Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מונו לסאב תמיד יהיה יותר טוב וגם מגבר 2 ערוצים לקומפוננט או 4 לקומפוננט ואחוריים כמו שאתה רוצה.. יהיו התוצאות הכי יפות!

פורסם

מה ההספק שהסאב יכול לקבל ? (לפי זיכרוני, לא יותר מ200.. זיכרוני לא מטעה אותי ?)

בכל אופן, לא מסכים עם תומאס.

אם הסאב איננו צריך הספק גבוה, מגבר 4 ערוצים שיריץ את הפרונט ואת הסאב יספק אותך.

(בתנאי שאין לך תוכניות להגביר את האחוריים, אישית אני חושב שזה מיותר, אם אתה רק מעוניין "בליטוף" אז ההגברה של הפאנל תעשה את העבודה אני מאמין)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה לא מסכים שמונו יותר טוב לסאב? אז בשביל מה המציאו את זה? אולי בשביל הצחוקים..? תראה לא סתם עשו מגבר 4 ערוצים 2 ערוצים ומונו.. אבל בגדול כל אחד עם השמיעה שלו

פורסם

תעשה חיפוש בפורום ותשכיל לשם מה יש לנו מונובלוקים.

מונובלוק זה מגבר עבור ערוץ אחד, חלקם\רובם הם בעצם מגברי CLASS D, אשר מגבירים רק תדרים נמוכים.

ורובם עובדים בהתנגדות נמוכה מזאת אשר מגבר רגיל של 4 ערוצים יכול לרדת אליה בגישור.

ורובם גם חזקים יותר מהדרישה הממוצעת.

המסקנה ?

הסאב הוא סליל יחיד של 4 אוהם, הלא כך ? הדרישה שלו היא בערך 200 וואט.

בשביל מה הוא צריך מונובלוק ? איזה ניצול יהיה לו פה ?

איזו עבודה המונובלוק יעשה, שמגבר רגיל של 4 ערוצים לא יעשה ?

(ההבדל היחיד, הפרש של בערך 15% ניצול חשמל, אם מדובר במונובלוק מקלאסדי, לא מעבר לכך.)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא יודע הבאתם אותי למצב של שאני לא יודע מה לקנות

אני חושב וחושב זה די צודק שלא צריך כל כך לתת הגברה לרמקולים האחוריים

עם ההגברה של ה HU הרמקולים שאני רוצה לקנות יחזיקו השאלה אם זה לא יפריע

לאיכות הסאונד

מזה יוצא שאולי עדיף פשוט לקנות מגבר אחד של 4 יציאות ולחבר את הסאב וקופוננט ואת האחוריים ל HU

או שלקנות 2 יציאות לחבר את הקומפוננט לשם ולסאב מונובלוק...

לא יודע לי נראה שעדיף להשקיע על 4 יציאות את הכסף לחבר את הסאב בגישור ואת הקומפוננט

ומקסימום נקנה בעתיד מונובולוק ונחבר אז את האחוריים להגברה...

אז אפשר הצעה למגבר 4 יציאות עד 3500 שקל ?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

לא ענית לגבי שאלת ההספק של הסאב, אז אני מניח שהוא אכן 200 וואט ב4 אוהם.

אני לא חושב שמישהו בפורום ימליץ על מגבר נוסף - מונובלוק, לסאב מסוג זה .. זה מיותר וסביר להניח שלא תנצל את המגבר ...

בדרך כלל רוכשים מגברי מונובלוק בגלל שהם יציבים בהתנגדות נמוכה מהרגיל - ככה מנצלים יותר הספק מההגברה, ולא ההיפך..

הבחירה של מגבר יחיד, 4 ערוצים .. עבור הקומפוננט והסאב, זאת בחירה טובה לדעתי.

הבעיה פה שאתה משקיע הרבה כסף, אישית לא היתי משקיע כל כך הרבה כסף עבור הגברה שכזו, אבל זאת הבחירה שלך וזה התקציב שלך ...

אישית היתי מעדיף להביא לדוגמא עוד סאב, או אולי לעשות בניה מקדימה ... זה יתן תמורה מאוד רצינית למערכת שלך.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם ישנם הצעות אחרות שלך מה לעשות עם 3000 שקל בנוסף לזה שזה ישמש למגבר 4 יציאות

אשמח לקבל

וההגבר של הסאב הוא 200W RMS פיק 400W 4 אום

הנה מפרט לסאב

http://www.rockfordfosgate.com/products/ez2rockford/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10063589&CategoryDesc=Punch%20Subwoofers

ומה זאת אומרת בניה מקדימה ?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

בפחות מ 2500 אתה יכול לקנות מגבר של פייז אבולושן RS4 או אפילו בתקציב של 3500 אפילו את ה RS6 שזה 6 ערוצים מאוד מאוד טוב...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

בניה מקדימה, זה בניה עבור האלמנט שלך כדי ליצור במת צליל טובה יותר.

כיוונון נכון יותר של הוופר יכול לשנות בצורה ניכרת את הסאונד הסופי שתקבל. וזה עדיף כימעט על כל שינוי אחר שתוכל להפיק מהתקציב הנותר - של ה3 אלף שקל.

לכן זאת ההמלצה שלי.

כמובן שהיא בתוקף בתנאי שהרכב נחשב לרכב "קבוע" ולא לאחד זמני ..

דרך אגב, יש גם כאלה שרואים באיטום דלתות\באגז כחלק בלתי נפרד מהשלמת המערכת.

קח גם זאת בחשבון, לכן לא היתי ממליץ להשקיע את התקציב הגדול דווקא על מגבר איכותי, מגברים עממים אחרים יענו לדרישות של המערכת שלך.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...