Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזו דירה בתל אביב אפשר לקנות עם 400,000 הון עצמי? גם אם תיקח משכנתא מקסימלית של 50%, תוכל לקנות דירה ששווה גג 650,000 בגלל המס רכישה הרצחני.

עזוב תל אביב-יפו, גם בת ים כבר הרבה שנים מעל הטווח הזה, ואני מדבר על דירות עתיקות קומה 4 בלי מעלית.

ואם תמצא דירות במחיר כזה בשכונת התקווה, זה בגלל שככל הנראה לא ניתן לקבל עליהן משכנתא כי הן רשומות במושע. בטאבו רשום שיש לך חלק שמייצג לצורך הדוגמא 1/2000 (לא מגזים) מחלקה אחת ללא ציון ספציפי של תת חלקה.

לגבי כל הנקודות שהעלית, מומלץ לחזור ללוח השרטוטים ולחשוב מה ריאלי ומה לא. הרי ברור לך שעבור סטודנטים בב"ש זה לחלוטין מחוץ לתחום?

מבחינת "תמיד אפשר למכור"- לא נכון. לא תמיד אפשר למכור במחיר ובזמן שאתה מחשיב כגבול תחתון.

הזמנים הנוכחיים של ריבית אפסית אכן קשים להשקעה של סכומים כאלה. בליל הסדר הצלתי זוג ששקל ברצינות לקנות קרקע חקלאית מתוך הנחה שהקרקע תופשר תוך 10 שנים, כמובן שאין שום ביסוס להנחה כזו. יש עשרות דוגמאות של קרקעות שמחכות להפשרה עשרות שנים, כך שגם בתור ירושה לנכדים זה מוטל בספק.

מה התשואה להשכרה בירוחם?

אם זה נע סביב 4%-5% אישית לא הייתי טורח.

מה טווח ההשקעה שאתה מכוון אליו? 10, 20, 30 שנה?

המטרה לייצר תזרים חיובי לפרישה?

האימרה "דירה זה נכס שתמיד ישאר נכס לא משנה מה יקרה לערכו" היא קצת חלולה מבלי הקשר כלשהו. אתה ודאי מתכוון שזה נכס מוחשי שתמיד יישאר קיים במובן הפיזי, בניגוד לתיק לא מוחשי כמו מניות או אגחים, אבל הסבר בבקשה איך זה משפיע על רמת הביטחון שלך לגבי הערך והתזרים שלו? אני שואל בשיא הרצינות ולא מתוך זלזול

כן, בדיוק לזה התכוונתי. מצד אחד לא רוצה שההשקעה שלי תישחק/תלך לאיבוד בתיק השקעות זה או אחר, מצד שני אין לי בעיה להשקיע בזה ולא בנדל"ן, אם מדובר במשהו בטוח. אני סה"כ מבקש לדעת היכן להשקיע סכום של כ- 400 אלף ש"ח.

פורסם (נערך)

אל תעלב אבל עצם זה שלא ענית ממש לשאלותי מראה שלא השקעת בזה מחשבה, ולכן כדאי לך לרדת מזה לחלוטין.

גם האמירה "ההשקעה תלך לאיבוד בתיק השקעות כזה או אחר" חלולה וחסרת קונטקסט בדיוק כמו האמירה "דירה זה נכס שנשאר נכס".

בהשקעות אין דבר כזה בטוח ולא היה דבר כזה בטוח, יש רק תשואה, סיכון וזמן. גם בימי הריביות הגבוהות ופקדונות של 5%, מי ערב לך שהמדד לא יטוס ויעקוף את תשואת הפיקדון המובטח ואז אתה מסיים עם הפסד ריאלי?

שאלה בפורום אמורה לתת לך מגוון דעות ולהציף נקודות שלא חשבת עליהן, אבל לא להוות תחליף לידע האישי שלך.

סתם ככה בשלוף, דברים שהייתי שוקל\פוסל להשקיע בהם עם 400,000 ש"ח, כל האמור כמובן מהווה את דעתי בלבד ואינו תחליף ליעוץ מקצועי:

שוקל:

-דירה קטנה

-משרד

-חניה. באיזור שאני עובד בו (שרונה\עזריאלי) חניות מושכרות לחברות בערך ב1,000 שח לחודש ונמכרות מפרסומים שראיתי בסביבות 150,000

-דירה בחו"ל במידה ויש לי איש קשר שאני מכיר באופן אישי שחי במקום לאורך שנים ומתכוון להישאר לאורך שנים (משפחה למשל) ויש לשנינו אינטרס משותף, כלומר הוא לא מספק לי שירות אלא משקיע יחד איתי

-תיק השקעות פאסיבי מחקה מדד מניות עולמי (ולא תיק מנוהל ע"י מנהל השקעות)

-תיק שמשלב מדדים ואגחים ממשלתיים

פוסל:

-אג"ח קונצרני (אג"ח שמנפיקות חברות)- יש אנשים שעושים בזה הרבה כסף, אישית מעדיף להתרחק

-הרכבת תיק השקעות ע"י בחירת מניות של חברות ספציפיות מתוך הימור שהן תעקופנה את מדד היחוס לאורך תקופת ההשקעה

-קרקע חקלאית

-השקעה בקרן למימון פרויקטים יזמיים כמו הגשמה או Intoo

-קניה של דירה בחו"ל דרך חברות שמשווקות דירות לישראלים

עריכה אחרונה על ידי עידן.
פורסם
אל תעלב אבל עצם זה שלא ענית ממש לשאלותי מראה שלא השקעת בזה מחשבה, ולכן כדאי לך לרדת מזה לחלוטין.

גם האמירה "ההשקעה תלך לאיבוד בתיק השקעות כזה או אחר" חלולה וחסרת קונטקסט בדיוק כמו האמירה "דירה זה נכס שנשאר נכס".

בהשקעות אין דבר כזה בטוח ולא היה דבר כזה בטוח, יש רק תשואה, סיכון וזמן. גם בימי הריביות הגבוהות ופקדונות של 5%, מי ערב לך שהמדד לא יטוס ויעקוף את תשואת הפיקדון המובטח ואז אתה מסיים עם הפסד ריאלי?

שאלה בפורום אמורה לתת לך מגוון דעות ולהציף נקודות שלא חשבת עליהן, אבל לא להוות תחליף לידע האישי שלך.

חס וחלילה להיעלב. אני מאד מודה לך ומעריך את ההתייחסות שלך ואת הזמן שאתה מפנה לי.

אני בור מוחלט בנושאים הללו ולכן התשובות שלי ניראות ככה ולכן חלק מהשאלות שלך נותרו ללא מענה מצידי. אני פשוט לא יודע מספיק.

אני מודע (מאד) לכך שאין דבר כזה "בטוח" כשמדובר בהשקעה כספית בדבר זה או אחר, ולו רק בגלל שהשקעה היא תלויה בכל כך הרבה פרמטרים שהם מישתנים. הנבואה ניתנה לשוטים. ההתייחסות שלי היא כללית. מאד כללית.

בעצם, השאלה שלי הייתה צ.ל. מה לעשות עם סכום הכסף הזה? האם להשקיע בנכס או בקופה/תוכנית.

אני מניח שאצטרך לשכור שירותי מומחה יועץ.

מה שמביא אותי לשאלה השניה - איזה מומחה יוכל לעזור כאן? של הבנק? של חברת ההשקעות? בלתי תלוי בזה ובזה? כיצד מוצאים את היועץ המתאים?

שוב תודה.

פורסם

אם הייתי במקום שלך, הייתי עוצר הכל, נותן לכסף לנוח חצי שנה ובמהלכה בולע כל מה שאני יכול בנוגע להשקעות, ואז אולי ניגש ליועץ. כמובן שעדיף יועץ בלתי תלוי שמרוויח את כספו מהשירות שהוא נותן לך ולא ממוצרים שהוא מוכר לך.

• תוכן חדש...