Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הרכב vw transporter t5 2013

בחודשים האחרונים (פחות ייחסתי לזה חשיבות לפני הקיץ) המזגן לא כ"כ מקרר.

או שמדי פעם הוא מקרר, ויש רוח קרה/קרירה, או שהוא בכלל רק מוציא משב רוח כזה, רגיל.

זה לא שיוצא אוויר חם, אלא פשוט לא מקרר (המחוג על מקסימום קור, כחול).

אני יודע שיש 2 צינורות אלומיניום מתחת למכסה מנוע שאחת מהן אמורה להיות ממש קרה כשהמזגן מקרר.

לפעמים היא קרה/קרירה, לפעמים היא אפילו חמה/חמימה.

האם מדובר בגז לדעתכם?

מה הסיכוי שאחרי 5 שנים יש אובדן/חוסר גז? זו הרי מערכת סגורה (או שאני טועה?)

איך בודקים דבר כזה, אפשר לבד?

קראתי ששואבים את כל הגז, ושוקלים אותו. לא מצאתי בספר רכב כמה אמור להיות המשקל.

חלק אומרים שלא צריך את כל זה, פשוט ללכת למישהו שממלא, שימלא, להדליק מזגן על קור - מקרר. מצוין.

מה דעתכם? אשמח לעזרה, אין לי בכלל ניסיון עם כניסה לבעלי מקצוע בתחום הרכב והתנהלות שם :shock:

אני לא רוצה להיות הבחור שבתחילת הסרטון

:oops:

ולסיום -

אם אפשר המלצה למישהו מומלץ, אני אשמח (דרום).

גם מה עלי לוודא לפני, לראות ולהסתכל מה הוא עושה? טווח מחירים?

כי הבנתי מגוגל שיש הבדלי מחירים בין רכב פרטי לוואן.

תודה רבה!

פורסם

גז ממזגן לא בורח אם אין דליפה. לא ברכב ולא במזגן ביתי.

כדי לזהות דליפה ממלאים גז עם חומר זרחני ומפשים את הדליפה על ידי זיהוי של הצבע הזרחני או בעזרת מכשיר ש"מריח" את האזור הכללי של הדליפה. לדוגמה אם הדליפה מהרדיאטור הפנימי ברכב, לא רואים אותו ולכן לא ניתן לראות את החומר הזרחני. בנוסף מתיזים מים עם סבון על נקודות חשודות ומחפשים בלוני גז שבורחים מהמערכת.

כדי למלא גז באופן מדוייק, צריך לדעת מה המשקל שהיצרן קבע. אם אין את המידע הזה, אפשר למלא ולמדוד לחצים בצנרת, זה יתן מדד קרוב אבל לא יותר מזה.

כדי לבצע את התהליך באופן הטוב ביותר (לדעתי):

- מחברים את הרכב למכשיר ששואב את הגז והשמן מהמערכת למיכלי מיחזור

- מבצעים וואקום וממתינים כרבע שעה כדי לוודא שאין דליפות שיבלטו כבר במהלך הוואקום

- ממלאים גז ושמן

אותו מכשיר מבצע את הכל בתהליך בודד ובאופן אוטומתי.

abcde

פורסם
גז ממזגן לא בורח אם אין דליפה. לא ברכב ולא במזגן ביתי.

לא מדוייק. בניגוד למזגן ביתי, צנרת המיזוג ברכב מלאה בחיבורים נתיקים עם אטמי o-ring. וגרוע מזה, העסק נמצא כל הזמן בתנועה ותחת רעידות ושינויי טמפרטורה קיצוניים. בריחה קטנה של גז לאורך שנים היא טבעית תחת התנאים הללו.

מהיכרותי עם פות"ש והרכב שלו, אני ממליץ לבצע מילוי גז במקום הזול ביותר שתמצא על מנת לעבור את הקיץ.

יום טוב גם לך

פורסם

תשובה קצרה לשאלה ארוכה.

הגיוני שיש ירידה של כ5 אחוז קרר בשנה, סביר.

דבר נוסף אם אתה חושב שעליך למלא גז, גש לאיש מזגנים שימלא לך.. לפני שאתה ממלא תשאל אותו אם יש לו את הכמות המדויקת אם אתה מפחד.

עלות למילוי גז עד 250. ואקום גז עד 400 כולל מע"מ מקסימום.

פורסם

iziatg, תודה על התשובה הארוכה. למדתי משהו חדש, ושוב פעם תודה.

אני אוהב להגיע בדרך כלל מוכן, ככה גם לדעת פחות או יותר, מה עושים מולי (אם ניתן לעמוד ליד בעל המקצוע ולראות).

איתמר - תודה!

בדיוק אתמול שאלתי חבר מאשדוד, אם הוא מכיר מישהו מומלץ, והוא אמר לי שלא

אבל יש בעלי מקצוע בשפע באזור תעשייה, ופשוט להיכנס ולמלא גז.

רק רציתי לפתוח פה שאלה לפני, בכדי לדעת איך מתבצע התהליך, ואולי זה לא רק למלא

אלא כמו שכתב החבר למעלה, לשאוב ולבדוק לחצים. אז תודה על ההמלצה, רשמתי לי.

יגאל - מה שלומך חבר?

מכל המגיבים פה אתה מכיר את הרכב הכי טוב :wink: ואני חייב לך תודה ענקית.

קראתי פה בפורום שהכי זול - זה לא הכי טוב (ובוודאי שאני לא שש לשלם ביוקר)

אבל אמרו פה שהכי זול - רק ממלא גז, ולא עושה את הבדיקות מסביב (אם נדרשות, אני לא מבין בזה.

וואקום / לחצים / משקל).

ברק - כן לצערי אני די חופר בשאלות שלי (הפעם השתדלתי לקצר קצת)

המחירים שנתת עוזרים לי ככה אני אבוא מוכן פחות או יותר. רשמתי לי.

250 - מקסימום (רכב ואן). מילוי גז.

400 - מקסימום. ואקום גז.

חבר שלי מילא גז בחולון, ב 150 שקל (הוא אמר לי שלא נותנים קבלה, בגלל זה המחיר הזול).

אבל חששתי ללכת לבעל מקצוע שלא נותן קבלה (למרות שהוא אמר לי שמה יש לדאוג? מפעילים את המזגן אחרי המילוי, אם מקרר - אז הכל טוב).

מה גם ה 150 זה לרכב פרטי, אצלנו זה ואן (ותמיד המחיר יותר יקר מלרכב פרטי, במה שקשור לרכבים).

טוב, אז אני מבין שההוצאה הצפויה היא עד 650 שקל כולל מע"מ (מילוי גז, ואז ואקום אחרי המילוי).

~ ~ ~

קיבלתי המלצה אחת:

אר קר באשדוד.

אם למישהו יש עוד המלצה באשדוד / אשקלון / קרית גת / קרית מלאכי - אני אשמח.

אטפל בזה כבר בשבוע הבא בעזרת השם.

תודה חברים!

פורסם

לא הבנתי איך הגעת למסקנה שחסר גז ? יישנם עוד המון סיבות שבגללן רמת הקירור יורדת.

כנס למוסך לבצע איבחון ממוחשב לרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק,

מה שהצעת בטח יעלה כמה מאות שקלים. קראתי פה שבדיקה במוסך מתחילה מ 150-200₪. לפעמים יותר.

אני חושב שאכנס לבעל מקצוע שמתעסק במיזוג רכב, והוא עם הבדיקות שלו יבדוק אם מדובר בגז, או במשהו אחר.

אני רק אסתכל שלפני שהוא מציע למלא גז, שהוא אכן מבצע אבחון לפני.

שואב את הגז / מכניס חומר צבעוני, בכדי לוודא שבאמת יש צורך למלא,

ואחרי המילוי אראה אם הוא עושה וואקום (אין לי מושג מה זה, אבל פשוט אראה אם הוא עושה עוד משהו מלבד למלא גז ממיכל גז).

פשוט בשביל להיכנס לבעל מקצוע מקצועי ואמין, צריך לקבל המלצה לפני, ואת ההמלצות שלי אני מקבל רק מהחברים פה.

(גם אין לי מוסך שאני מכיר, שאני יכול להיכנס אליו. בשנתיים הראשונות טיפלנו במורשה, שלאחר מכן הוא כבר נהיה לא מורשה,

ומאז טיפלתי אצל יגאל שעליו אני סומך במאה אחוז).

אם לא יהיו עוד המלצות עד שבוע הבא אני אכנס באחד הימים ל'אר-קר' שבאשדוד, ואבקש שיבדוק למה המזגן לא מקרר.

פורסם

אומנם מערכת הקירור היא 'סגורה' אבל יש איבוד גז מסויים אבל לא ברמה כזו שלאחר כ-5 שנים רמת הקירור יורדת בצורה דרסטית עד כדי מצב שלפעמים המזגן לא מורגש.

בצע כמה בדיקות פשוטות:

1. בדוק ששני המאווררים עובדים בזמן הדלקת המזגן.

2. בדוק שלא חסר נוזל קירור.

3. האם המזגן עובד תקין בזמן נסיעה מחוץ לעיר בסל"ד גבוה מאשר בנסיעה בעיר ?

יש עוד המון סיבות לבעיה שאתה מתאר ולאו דווקא התקלה קשורה לחוסר בגז.

* חפש מישהו שיכול לעשות עבורך סריקת תקלות חינם אין כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואחרי המילוי אראה אם הוא עושה וואקום (אין לי מושג מה זה, אבל פשוט אראה אם הוא עושה עוד משהו מלבד למלא גז ממיכל גז).

הצליחו לבלבל אותך.

ואקום למערכת עושים לפני מילוי למעשה בשביל לרוקן את המערכת לגמרי.

ההמלצה שניתנה פה לחכות 15 דקות עם ואקום לטובת גילוי דליפות - לצערי לרוב היא בזבוז זמן..

הבדיקה הזו יכולה לגלות רק דליפה ענקית ממש.

לדוגמא ברכב הקודם שלי הייתה פריצה במאייד וכל הגז היה יוצא תוך 48 שעות. בבדיקת ואקום לא ראו כלום.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, לוקח את האשמה עלי חבר. בתגובה הראשונה הגיבו בסדר הנכון, קודם ואקום, אח"כ מילוי גז.

אני בלבלתי את עצמי, כנראה מחוסר ידע ובלבול (אם אפשר מאשים גם את ההפרעות קשב, לא מאובחן, אבל מאמין שיש :-D).

מרק,

1. עובדים. יש מאורר אחד אם אני לא טועה (גדול, שחור, מתחת למכסה מנוע צמוד לרידאטור נראה לי).

2. לא חסר. נוזל ורוד, בקו של ה-MAX.

3. זכור לי מאתמול שבהילוך 4 בסל"ד גבוה, מורגש קצת יותר קור, ואז כשמעבירים להילוך 5 גם בסל"ד של 2-2.5K (טורבו דיזל, אם יש קשר) - אז הקירור יורד.

בעיר כמעט ולא יוצא לנו לנסוע ולבדוק את המזגן, כל ה - 5 שנים נסיעה רק מחוץ לעיר (90% מהנסיעה).

אם זה חשוב, אני אבדוק בעיר.

סריקת תקלות חינם אין כסף - אין דברים כאלה ממה שידוע לי.

מלבד עזרה של הכנופיה, שהם אכן לא מסכימים לקבל כסף.

מה גם אני חושב עדיף שלא בחינם אין כסף כשמדובר בבעלי מקצוע. כי אחר כך החינם הזה יעלה יקר יותר.

~~~

חבל שאי אפשר לבדוק את זה באחד מהימים/סופ"ש אצל אחד מחברי הכנופיה, אתה לא מתעסק בזה נכון יגאל?

מישהו אחר מהאזור שלי או קרוב אלי במרחק של 30-40 ק"מ? קרית גת.

לא מהפן הכספי, אין לי בעיה לשלם לחבר כנופיה, אפילו שהם פשוט לא מוכנים לקחת.

פשוט אפשר להבין למה אני חופר, ודי חושש - אין לי טיפת הבנה במכוניות, ברכבים, וכשאחד כמוני

נכנס למוסך/בעל מקצוע בתחום הרכב, הוא ישר חושש ויש לו תרחישים בראש: סיכוי גדול שיעבדו עלי. צריך לבוא מוכן, לקבל המלצה מראש.

אם היה לי קצת ידע או חבר מבין או משהו, לא הייתי חופר כ"כ הרבה. פשוט מכניס את האוטו, וסומך עליו.

על חברי פורום זה אחרת, פה יש לי אמון מלא בלי אינטרסים בלי חששות.

לכן אני בסופו של דבר, אלך לבעל מקצוע שימליצו לי פה. לא בעל מקצוע שאמצא לבד.

פורסם

אם אתה עובר באיזור שלי אתה מוזמן לעצור לבדיקת לחצים בסיסית.

אין לבדיקה הזו יותר מידי ערך, אבל ניתן להעריך אם ישנו מחסור משמעותי של גז במערכת.

יום טוב גם לך

פורסם

ואקום עמוק עושים במע' מזגן כדי להוציא ממנה לחות וטיפות מים קטנטנות

שפוגעות בקירור המזגן ועלולות לקלקל חלקי המזגן.

פעולת הואקום מוציאה את הלחות גם בגלל השאיבה וגם כי נקודת רתיחת המים (הלחות וטיפות המים)

יורדת מאוד בלחץ נמוך (ואקום) והלחות מתאיידת ונשאבת בקלות.

הערה: בלחץ גבוה נקודת רתיחת המים עולה ובלחץ נמוך היא יורדת.

בברכה - רפי ללין

פורסם

חזרתי הרגע מבאר שבע. רוצה להודות לחבר הפורום - יגאל .

הגעתי, יגאל חיבר שעוני לחץ, לא תקין. נסענו ביחד למלא גז, יגאל התלווה אלי.

במוסך חיברו מכונה גדולה (נראה כמו מזגן נייד), שאב את הגז, על הצג היה כתוב משקל, ואז מילא כמה שהיה חסר.

בדרך לקרית גת, הייתה לי חצי שעה של נסיעה עם המזגן, 40 ק"מ. היה שינוי משמעותי מלפני.

אבל אני לא יודע אם זה בגלל שאני (האופי שלי, שתמיד חושש) או כי ככה זה (אחרי חצי שעה של פעולה רציפה של המזגן)

לקראת ההגעה לבית (10 ק"מ לפני) הורגשה ירידה בקירור.

בכדי לוודא פתחתי את המכסה מנוע, והצינור העבה (של הקור) לא היה קר, אלא חמים. שזה מוזר, כי המזגן עבד על קור כל הדרך.

לפני זה במוסך ובבאר שבע - הוא היה קר.

חשוב לציין שברכב מותקן מזגן אחורי, בהתקנה מקומית, כאן בארץ (הרכב מגיע 'עירום' וכאן עושים הכל: חלונות, דפנות, מזגן).

אולי זה גם פתח לבעיות. אני לא יודע.

בנסיעה הבאה נקווה שבעזרת השם המזגן ימשיך לקרר, ושזה לא יחזור לקדמותו (שהיה מוציא רק רוח בלי קור).

גם אם יהיה בעיות, אחריות על מילוי גז - אין. ככה שאצטרך כבר ללכת לבעל מקצוע שהמליצו לי פה.

המליצו לי אחד באשדוד, והמליצו לי בפרטי בקרית גת. המלצות מניסיון כבר יש לי - שזה כבר טוב.

ככה זה רכב, הוצאות. במיוחד אחרי כמה שנים אין מה לעשות.

מה גם, שאני עשיתי טעות - לא מגיעים לבעל מקצוע בסוף היום, על אחת כמה וכמה לא ביום קצר - יום שישי.

(העדיפות להגיע ביום עבודה רגיל, וכמה שיותר מוקדם, כי ככה היה אפשר לחזור אליו לאחר כמה דקות - חצי שעה, כבר באותו היום ואולי לבדוק להסתכל).

שוב, תודה ענקית ליגאל. הוא היה איתי בסביבות השעה, לא מובן מאליו. תודה חבר.

[ATTACH=CONFIG]506698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]506699[/ATTACH]

• תוכן חדש...