Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי ששמעתי את הסיפור על האסון הבנתי שצריך להיזהר מאוד ולא לחסוך במוצר הזה .

אני מאמין שחלק כאן שמעו וסייעו בגיוס כספים לשיקום תינוק שנכווה כולו מבוסטר שהתלקח בעגלת התינוק שלו .

איך לוודא אם הבוסטר אכן איכותי? איך לבדוק? כמובן אחרי רכישה מה הכלים העומדים ואיך ניתן לדעת?

פורסם (נערך)

חסר פה מידע מה קרה.

הילד קטן מדי לבוסטר.

אנא שתף את פרטי האסון.

אולי הכוונה לכסא בטיחות שניצת? איך נדלק ?

יש תווי תקן ובטיחות לכל הדברים הללו כולל לריפוד. לא יודע מה נאכף בארץ.

בכל מקרה אם הדגם נמכר בארה"ב סיכוי טוב שעומד בכל תקני הריסוק והאש.

מה שיפה בארה"ב זה שיש תחנות כיבוי אש מקומיות שנותנות שירות לציבור: אנשים שבאים עם מכוניתם והתחנה בודקת את עמידות הכסא והריפוד לשריפה. בארץ נושא כבאות בקושי מתוקצב אז לא יודע , תרים אליהם טלפון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הכוונה בבוסטר היא לסוללת חירום שבאמצעותה ניתן להניע כשנגמר המצבר...

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

לא, לא פדיחה שלך. הניסוח לא ברור, המקרה הוא מלפני שנה ולא היו חייבים להביא את המקרה הזה בתור דוגמא מייצגת.

שהרי לצורך עניין הבוסטר (ברור שהעניין עצוב) לא חשוב איפה הבוסטר מתלקח אלה מה הסיכוי שבוסטר יתלקח.

כמה מקרים יש בכלל של בוסטרים שהתלקחו?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

סוללות ליתיום הן דבר מסוכן. מכירים את הדיווחים על טלפונים ניידים שהתלקחו, עם מטענים ניידים שהתלקחו, אפילו הבוסטרים של בואינג שהשביתו את צי מטוסי 787 בתחילת הדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה קורה אבל לדעתי יחסית נדיר. יש לי חבר שקנה מטען נייד סיני אלמוני שניסה להתניע איתו רכב : המכשיר התחיל להעלות עשן. בשרשורים הרלוונטים פה מישהו נתן לינק לנרתיק חסין אש למטען שכזה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בעייתים הבוסטרים האלה, כבר שמעתי מהרבה אנשים שזה נשרף, העלה עשן וכו.

אני ממליץ לא להתקרב לזה אלא רק למקצועיים.

פורסם

כל המיקרים קרו בגלל בוסטרים שחוברו הפוך.

חשוב להקפיד ברכישה על מכשיר עם הגנה לקוטביות הפוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בעייתים הבוסטרים האלה, כבר שמעתי מהרבה אנשים שזה נשרף, העלה עשן וכו.

אני ממליץ לא להתקרב לזה אלא רק למקצועיים.

אכן אתה צודק. עד אשר לא יהייה תקן המגדיר דרישות בטיחות מבוסטרים לרכב כדי מאוד להתרחק מהבוסטרים האלה. גם איחסון בוסטר כזה בתא המטען של הרכב בטמפ' קיצוניות עלול לגרום נזק לבוסטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה טועה.

נתקלתי בשני מקרים בהם הסוללה התלקחה באופן פתאומי כשהייתה מאוחסנת ברכב.

פורסם

יש לך הוכחה? כתבה? מידע?

ברגע זה החלטת שכל המקרים כולם קרו בגלל חיבור הפוך - לא נכון.

פורסם

אין לי הוכחה, ולכן ציינתי שבמקרים שאני ניתקלתי.

בנוסף, חשוב לזכור לכבות אותה בסוף השימוש, ולהעביר אותה למצב OFF.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
אתה טועה.

נתקלתי בשני מקרים בהם הסוללה התלקחה באופן פתאומי כשהייתה מאוחסנת ברכב.

פתרון טוב וללא עלות יקרה:

קנייה של תיק חסין אש שמיועד לסוללות ליתיום פולימר (תיק שבא לפתור את בעיית ההתלקחות של סוללות ולהגן על האנשים)

לא יקר ומגיע במגוון גדלים

דוגמאות: (לא המחיר הכי זול - פשוט דוגמה)

https://www.ebay.com/itm/Safe-Guard-Bag-Fire-proof-Lipo-Battery-Protective-Case-for-DJI-Mavic-Pro-Drone/323030617160?epid=12012981897&hash=item4b36200c48:g:7MoAAOSwLUpaapG8

https://www.ebay.com/itm/Lipo-Battery-Safe-Bag-Case-Fire-Retardant-Explosion-Proof-for-DJI-Mavic-Drone/232771803493?hash=item363247d965:m:mU5KXXgP9w4hX88Xrxt_pjw

https://www.ebay.com/itm/185X75X60mm-Lipo-Battery-Bag-Fireproof-Safety-Bag-Safe-Bag-Fire-Protection/253489555690?epid=20007223684&hash=item3b0527a8ea:g:2wgAAOSwNZtZ3G3N

https://www.ebay.com/itm/RC-LiPo-Battery-Guard-Charging-Explosion-Protection-Bags-Safe-Fire-Proof-24-11cm/401236769162?epid=518506388&hash=item5d6b93398a:g:ObYAAOSwux5YQpki

https://www.ebay.com/itm/Fireproof-Safety-Guard-Safe-Bag-Li-Po-Battery-Charging-Sack-18x23-23x30cm-HOT-BT/223009583454?hash=item33ec68315e:m:mqf5F72H3v5z5iHGSrOEx4g

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

אין לי הוכחה, ולכן ציינתי שבמקרים שאני ניתקלתי.

לא ממש ציינת :roll:

בהמשך לשרשור על כבלי ההתנעה. אני נמנע, וממליץ להמנע מהחזקת "בוסטר" התנעה. תשקיעו בכבלים טובים במקום. סוללות ליתיום יון הן דבר מבורך ואני כמובן משתמש איפה שצריך, אבל צריך להתייחס אליהן בזהירות ובחשדנות. זמן רגיש במיוחד הוא ההטענה. לא רצוי להשאיר מחשבים ניידים, טלפונים, POWER BANK וכדומה בהטענה ללא השגחה.

לפני כמה שנים החלפתי סוללה ליתיום יון בטאבלט, ותוך כדי הפרדתה מהטאבלט, היא התקלחה. למרות שמדובר בסוללה קטנה יחסית, זה היה מפחיד.

:turn-l:
  • תוכן חדש...