Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן שאלה של נכון או לא נכון.

אפשר להסתכל על זה כעל מגמה. היום יותר ויותר צעירים נתמכים כלכלית על ידי ההורים מפעם. מה זה פעם? התקופה שהשפע בה כמעט ולא היה קיים. בתקופה הקודמת לצעירים היה חלום. הם היו מסוגלים ורוצים לעבוד קשה בשביל להשיג את הדירה, משרה טובה מכונית ואולי טיסה לחו"ל פעם בכמה שנים. היום? הכפר הגלובאלי שלנו יחד עם משתנים אנדוגנים ואקסוגנים, טכנולוגיה ותעשיה מכתיבים לנו מציאות אחרת שאולי רוב מדינות העולם כן הצליחו לאמץ אותה אבל כאן בארץ אנחנו עדיין בפיגור אחריהם (נו, כמו תמיד לא?).

למרות שפעם היה אולי יותר קשה, הייתה יותר יציבות בין אם זה בשוק העבודה והגישה של האנשים. היום? הכל אינסטנט. המוח שלנו תוכנת שצריך לבלוע הכל, יש שפע רק תושיט את היד אבל בדרך זורקים גם לא מעט כסף. אין כמעט אחד שלא הזמין בסכום של עשרות אלפי שקלים מהאינטרנט מוצרים לרכב (שבנינו, סה"כ חתיכת פח שבסוף תימכר או תלך למגרש הגרוטאות), מחשוב וגאדג'טים ועוד מוצרים שאולי 30-40 אחוז מהם מיותרים.

אם המדינה לא תתאים את עצמה לשינויים שקורים, אנחנו נמשיך להשאר באותו המצב.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 322
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הורי עזרו לי אני עזרתי לילדי ואף אחד לא היה עצלן / מפונק /דורש.

בערוב ימיך ילדיך יצטרכו לדאוג לך לא לשכוח זאת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אני רוצה להקשות על השאלה המקורית (המעניינת), שאלת הורים שמחליטים לעזור רק לילד אחד מתוך כמה שיש להם אל מול שיוויון מלא קיצוני.

נלך לדוגמאות קיצוניות, מצד אחד נשים מקרה שנניח וילד אחד לא מקבל כלום (ברמה שאפילו מתנת יום הולדת לא קונים לו כי הוא יכול להסתדר לבד לדעתם) ולילד אחר נותנים מיליון שקל שיהיה לו איפה לגור כי הוא מצליח קצת פחות בחיים לדעתם, אל מול הורים שיפתחו מחברת וינהלו רישום של שקל לשקל כדי שברור שכל הילדים קיבלו שווה בשווה

הגישה הראשונה תגרום לאחד הילדים להרגיש ששונאים אותו ובגישה השניה ילד אחר יגיד "אבל אני צריך יותר עזרה"

בשני המקרים יוצרים בלאגן בתוך המשפחה, גם במקרים פחות קיצוניים מהדוגמה עלולה להיווצר קנאה בין אחים בנושאים כלכליים, וזה עוד לפני שהזכרתי קרבות ירושה ששמעתי עליהם.

נראה לי שהמצב הכלכלי הקשה בארץ רק החמיר את הנושא הזה.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ציינתם דברים חשובים.

כמו ששמוליק-מיאטה רשם - זה גם עניין של תקופה וזמן.

הזמנים השתנו, הדור (אני קורא לזה ככה) השתנה וגם ההתנהגות (עקב ה"שינוי" בתקופות), היכולות הכלכליות (אולי יש שפע - אבל אם הורינו יכלו "להגיע" לדירה בעצמם - היום זה כמעט ובלתי אפשרי).

alfa 156 2.5.

פורסם

לא הכל מסתכם בדירה,

אפשר לחסוך ובתור "צעיר" לחיות אצל ההורים עם כמה עשרות אלפי שקלים בבנק תחליט לקנות דירה? מעולה.

כשתחליט לחיות לבד ותצא לשכירות, אז יש לך אחלה סכום בבנק שיאפשר לך לישון בשקט ולבוא בעמדת כוח לבנק.

הבעיה היא שכולם חושבים על דירה מבינים שזה לא ריאלי אז מחליטים לא לחסוך בכלל כי זה לא...

פורסם

יש בעיה נוספת עם תמיכה של ההורים היום שמשפיעה על עצמם.

הרבה יותר הורים עוזרים היום לילדיהם בסכומים שניראו פעם דימיוניים. לפעמים זה מהחסכונות שלהם ולפעמים זה ממש ע"י לקיחת הלוואות.

אבל ההורים בסוף מזדקנים עוד יותר ומפסיקים לעבוד ומגלים שכבר אין להם חסכונות כי כולם הלכו לקנות דירה ולעזור לילדים.

ההורים מגיעים לפת לחם ואין להם כסף לתרופות, חשמל ומים.

הילדים שלהם שבקושי מסיימים את החודש לא ממש יכולים לעזור (עדיין משלמים משכנתא מטורפת ועלויות מחייה גבוהות).

אז זה שיש הורים ש"יכולים" לעזור לא באמת אומר שזה נכון לטווח הרחוק.

פורסם
האם אתה מכיר אנשים מבוגרים בלי טלפון נייד? מניח שלא. למה שאותו בחור צעיר לא יוכל להרשות לעצמו? אגב, יש טלפונים זולים וטובים. ראיתי לא מעט כאלה ברחבי הסטודנטים שרוצים טלפון חדש וזול.

הצעירים מבינים שגם אם יחסכו את הארוחה, יקנו גרוטאה זולה, ואפילו יתקנו לבד את הרכב, וישכירו דירה מתפרקת בגודל 60 מ"ר. עדין לא יצליחו לחסוך. כי ים הכסף שנותר הם משלמים על לימודים או ילדים (שרצו).

נלך על סיטואציה הגיונית של ילד גאון: עתודאי שלומד הנדסה. חי על חשבון ההורים, ההורים בנוסף מפנקים אותו ברב קו עד שיסיים את הלימודים. פתאום בגיל 22 מתגייס לצבא ל-3 שנים וחי משכורת נמוכה. בגיל 25 אולי הוא יכול להרשות לעצמו קצת לחסוך. אז מתי הוא יקנה דירה? מתי הוא יעשה ילד (הרי גם זה כסף), חתונה?

דירות: לא בונים דירות בגודל 3 חדרים. כך הדירות מתחילות ב-4 חדרים. השכונות הישנות עם הדירות המתפרקות נראים זוועה עם תשתיות גרועות. אז מה נותר אם ליילל ולהגיד שהמצב קשה?

בטח שאפשר לחסוך, השכר החציוני היום הוא כ 6,000 ש"ח, חלק לא מבוטל מהצעירים חיים היום אצל ההורים כמה שנים גם אחרי השרות הצבאי, אם ינצלו את היתרון בכך יוכלו לחסוך סכום כסף לא מבוטל משכרם ואז כאשר מתחתנים יש בקופה המשותפת סכום לא מבוטל.

אבל כאמור היום כל צעיר אומר מה אני יגור בדירה ישנה/קטנה?

אז התשובה היא כן, עד שחוסכים עוד קצת ומתפתחים קדימה.

הבעיה היא שהיום כל אחד מסתכל על השכן ורוצה כמו שיש לו, לכן חז"ל אמרו - איזה עשיר השמח בחלקו.

פורסם

יחסים משפחתיים הם ארוכי שנים (מן הסתם) ומאוד מורכבים. לא ניתן להשליך בקלות ממשפחה אחת לאחרת, לא לגבי רמת המחוייבות (כלכלית או אחרת) או לגבי כל דבר אחר. כמובן שיש מקרים קיצוניים ופתולוגים, וכמובן שבעיקרון הורים אמורים לגדל ילדים לעצמאות, אבל בין הקצוות יש הרבה אפשרויות להסתדר, כל אחד בהתאם לאופיו והיחסים שהוא בנה עם המשפחה, כשכסף זה רק פרט אחד במכלול.

סתם לדוגמא:

מישהי, מרוויחה טוב, רווקה, עברה לגור ביחידת דיור מעל הוריה, כשאביה חולה סופני. היא מסייעת להורים, וכביכול מקבלת דיור סבבה בחינם.

הוגן?!

לא הוגן?!

הוגן כלפיה?

לך תענה על זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בטח שאפשר לחסוך, השכר החציוני היום הוא כ 6,000 ש"ח, חלק לא מבוטל מהצעירים חיים היום אצל ההורים כמה שנים גם אחרי השרות הצבאי, אם ינצלו את היתרון בכך יוכלו לחסוך סכום כסף לא מבוטל משכרם ואז כאשר מתחתנים יש בקופה המשותפת סכום לא מבוטל.

אבל כאמור היום כל צעיר אומר מה אני יגור בדירה ישנה/קטנה?

אז התשובה היא כן, עד שחוסכים עוד קצת ומתפתחים קדימה.

הבעיה היא שהיום כל אחד מסתכל על השכן ורוצה כמו שיש לו, לכן חז"ל אמרו - איזה עשיר השמח בחלקו.

אותם צעירים עובדים בשנה הראשונה או בעבודה מעודפת או במלצרות. במלצרות יש כסף שחור שמתגלגל אל העובדים, ומי שלא עובד במשמרות. כסף גדול אין כאן.

אחרי זה מי שרצה לבזבז את הכסף לטיול, עשה. מי שלא חסך.

יש כאלה שהבינו שעשו טעויות בזמן התיכון והשלימו בגרויות, ויש כאלה שעשו מכינה.

בגיל יותר מאוחר רצו לרכוש מקצוע והלכו לאקדמיה. לומדים הרבה ועובדים ממש קצת (אם בכלל). יש שגרים אצל ההורים, ויש כאלה שלקחו את החסכונות ושכרו דירה זולה בשביל להתחיל עצמאות.

לא על ההורים גרים בערים מרכזיות, אז ההורים עוזרים, ויש כאלה שקנו רכב מצ'וקמק.

רק אולי בגיל 28 אותו ילד מתחיל לראות ניצנים ולהרוויח קצת מעל שכר החיצוני. עד אז, הוא לא יכול לחסוך לדירה. אולי קצת לחתונה.

פורסם

חד משמעית כן. ואם לאבא ואמא מפריע בעיה שלהם. הם היו צריכים לחשוב על זה לפני שהביאו ילדים לעולם. חוץ מזה ילדים זה שמח אז שישמחו.

פורסם

הגבול בין "עזרה לילד" ל"פרזיט", דיי דק.

כל אחד בוחר לעצמו את הדרך בהתאם לאפשרויות שיש לו, אידאולוגיה ומוסר.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין שום גבול.

הורים הביאו ילד לעולם ובאחריות המלאה שלהם לעזור לילד להתמודד עם החרא של החיים גם אם זה אומר לתמוך בילד עד יום מותם. מי שלא רוצה את זה שלא יביא ילדים לעולם. נקודה.

• תוכן חדש...