Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפחה צעירה עם שני ילדים בגילאים 2 ו-4.

רכב א' הוא קיה ספורטז' בליסינג, ללא הגבלת דלק (אבל עם הגבלת ק"מ).

מאחר ואני עובד במרחק 10 דקות נסיעה מהבית והאישה בת"א (30 ק"מ לכל כיוון), הרכב הועבר לצודקת, ואני נשארתי עם יונדאי I30CW שנתון 2010 שמתחילה להראות סימני התבגרות.

גר בישוב ליד כפר סבא.

מבחינת נסועה מדובר על כ-20 ק"מ ביום לעבודה (10-11 לכל כיוון) + נסיעות פעם בחודש לנתב"ג ובחזרה (כ-40 ק"מ לכל כיוון) + לעיתים רחוקות לאזור ת"א (30 ק"מ לכל כיוון) + סידורים נקודתיים מוגבלי ק"מ כרגע (בתוך הישוב ובכפר-סבא).

אשמח לעצות לגבי רכב ב' מודל 2018 מאובזר ובטיחותי - תקציב 140K+-.

יודע שמבחינה כלכלית טהורה אולי פחות חכם להתפנק, אבל בגילי המתקדם (נושק לארבעים), אני כבר פחות בנוי לנסיעות יומיומיות בקיה פיקנטו או בסופר מיני ספרטניות.

כרגע האופציות שנשקלות הן קיה נירו ויונדאי קונה.

פורסם

הנירו בהחלט אופציה טובה,אבל לפי ראות עיניי היא יותר מיועדת לשמש משפחה,ז"א כרכב א' .

למה לא לבדוק למשל את ה-C3,סופרמיני מאובזרת מאוד,מערכות בטיחות אקטיביות ופסיביות מקורית מהיצרן,מאוד נוחה (על חשבון דינמיות) ובנוסף מציעה אחריות מלאה ל-5 שנים.

פורסם

הנירו לדעתי יתן לך קומבינציה מצויינת של אבזור טוב + חסכון בעלויות אחזקה. הקונה לדעתי פחות מתאים לנסיעה עירונית.

אולי כדאי לחכות לסטוניק שכנראה יגיע עם מנוע יותר קטן מקומה ויהיה גם זול יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אפשר גם טויוטה CHR, מאובזר, מעוצב וחסכוני.

הכל נכון אבל ילדים בגילאים צעירים (2,4 כמו במקרה הזה) יהיו מסכנים שם מאחור...

אם מחפשים רכב נוח, ללא גיר רובוטי ועדיף ללא טורבו (או לפחות לא אחד חזק כמו ביונדאי קונה), עם מה נשארנו?

סובארו אימפרזה? בטיחותית פסיבית אך לא אקטיבית, סובארו XV EYESIGHT? בקצה התקציב ומה הוא צריך כזה? (אבל פינוק לגיל ארבעים זה לא רעיון רע :wink: ).

אלטרנטיבה כן מטורבתת, אופל קרוסלנד.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

יש גם את מאזדה 3 שבניגוד לאימפרזה מגיעה עם מערכות בטיחות ומאוד מאובזרת, אין לה גיר רובוטי או מנוע טורבו.

האופציה הג'יפונית של מאזדה היא ה-CX3 אבל הוא קצת צפוף.

פורסם

מסכים לגבי ה- CHR, אחרי נסיעת מבחן עליו מרגיש לי קטן וקלסטרופובי, בוודאי עבור מי שיושב מאחור.

בנוגע לאופל, בהחלט אופציה מעניינת. עד כמה התחזוקה השוטפת כבדה?

ממה שזכור לי (גיל 40 כבר אמרנו?), אופל לא בדיוק מצטיינת בחלפים זולים.

פורסם

האופל הזאת היא פיג'ו 2008 בתחפושת - קשה לדעת מה יהיו מחירי החלפים והטיפולים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא מכיר את מחירי האחזקה היום תחת שלמה סיקסט אבל בימי UMI זכור לי שהעלויות היו גבוהות.

מעניין האם המעבר לפיג'ו-סיטרואן ישנה משהו בתחום הזה.

הקרוסלנד נחמד, אבל בעיני הוא לא שווה 10K יותר מסיאט ארונה. החסרונות העיקריים הם מנוע מעט מווברץ, מזגן לא מצטיין ועיצוב שהוא לדעתי קצת מיקרוואן שהתחפש לג'יפון.

אם כבר אופל אז הגרנלנד מרגיש כמו כמה רמות מעל, תא נוסעים איכותי, עיצוב חיצוני נאה מאוד בעיני ואבזור טוב.

פורסם

תודה לכל העוזרים.

אחרי נסיעת מבחן על הנירו, הגעתי ליונדאי לנסיעת מבחן על הקונה. מהתרשמות אישית, הרכב אמנם מאובזר, יפה וחזק (170 כ"ס שמורגשים עם כל לחיצה על הגז), אבל יחד עם זאת המושבים מאחור די קלסטרופובים ברמה שמקשה מאוד להכניס ולהוציא ילד בן 4 מבוסטר של chico ומושב הנהג הרגיש לי צר מדי בכל מה שנוגע לתמיכה באזור הכתפיים.

תוך כדי בדיקה של הקונה, ראיתי את האיוניק. יותר מרחב פנים מהקונה, ביצועים זהים לקיה נירו (אותו מנוע ואותה תיבת העברה) וסביבת נהג עשירה יותר.

כרגע היא נראית בתור המועמדת המובילה.

• תוכן חדש...