Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר ביקרתי אצל מיודענו בני ל. להחלפת נוזל בלמים ורפידות בלמים.

לאחר קפה ועוגה ניגשנו לסדנא המצוחצחת ביותר שראיתי מימי והתחלנו בפרוצדורה.

התמונות הם להעשרה כמובן - אין לבצע פירוק בלמים או החלפת נוזל בלמים לבד, רק ע"י איש מקצוע מוסמך ומיומן (או בני לחילופין :wink: ), בועת אוויר בנוזל הבלמים בריאה לגוף כמו בועת אוויר במערכת הדם באזור הלב.

הטריק לפי מה שבני סיפר הוא לא לרוקן את כל הנוזל הישן ורק אז להכניס נוזל חדש, אלא בו זמנית מילוי נוזל חדש תוך כדי ניקוז הנוזל הישן כך שלא יכנס אוויר למערכת בשום שלב.

את הצינורית הקטנה מחברים לנקודת הניקוז וע"י פימפום דוושת הבלם מוציאים את הנוזל לתוך בקבוק תוך כדי הכנסת נוזל חדש מלמעלה דרך פתח המילוי. יש לנקז מארבעת הגלגלים כדי להוציא את הנוזל הישן מהמערכת (לחכות עד שיוצא נוזל חדש - בצבע צהוב בהיר).

בדיקת הבלמים הראתה שהם עדיין במצב מצוין ואין סיבה להחליפם.

בני ביצע ניקוי יסודי של התופים האחוריים - פתיחת המכסה ושטיפת המערכת ע"י נוזל ניקוי מיוחד הנקרא מים - תמונות של לפני ואחרי יעידו על רמת הניקיון המושגת.

P1010036.JPG

P1010022.JPG

P1010026.JPG

P1010029.JPG

P1010031.JPG

P1010033.JPG

פורסם

גם המכסה של התוף נוקה ונראה כחדש.

בינתיים הגיע שמר להחלפת בולמים (בתמונה הבולמים של שמר מחכים להרכבה)

ובני התעקש שנצלם את המנוע החדש המושתל בתוך ה-ZX של שמר, עבודה יפה של בני שהתבצעה לאחרונה. את החלפת הבולמים לא נשארתי לראות עקב אילוצי זמן.

P1010035.JPG

P1010038.JPG

P1010042.JPG

פורסם

במיוחד בשבילכם - תמונות של 2 יקירי הפורום בפוזות ידידותיות למצלמה.

ולבסוף תמונה מעניינת של פרוייקט אופל מנטה שבני שוקד עליו בימים אלו ממש.

שתהיה לכולם שבת מקסימה.

P1010044.JPG

P1010045.JPG

P1010047.JPG

פורסם
במיוחד בשבילכם - תמונות של 2 יקירי הפורום בפוזות ידידותיות למצלמה.

ולבסוף תמונה מעניינת של פרוייקט אופל מנטה שבני שוקד עליו בימים אלו ממש.

שתהיה לכולם שבת מקסימה.

שלום.

האופל מנטה שייכת לבחור מהפורום ששמו "RE".

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בינתיים הגיע שמר להחלפת בולמים (בתמונה הבולמים של שמר מחכים להרכבה)

.

בולמים?

ב BX?

שכתוב עלים ברלינגו?

פורסם

חברים יקרים,

אני לא מבין למה בכלל צריך להיות ויכוח.

הפורום הנוכחי הינו פורום טכני , אפשר להכניס מילה פה ושם , אבל עם כל הכבוד - פורום שרשורי מזל טוב , כמו שאיציק הסביר - מקומו בפורום שמתאים לדברים מהסוג הזה.

הפורום המתאים , במקרה הזה - אוף טופיק.

למתקשים , הנה הלינק : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=63619&page=1&pp=15.

כל המברכים מוזמנים לגשת ולכתוב את מיטב איחוליהם , אבל בשרשור ההוא. אם יש למישהו בעיית גישה לכתיבה -מוזמן לפנות אליי בה"פ ואכתוב עבורו את האיחולים או שיפנה בנוהל המקובל לקבלת גישה (השרשור המופיע בראש הפורום ההוא).

בני את צביקה (או כ"א אחר) - טענות ומענות , לא מעל דפי הפורום. יש ה"פ - אתם רשאים לנסות לקלל אותי שם כאוות נפשכם (תזכרו שאני מחזיר) . הודעות בדבר ניהול הפורום בכל צורה שהיא מעל גבי הפורום יימחקו.

עוד דבר - בבקשה לא לאיים בעזיבה. הפורום הוא מקום חופשי. מי שטוב לו - מוזמן להישאר. אם לא...

במשפט אחד ?

עזבו'תי , באמא'שכם.

פורסם
בולמים?

ב BX?

שכתוב עלים ברלינגו?

שים לב , הוא כתב על המנוע המושתל , לא על הבולמים.

מדובר ב-ZX , לא BX (ערכתי את הודעתו) , והם מתאימים ל-ZX ו-306 (כתוב על המדבקה המקורית).

את שלל ההרפתקאות עם ה-ZX אני אספר בהזדמנות . יש המון המון תמונות , ואני מתעצל.

פורסם

שלום רב

בנושא החלפת נוזל בלם אין להוציא נוזל בעזרת לחיצות על דוושת הבלם מפני שבפעולה רגילה של בילום הלחיצה היא הרבה יותר קצרה ובעת החלפת \ ניקוז שמן הלחיצה היא ארוכה יותר דבר אשר יכול להרוס את המשאבה המרכזית . המהלך הארוך מביא את האטמים לאזור שהם לא הגיעו אליו

כיום יש מכשירים להחלפת\ניקוז שמן ע"י מערכת וואקום

אני מקווה שלא פגעתי באף אחד

בכבוד רב זיסו יוסי

[email protected]

פורסם

אויי שמר, ת'אמת? התבוננתי אולי רבע שעה בתמונה...:-P

מעלה בי זכרונות... אני עדיין זוכר לך את ההבטחה לסיבוב על המנוע החדש!!

(תזכור- אין סיבוב, אין צרור נוסף של מפתחות :wink: )

נראית עבודה מעולה ונקייה, אני מקווה שמוסכניקים טמבלים לא יתקרבו לך למנוע (ובטח שלא יבצעו שיפוץ ראש ויחליפו מחזיר שמן..:x )

אגב, לפני יומיים יצא לי להחליף נוזל בלמים באימפרזה טורבו של חבר (לאחר פירוק הקליפרים לצורך צביעה)..

ההחלפה הייתה בדיוק לפי שיטתו של בני: ניקוז אויר בפימפום דוושה תוך כדי מילוי של הנוזל החדש בקמקום הישן..

מקצועי ומרשים!

אמיר.

פורסם

שלום רב

עלפי הוראות היצרן מהרגע שהוכנסו מערכות ה abs יש להוציא אוויר רק בעזרת מיכשור מתאים

אפשר להתקשר לכול מכון לתיקון משאבות בלם ולשאול על נושא זה

בברכה זיסו

פורסם
שלום רב

בנושא החלפת נוזל בלם אין להוציא נוזל בעזרת לחיצות על דוושת הבלם מפני שבפעולה רגילה של בילום הלחיצה היא הרבה יותר קצרה ובעת החלפת \ ניקוז שמן הלחיצה היא ארוכה יותר דבר אשר יכול להרוס את המשאבה המרכזית . המהלך הארוך מביא את האטמים לאזור שהם לא הגיעו אליו

אתה יכול להסביר את הנקודה הזאת בצורה יותר מפורטת? מה מסוכן בשיטה הזאת? איך עובדת משאבת הבלם ולמה זה שונה במערכות ABS?
פורסם

שלום רב

נושא : החלפת נוזל בלמים

א.המשאבה המרכזית בנויה מציר(בוכנה) ועל הציר יושבים אטמים אשר יוצרים חציצים (תאים)

בפעולת לחיצה על דוושת הבילום זז הציר ועימו האטמים . ע"י תזוזת האטמים נדחף השמן (ברקס)

שמן זה מועבר ע"י צנרת לבסוף למשאבות האופן(קליפר) אותם בוכנות אשר מצויות בקליפר נדחפות ולוחצות על רפידות הבלם (השמן בדרכו לקליפר עובר דרך "מחלק" שהוא קובע את החלוקה לברקס קידמי\אחורי)

ב. אותם אטמים אשר מצויים במשאבה המרכזית "רגילים" לנוע דרך מסוימת

בעיקבות לחיצות רבות על הדוושה נוצרה במשאבה מעין מסילה "נקיה" עקב שיפשוף האטמים ואזור פחות "נקי" ( משופשף )באיזור שהאטמים לא מגיעים אלא רק השמן

ג. בניקוז אוויר ע"י לחיצות ארוכות מאד האטמים נדחפים לאזור שהם לא הגיעו אליו דבר שגורם ל:

שחיקת האטמים (קיצור חיי האטמים= משאבה) ודבר שני סכנת שליחה שבב גומי \לכלוך במורד הצינור

ד.במערכת ה abs נוספו גם:יחידת abs על מרכיביה +חיישנים (ויחידת בקרה)

ה עכשיו נחזור לאותו שבב שיורד ממשאבת הבילום(לא חייב לקרות אבל היצרנים מזהירים) שבב זה יכנס אל יח" הabs שהיא יח" עדינה ומשם התוצאה מובנת לכל

מקווה שעזרתי לך אים דבר אינו מובן אל תהסס לכתוב לי

בברכה זיסו

• תוכן חדש...