתי ממיר מתח השבוע מ + - מ12v ל5v לצורך זה שהמצלמת דרך תעבוד קבוע וחיברתי אותו ל+ אחרי סוויץ' ומאז הבחנתי שהטעינה במהלך השבוע יורדת מ 14v ל 12v וכן הלאה.

ניתקתי את הרכיב ועדיין אותו דבר.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם

ועכשיו המנורה דולקת עם פתיחת הסווי'ץ ?

בעקרון באמת שנראה על-פניו שקיימת בעיה באלטרנטור אבל יש לי ספק קטן לכן אני מנסה ללמוד את כול הפרטים ממך.

פורסם
ועכשיו המנורה דולקת עם פתיחת הסווי'ץ ?

בעקרון באמת שנראה על-פניו שקיימת בעיה באלטרנטור אבל יש לי ספק קטן לכן אני מנסה ללמוד את כול הפרטים ממך.

לא דולקת

בפעם שעברה שהלך האלטרנטור, היא דלקה קבוע גם כשהרכב היה מונע לכן ישר ידעתי על תקלה.

פורסם (נערך)

1. אתה חייב לבדוק טוב טוב את החיווט לאלטרנטור כולל הקונקטור שמתחבר אליו.

2. תחליף מצבר ובדוק את המתח בעזרת רב מודד המחובר על קטבי המצבר. נראה על פניו שתא אחד של המצבר מקוצר.

3. באלטרנטורים מסויימים זרם העירור לאלטרנטור זורם דרך מנורת הביקורת 'מצבר' לכן שווה לבדוק גם את המנורה בלוח השעונים.

4. כמובן לבדוק שהרצועה של האלטרנטור תקינה ולא מחליקה.

* אם לא מצאת את התקלה כנראה הבעיה באמת בווסת המתח של האלטרנטור אשר שולט בין הייתר על מנורת הביקורת 'מצבר' ועל מתח מוצא מיוצב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מרק תיאר נכון.

במכוניתך זרם העירור עובר דרך הנורה והחיבור אל אלטרנטור הנו בחוט הדק הבודד (בצבע אפור/שחור)

שנתקע לתוך האלטרנטור.

אם הוא תקוע היטב באלטרנטור תוכל למשכו החוצה ממנו, להאריק אות אל גוף הרכב ולהפעיל את מתג ההצתה

(מבלי להניע המנוע) ואז לראות אם הנורת מצבר נדלקת.

אם היא נדלקת אז אכן יש תקלה באלטרנטור (וסת המתח ממילא פנימי בתוכו) ואם היא לא נדלקת

אז ראשית יש לבדוק את הנורה ואת החיבורים אליה ב/ואל לוח השעונים.

בברכה - רפי לין

פורסם

טוב שמתי מצבר אחר

מתח הטעינה נשאר על 12.5+-

נורת המצבר כבויה בלוח השעונים בסוויץ+התנעה.

בדקתי את כל החיווטים, רצועה מתוחה. הכל פיקס.

מאמין שהשתמשו בוסת וחלפים סינים בזמן השיפוץ ולכן החזיק רק 3 שנים.

מצאתי כזה חדש בחו"ל במחיר של שיפוץ (אביא במזוודה), רק להגיע אליו ולפרק זה כמה שעות טובות :x

פורסם

הוצאתי את החוט הדק שאחראי על הנורה מהאלטרנטור וחיברתי לגוף,

הדלקתי סוויץ וכן נורת המצבר דולקת עכשיו.

האם הלך מייצב המתח?

לא מאחל לאף אחד לפרק חלק כזה בפונטו 1600 פשוט סיוט20180731_192111.jpeg

פורסם (נערך)

כן בדקתי עם מצבר אחר, גם אז לא היתה טעינה.

טוב פירקתי את מייצב המתח

הפלסטיק מקורי של מרלי למעט החלק שנראה כמו בטרייה של דנסו.

הפחמים נראים חדשים ושלמים.

האם להחליף אותו ולהתפלל שיפתור את הבעיה?

בכל מקרה הזמנתי אלטרנטור מקורי חדש על הדרך במחיר של שיפוץ(אביא איתי מחו"ל).20180801_192450.jpeg20180801_192501.jpeg20180801_192509.jpeg

עריכה אחרונה על ידי chesh
  • תוכן חדש...