Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל מההתחלה...עשיתי טיפול 10 אלף, יש לציין שלפני הטיפול האוטו נסע פיקס ללא שום בעיות (דייטסו סריון)

ביום הטיפול אמרו לי שצריך להחליף גם מצתים, אמרתי שאבדוק את העניין ומקסימום אחזור להחליף מצתים בזמן אחר. עשיתי רק טיפול 10 אלף רגיל, שמן, פילטר אויר וכו'.לאחר הטיפול התחלתי לשמוע רעש מוזר מכיוון המנוע, מן רעש כזה כמו של בטן מקרקרת- אין לי תיאור אחר להגדיר את הסאונד ששמעתי. הרעש בא ונעלם ומיום ליום שומעים אותו גם פחות. בד"כ במצב ניוטרל או תחילת נסיעה שהאוטו טיפה קר.בנוסף לזה בזמן האטה, נגיד שאני יורד מ 60 ק"מ לכיוון ה 10 קמ"ש ולכמעט עצירה, ואז נותן שוב גז.. לפעמים קורה שכאילו זה לא נתפס בהילוך, הטורים טיפה עולים ואז נתפס ואז יש מן מכה כזאת קלה. זה בערך עניין של חצי שנייה הדבר הזה וזה קורה למשל פעמיים-שלוש לפחות בנהיגה של שעה.חזרתי אמרו לי שזה בגלל המצתים (פלאגים) אמרתי אבל להם לפני כן זה לא היה אז מה קרה מהטיפול פתאום הפלאגים, אמרתי להם סבבה, תחליפו את הפלאגים, בעיקרון הפלאגים הישנים כבר עבר זמנם ככה שבכל מקרה העדפתי להחליף פלאגים.אחרי שהכל הוחלף.... עדיין היו קפיצות בטורים, בד"כ בתחילת נסיעה ואז לאט לאט פוחת..

והיום חזרתי שוב פעם לשם כי לא הגיוני שגם הוחלפו מצתים ועדיין יש בעיה שלפי מה שהם אמרו זה המצתים

אז כמו שאמרתי חזרתי היום, ביקשתי שיבדקו שוב, הבכיר יותר מבין העובדים שהיו שם בא והסתכל יחד עם המנהל

פתח את המנוע איפה שהפילטר אויר, והפך את הפילטר, והיה לו מן מבט של כנראה זו הטעות? או פשוט סתם הפך? אין לי מושג...

עכשיו כשחזרתי לא היה משהו מיוחד, אבל שוב זה קורה בד"כ בהתחלה שהאוטו טיפלה קר אז הכל יותר מורגש...

השאלה שלי כרגע בעיקר זה האם עצם זה שהוא הפך את הפילטר זו יכולה להיות הייתה הבעיה? או שפילטר אין לו צד שזה אמור לשנות...

והאם לדעתכם יכול להיות משהו נוסף שיכול לגרום לבעיה הזאת? בייחוד שמדובר שהאוטו אחרי הטיפול התחיל להתנהג ככה...

פרט נוסף השמן שהוחלף הוא 5w-30 האם זה מתאים לדייטסו סריון 09

מי שיודע ויכול לתת תשובה גם לזה...

תודה רבה מראש לעונים!

אשמח לכל רעיון ועזרה...

תודה רבה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי LiRacer

פורסם

לא סביר שהגורם הוא הפילטר אוויר , אבל יכול להיות למרות שאני בספק .. , כאילו נשמע על פניו שהמוסך לא באמת יודע מה הבעיה . , תנסה לבצע ניקוי בית מצערת ותעדכן

פורסם

לא נשמע טוב ולא מריח טוב. אין קשר לניקוי מצערת. יכול להיות שנגעו במשהו שלא היו צריכים או שנגעו לא נכון במה שכן היו צריכים. אם המוסך לא נותן לך כרגע פיתרון גש למישהו שייתן לך חוות דעת נוספת. לא הוכנס איזה תוסף? משהו? אתה יכול להעלות פירוט של מה שנעשה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז ככה אחרי שבועיים של נהיגה לצערי לא סודרה הבעיה, אבל אוכל לחדד את הבעיה...

התנעה ראשונה של בוקר... הכל בסדר, יש עדיין רעש מוזר מאיזור הגומיה של המנוע.. מן רעש קל שאולי אעלה את הסאונד שלו בהמשך...

דבר נוסף, תחילת נסיעה, עצירה ראשונה (לא משנה איפה, רמזור, לפני כיכר.. וכד'..) האוטו כנראה נכנס לניוטרל, אני רואה בשעון טורים שהמחוג עולה מעט (כאילו נכנס למצב ניוטרל) לוחץ קצת גז כי שמתי לב שהוא נכנס לניוטרל.. בעצם הטורים עולים קצת האוטו לא נוסע.. ואז פתאום נכנס לראשון כמובן עם מן דפיקה קלה כזאת שהוא נכנס באמצע שהטורים עלו קצת...

זה קורה פעם פעמיים ואז כנראה שהמערכת משתמנת טוב זה כבר לא קורה במהלך היום, גם אם האוטו נח כמה שעות.

בד"כ כמו שציינתי קורה בתחילת נסיעה בבוקר שהאוטו "ישן" כמה שעות טובות,

ושוב זה קורה רק בעצירות הראשונות של תחילת נסיעה, ואז מסתדר ואין יותר את זה במהלך הנסיעה.

עכשיו לא יודע מה יכול להיות, מה בטיפול רגיל יכולים לגעת שיכול לעשות בעיה כזאת, האם זה מקריות? לא נראה לי, מוזר שיום אחרי הטיפול, כבר הרגשתי משהו לא תקין בבוקר... כאילו משהו בגיר נהיה שונה.

רעיונות? אני כנראה בראשון אלך לאיזה מוסך באיזור (אם יש לכם מוסך להמלצה באיזור רחובות, אשמח)

אבל מעדיף להגיע מוכן מזה יכול להיות עוד... כי הכל יכול להיות ויש לי תחושה שמי שטיפל ברכב כנראה נגע בעוד משהו שלא היה צריך לגעת, או עשה משהו לא נכון או מדויק עם הרכב.

מצרף לכם 2 קבלות של הרכב בעצם אחת זה לטיפול הרגיל ואז שחזרתי פעם שנייה אמרו לי שזה המצתים החלפתי גם ועדיין הבעיה נשארה...

2.jpg

1.jpg

פורסם

כיצד נעשה ניקוי המצערת? האם היא פורקה מסעפת היניקה ונוקתה בחוץ כמו שצריך? ולמה תרסיס ניקוי למצערת מחירו כזה יקר? ניתן להשתמש בספריי קרבורטורים עושה אחלה את העבודה. מחיר העבודה על הטיפול שנעשה 426 שח...יקר מאוד! מחירם של המצתים גם כן יקר, 4 מצתים עולים לא יותר מ 80 שח.

פורסם
כיצד נעשה ניקוי המצערת? האם היא פורקה מסעפת היניקה ונוקתה בחוץ כמו שצריך? ולמה תרסיס ניקוי למצערת מחירו כזה יקר? ניתן להשתמש בספריי קרבורטורים עושה אחלה את העבודה. מחיר העבודה על הטיפול שנעשה 426 שח...יקר מאוד! מחירם של המצתים גם כן יקר, 4 מצתים עולים לא יותר מ 80 שח.

אני יודע שהכל יצא לי יקר בערך ב 150 ש"ח אבל שוב אציין. הבעיה התחילה מהטיפול הרגיל...

החלפת המצתים וניקוי בית המצערת נעשה אח"כ רק כדי לנסות לפתור את הבעיה, אבל זו לא הייתה הבעיה

ואני חושש שאולי משהו אחר שנגעו בו גרם לבעיה הזאת.

רעיונות מזה עוד יכול להיות?

פורסם

מכיוון שאתה מתאר בעיה שמגיעה מכיוון הממסרה עצמה ופחות מכיוון המנוע אז ייתכן ובמיקרה זה קרה בסמוך לטיפול. האם יצא לך לבדוק לאחרונה את שמן הגיר? מה ציבעו? מתי הוחלף לאחרונה?

פורסם
מכיוון שאתה מתאר בעיה שמגיעה מכיוון הממסרה עצמה ופחות מכיוון המנוע אז ייתכן ובמיקרה זה קרה בסמוך לטיפול. האם יצא לך לבדוק לאחרונה את שמן הגיר? מה ציבעו? מתי הוחלף לאחרונה?

שמן הגיר נבדק ויצא בסדר גמור...

יש לי חשש קל שמשהו בעבודה או לא יודע מה.. גרם לזה... יש מצב שהגיר לא היה 100 אחוז אבל בהחלט לא עשה בעיות.. ואחרי הטיפול ומה שבדקו והחליפו איכשהו גרם לבעיה...

אין לי מושג. באמת אחרת הייתי מנסה לחשוב לבד :)

פורסם
הסלד יציב במצב סרק?

ושוב לגבי שמן הגיר - מתי הוחלף לאחרונה? כמה קילומטרים עבר הרכב?

שמן הגיר נבדק במוסך ביום הטיפול ולא היה צורך להחליפו.

הרכב עם 135 אלף ק"מ.

בעיה כמו שאני מתאר. שהרכב בעצירה ראשונה וגם לפעמים שניה (בעיקר בבוקר) שהוא נכנס לניוטרל באופן עצמאי ומשתחרר אחרי כמה שניות וחוזר להילוך ראשון.

מה הבעיה יכולה להיות, שמן גיר? ומה עוד? למרות שהשמן גיר נבדק ויצא בסדר

אמרו לי אולי תוסף לשמן גיר יכול לפתור את הבעיה, השאלה אם זו בכלל הבעיה שנובעת מזה...

פורסם

1. 04152 מינוס YZZA6 הוא לא פילטר השמן המקורי אבל נהוג למכור אותו בארץ בתור פילטר מקורי ולהרכיב אותו. המק"ט של הפילטר המקורי הוא 04152 מינוס B1010. הפילטר A6 מומלץ למנועי טויוטה בנפחים 1.6-2.0 ליטר ולכן אף פעם לא התקנתי אותו לאימי. אם כבר 04152 מינוס YZZA7 מתאים לרכב. אבל באותו מחיר, פחות או יותר, ניתן להשיג בארץ את המקורי ולכן לא הייתי בוחר ב-A7. העניין הוא שה-A6 מורכב בארץ ולא קורה מה שקורה לך.

2. לי נראה שמשהו בשמן לא תקין ולכן קורה מה שקורה כשהמנוע קר. כשהוא מתחמם, נראה לי שהשמן זורם איכשהו והרכב נוסע ולכן כתבתי את מה שכתבתי בהודעתי הקודמת, שאני חושד קודם כל בשמן.

3. מאור, פסלת קודם את המצערת ואני מסכים אתך אז למה להעלות שוב את הנושא? מחירים, לדעתי, לא רלוונטי כרגע.

4. פילטר אוויר לא נראה לי כי, לדעתי, התופעה הייתה צריכה להתרחש במקרה הזה כל הזמן ולא כך הדבר. אבל על מכונאי שהופך כיוונים של פילטר אוויר אני לא סומך וכדאי, לדעתי, לבדוק שהפילטר יושב נכון. סיפור של כמה דקות.

5. טיפול ברכב מומלץ כל 15000 ק"מ או שנה לפי המוקדם.

6. לא חושד בשמן גיר.

פורסם (נערך)
1. 04152 מינוס YZZA6 הוא לא פילטר השמן המקורי אבל נהוג למכור אותו בארץ בתור פילטר מקורי ולהרכיב אותו. המק"ט של הפילטר המקורי הוא 04152 מינוס B1010. הפילטר A6 מומלץ למנועי טויוטה בנפחים 1.6-2.0 ליטר ולכן אף פעם לא התקנתי אותו לאימי. אם כבר 04152 מינוס YZZA7 מתאים לרכב. אבל באותו מחיר, פחות או יותר, ניתן להשיג בארץ את המקורי ולכן לא הייתי בוחר ב-A7. העניין הוא שה-A6 מורכב בארץ ולא קורה מה שקורה לך.

2. לי נראה שמשהו בשמן לא תקין ולכן קורה מה שקורה כשהמנוע קר. כשהוא מתחמם, נראה לי שהשמן זורם איכשהו והרכב נוסע ולכן כתבתי את מה שכתבתי בהודעתי הקודמת, שאני חושד קודם כל בשמן.

3. מאור, פסלת קודם את המצערת ואני מסכים אתך אז למה להעלות שוב את הנושא? מחירים, לדעתי, לא רלוונטי כרגע.

4. פילטר אוויר לא נראה לי כי, לדעתי, התופעה הייתה צריכה להתרחש במקרה הזה כל הזמן ולא כך הדבר. אבל על מכונאי שהופך כיוונים של פילטר אוויר אני לא סומך וכדאי, לדעתי, לבדוק שהפילטר יושב נכון. סיפור של כמה דקות.

5. טיפול ברכב מומלץ כל 15000 ק"מ או שנה לפי המוקדם.

6. לא חושד בשמן גיר.

אז בגדול מה שאתה אומר זה שאתה חושד בשמן מנוע ששמו לי? יש קשר ישיר לבעיה שתיארתי? או שמשהו בפילטר שמן, כי לא הבנתי ממש

ועל איזה שמן מנוע אתה ממליץ שהוא וודאי לדייהטסו סיריון 09

אם הפילטר שמן הזה מורכב בדייטסו סיריון אחרים ולא גורם לבעיה שתיארתי אז מניח שאפשר להוריד את האופציה הזאת מהפרק לא?

פורסם

פילטר השמן לא הכי מתאים אבל כפי שכתבתי, לדעתי, הוא לא זה שגורם לבעיה. אם אתה מהמהדרין ורוצה אז תחליף אותו למקורי. בחנויות חלפים הוא עולה כ-100 ש"ח.

שמני מנוע זה סיפור ארוך ולפי החשבונית השמן שמולא צריך להתאים. העניין הוא שלא תמיד ישנה התאמה בין החשבונית לבין מה שקורה בפועל. היצרן בוחר אפשרות ראשונה בשמן בצמיגות 5W-30.

• תוכן חדש...