Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חוזר אליכם ע"מ להתייעץ לגבי שדרוג הרכב המשפחתי לאחר שההתייעצות האחרונה הייתה מוצלחת אם כי לא יצאה לפועל.

אנחנו משפחה עם שני ילדים (וכלב) שמשתמשים כיום ביונדאי אקסנט ידני שנת 2001. עד היום הרכב שימש אותנו נאמנה- יש לו צריכת דלק לא רעה לגילו (ממדידה שעשיתי יוצא בסביבות 10.5 ק"מ לליטר) כמעט ואין לו תקלות- וכשיש הם מאוד זולות לתיקון ובסה "כ הוא עשה את עבודתו נאמנה עד כה. מנגד- הוא לא בטיחותי להחריד, נוחות הנהיגה בו זוועתית, איטום הרעשים שלו איום (אי אפשר לדבר עם הנוסע לצידך בנהיגה בכביש מהיר) וכבר אין בו מספיק מקום עבורנו.

ולכן אנו מעוניינים לקנות רכב חלופי, מתוך השיקולים הבאים (לפי רמת חשביות).

1. בטיחות הרכב (בעיקר הגנה פסיבית, פחות חשובים לי כל הגימיקים החדשים)

2. עלות אחזקה (תדירות תקלות ועלותן-נמוכות)

3. מקום לשלושה ילדים עם כסאות בטיחות מאחורה (בקרוב נצטרך (: )

4. שטח מטען גדול

5. נוחות הנהיגה ואטימת רעשים (אני בחור גבוה- מטר תשעים)

6. חיסכון בדלק וזיהום נמוך

7. גיר ידני (יותר אוהב לנהוג איתו)

(8. ואם אפשר- רכב גבוהה מהרגל היינו יתרון אך לא קריטי)

מבחינת סוג הנהיגה שלנו- אשתי נוהגת פעמיים בשבוע עם הרכב לעבודה- מרחק של בערך 80 ק"מ כל פעם, שאר השבוע אנחנו מתניידים בתוך העיר- בסביבות 10-20 ק"מ כל יום סה"כ, ופעם בשבועיים שלושה אנחנו נוסעים להורים לסופ"ש- סה"כ של בערך 300-400 ק"מ, מדי פעם אנחנו נוסעים לטיולים ואז מדובר בקרוב ל-500-600 ק"מ ואפילו יותר(וזה קורה בתדירות של בערך פעם בחודשיים שלושה). ההערכה הכללית שלי היא שאנחנו נוסעים בסביבות 30,000 ק"מ בשנה.

האופציות שנראו לי מעניינות היו:

-סקודה ייטי

-סקודה אוקטבייה

-סקודה ראפיד

-טיוטה אוריס

-טויטה פריוס/פריוס פלוס

עם הסקודה יש לי קצת בעייה כי חמי, שהיינו מוסכניק, טוען שכדאי לי להתרחק ממנועי טורבו (שרוב מנועי הקונצרן הם כאלה)- הוא טוען שהם מתקלקלים מהר יחסית ועלות התיקון שלהם גבוהה, כמו כן, הוא ממליץ על גיר ידני (שגם ככה יש לי נטייה אליו). ראיתי שלטיוטה יש סוג מנוע ייחודי (הנעה רציפה)-מה דעתכם עליו? הוא אמין?

התקציב שאני שואף אליו הוא עד 70,000, בתקווה ליותר נמוך. יש אפשרות לגמישות במידה ומדובר בעסקה שווה. כמובן שמדובר על רכב יד שנייה , אם כי אני מוכן לעלות כלפי מעלה אם יש יתרון ממשי ברכב יד ראשונה.

אשמח לשמוע את דעתכם- על איזה רכב (מאיזו שנה) אתם ממלצים? מה דעתכם על הנקודות שהעליתי? ומה דעתכם על הטענה של חמי לגבי מנועי טורבו?

תודה מראש על הייעוץ בנושא כי אני די אבוד מרוב היצע

פורסם

לטויוטה פריוס/ פריוס פלוס, אוריס יש גיר רציף. בדגמים היברידיים המנוע הוא היברידי ( שילוב של מנוע בנזין+ מנוע חשמלי ). רכבים אמינים וחסכוניים מאוד. כמובן, אין לרכבים האלה גיר ידני. ל 3 כיסאות בטיחות + כלב פריוס פלוס מתאימה מאוד - יש לה בגאז' גדול או מושבים נוספים (6+7 ). כאן הבעיה היא התקציב. פריוס פלוס במצב נורמלי יעלה משמעותית יותר מ 70 אלף שקלים.

אוריס סטיישן גם יכול להתאים, אבל כאן מדובר ברכב פחות מרווח מאחורה , ויהיה לא פשוט למקם 3 כיסאות ( תלוי בגודל הכיסאות ).

אפשר למצוא בתקציב שלכם טויוטה ורסו 2013, אבל היא פחות חסכונית מאשר היברידיות ( צריכת דלק משהו כמו ביונדאי שלכם).

ל 30 אלף קילומטרים בשנה אפשר לשקול מיני וואנים צרפתיים עם מנוע דיזל ( רנו גרנד סניק או סיטרואן גרנד פיקאסו ), אבל אני חושש שהמוסכניק שלכם יפסול אותם כמו את סקודות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הנסועה שלכם גבוהה מאוד. הייתי שוקל ברצינות משהו כמו פלואנס דיזל למרות שאינה ידנית, או ״דיזלית״ אחרת.

לגבי חמך, טוב אני לא אגיב כי אני לא רוצה לסבך אותך איתו... [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

חשבתי להציע סיטרואן C3 פיקאסו שלמיטב זכרוני הגיע בגרסת דיזל ידנית.

הוא קומפקטי יחסית אבל מרווח באופן מפתיע בפנים כמו כל המיקרוואנים.

אחד כזה משומש גם משאיר עודף דיי מכובד מהתקציב, השאלה אם הוא יספק אותך מבחינת מרווח פנימי.

אם תרצה לשמור על שלום בית עם חמך תוכל לשקול ניסאן קשקאי 1.6 ידני מהדגם הקודם.

ביחס לג'יפונים אחרים הוא לא מאוד מרווח ולכן אני מציע לבדוק את הרכב כמו שצריך מבחינת התאמה ל-3 מושבי בטיחות.

מיצובישי אאוטלנדר ידני חורג מהתקציב והוא רכב דיי משמים אבל הוא מרווח, זול לאחזקה והדגם הרציף מציע צריכת דלק לא רעה אז אני מניח שהידני קרוב לשם.

הונדה CRV ידני גם חורג מהתקציב ונמכר בכמויות קטנות מאוד אבל הוא נוח, מרווח ומאוד מודולארי.

פורסם
הנסועה שלכם גבוהה מאוד. הייתי שוקל ברצינות משהו כמו פלואנס דיזל למרות שאינה ידנית, או ״דיזלית״ אחרת.

לגבי חמך, טוב אני לא אגיב כי אני לא רוצה לסבך אותך איתו... [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

תגיב חופשי! מעניין אותי מה הדעות שלך ובמה אתה לא מסכים איתו, כרגע כל הידע שלי מגיע מחמי ומקריאה באינטרנט וכמו שראיתם חמי לא יותר מדי אובייקטיבי, אז כל מה שייתן לי אפשרות לראות את התמונה המלאה ולהחליט החלטה טובה יותר יהיה מעולה

פורסם
אגב, מה עם טיוטה קורולה?
ידנית תוכל לקנות רק חדשה, אין נכון לעכשיו למכירה משהו נורמלי ביד 2 ( בזמנו נמכרו יחידות בודדות .

קורולה ידנית חדשה GLI יכולה להיות אחלה אופציה להרבה שנים. כמובן, חדשה עולה הרבה יותר מהתקציב שרשמת.

קורולה משומשת אוטומטית אחת המכוניות היותר מבוקשות, שומרות טוב על הערך, אמינות וזולות לתחזוקה. הצורה החדשה מ 2014 מומלצת יותר. חסרון - יקרה יותר לרכישה מאשר כמעט כל משפחתית מאותו השנתון ולא גבוהה ( רצית רכב קצת גבוהה ).

יש לך כאן בפורום למכירה הונדה סיוויק ידנית עם נתונים טובים.

פלואנס דיזל משומשת ואוטומטית לא הייתי ממליץ - לרוב מדובר ברכבים שנסעו הרבה והגיר ומחשב הגיר מתחילים להעייף .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ידנית תוכל לקנות רק חדשה, אין נכון לעכשיו למכירה משהו נורמלי ביד 2 ( בזמנו נמכרו יחידות בודדות .

קורולה ידנית חדשה GLI יכולה להיות אחלה אופציה להרבה שנים. כמובן, חדשה עולה הרבה יותר מהתקציב שרשמת.

קורולה משומשת אוטומטית אחת המכוניות היותר מבוקשות, שומרות טוב על הערך, אמינות וזולות לתחזוקה. הצורה החדשה מ 2014 מומלצת יותר. חסרון - יקרה יותר לרכישה מאשר כמעט כל משפחתית מאותו השנתון ולא גבוהה ( רצית רכב קצת גבוהה ).

יש לך כאן בפורום למכירה הונדה סיוויק ידנית עם נתונים טובים.

פלואנס דיזל משומשת ואוטומטית לא הייתי ממליץ - לרוב מדובר ברכבים שנסעו הרבה והגיר ומחשב הגיר מתחילים להעייף .

מה נחשב לרכבים שנסעו הרבה? מעל 100,000 ק"מ נחשב הרבה?

פורסם

רכבי דיזל לרוב נוסעים 30 אלף קילומטרים בשנה ויותר, בשביל זה קנו אותם. להשוואה, רכבי בנזין פרטיים נוסעים בממוצע 17 אלף קילומטרים בשנה. כמובן, יש יוצאי דופן גם ברכבי דיזל שנוסעים יחסית מעט, אבל קשה למצוא כאלה, הם נמכרים מהר ובמחירים יותר גבוהים. ספציפית במספר לא קטן של רכבי רנו dci עם גיר אוטומטי ( יותר נכון רובוטי כפול מצמדים ) אחרי 100 אלף קילומטרים נרשמו תקלות שקשורות למוח הגיר ומצמדים.

• תוכן חדש...