Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, ראיתי את שם השרשור, ראיתי את השם שלך, תהיתי מה לעזאזל -

זה היה אחד הקליקבייטים היותר מוצלחים, אתה מבוזבז פה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו כן

אתם בטח חושבים עכשיו - אוקיי, בטח מדובר בבנאדם מבוגר. אז לא - מהתמונה זה בחור צעיר למדי שהוא במקצועו עו"ד (הדרך היחידה שזה היה יכול להיות יותר מגוחך הייתה אילו הוא היה רואה חשבון).

השכלה פורמלית ו/או מקצוע הם כבר ממזמן לא תנאי מספיק בשביל להניח איזושהי הבנה בתחום... :(

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תשמע, ראיתי את שם השרשור, ראיתי את השם שלך, תהיתי מה לעזאזל -

זה היה אחד הקליקבייטים היותר מוצלחים, אתה מבוזבז פה.

תודה, תודה. שמח שרואים שאני משתדל :lol:

שים לב איזה Meta אני - פותח ברשת חברתית שרשור עם שאלה על למה אנשים פותחים שרשורים עם שאלות ברשתות חברתיות.

ובנוגע להשכלה ושות' - זאת עוד אחת הרעות החולות של הרשתות החברתיות. פעם, רק הקרובים אליך ידעו שאתה יענו מתיימר להבין בדברים. היום קל מאוד להודיע את זה לכל העולם, גם אם אתה לא מבין כלום בכלום (שזה המצב הסטנדרטי של רובנו במרבית התחומים, לטס פייס איט).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
וואי, זה כל כך אני... :beerchug:

בנות במיתחם שלי שלא יפעילו אפילו תא מוח אחד כדי לתפעל מזגן או מדפסת או טלפון שלא עובדים זמנית, ישר פונות אליי. ואני רחוק מלהיות איש טכני, כן? אבל רבאק, דברים שהם בסיסיים גם לילד בן 10...

למה להתאמץ אם אפשר להפעיל מישהו אחר.

פורסם

תשובה לפוסט המקורי (שכמיטב המסורת בפורום, הוא כבר מזמן לא נושא הדיון)

אפנה אותכם כמה שנים אחורה, לעידן הפורומים שקצת לפני הפייסבוק. תיווכחו לדעת שהתופעה הזו הייתה מצומצמת ביותר, וכאשר קרתה- שאר יושבי הפורום הגיבו בעיקר עם לינק lmgtfy, שאחריו הת'רד ננעל.

ואז בא פייסבוק, וכמו שאמרתי כבר במספיק שרשורים אחרים- פייסבוק טמטם את האינטרנט. אנשים עונים לשאלות האלו שוב ושוב, אז אותם שואלים שלא טורחים אפילו להריץ חיפוש בגוגל מקבלים אישור שזו התנהגות נכונה, וממשיכים עם זה.

יש כאלו שיתפסו את המענה לשאלות המפגרות, בשוגג, בתור "אדיבות".

מבחינתי מדובר בגרסת האינטרנט של "חוסך שבטו שונא בנו".

פורסם

בדיוק. ואם לחבר לנושא שבעטיו פתחתי את השרשור - איזה 15 איש ענו לשואל תשובות (טובות יותר או פחות) והמשיכו לענות גם אחרי שאנשים אחרים ענו - כלומר הם לא טרחו לקרוא שכבר יש תשובה אלא פשוט זרקו אחת כדי להראות שהם יודעים. מצד אחד אפשר לומר שהם באמת סופר-נחמדים. מצד שני כמו שאמרת זה נותן לאנשים לגיטימציה להתטמטם.

לפני כמה ימים איזו ילדה כתבה באותה קבוצה שהיא בדיוק הגיעה לטוקיו ושהיא צריכה עזרה דחוף כי קשה לה להסתדר מבחינת תחבורה, אוכל ולינה. וגם שלא הצליחו לסדר לה סים עם גלישה אז היא כותבת רק מויפי.

עניתי לה שגם אני צריך עזרה דחוף ושנחתתי בדיוק באפגניסטן ואני לא מסתדר מבחינת תחבורה, אוכל ולינה. וגם שיש פה המון אנשים עם זקנים ארוכים ורובים עוד יותר ארוכים והם מסתכלים עלי מוזר.

להגנתי, כתבתי מראש בקשה לא להעלב ושזה לא רציני, כי אני יודע עד כמה מילניאלז הם פתיתי שלג עדינים.

בכל זאת היא נורא נעלבה וכל מיני אמהות צדקניות כתבו לי שאני ממש לא בסדר. הרבה מאוד אנשים גם עזרו לה, שזה יפה, אבל גם (ובעיקר) צעירים לדעתי צריכים להבין שלפעמים צריך להתאמץ קצת ולא לחשוב שהכל קל ופשוט (ומהצד השני - שהחיים לא אבודים אם משהו לא מסתדר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכל זאת היא נורא נעלבה וכל מיני אמהות צדקניות כתבו לי שאני ממש לא בסדר. הרבה מאוד אנשים גם עזרו לה, שזה יפה, אבל גם (ובעיקר) צעירים לדעתי צריכים להבין שלפעמים צריך להתאמץ קצת ולא לחשוב שהכל קל ופשוט (ומהצד השני - שהחיים לא אבודים אם משהו לא מסתדר).

צודקות, יא עוכר ישראל! הילדה של כולנו מתקשה בארץ נוכריה וככה אתה מתייחס אליה?!

(הצלחת להזכיר לי את כל הקמפיינים לגיוס המונים עבור "הילדים" האלה אחרי שעשו תאונת טוסטוס בתאילנד, בלי רשיון או ביטוח)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

קטע, אני רואה את השרשור הזה רץ כבר יומיים וכל פעם שאני רואה אותו קופץ ב"הודעות חדשות" אני אומר לעצמי "מה נסגר?! הבנאדם לא יכול ללכת לבדוק בגוגל?" (להגנתי, לא ראיתי שסקורניצקי פתח את השרשור. אז לא נכנסתי לבדוק מה העניין).

הסיבה לדעתי הרבה יותר פשוטה. ובכלל, אני לא חושב שפיייסבוק טמטם אנשים בכלל. הוא פשוט נותן דרור לטפשות הכבר קיימת של אנשים. אני לא יודע באילו סביבות חברתיות הסתובבתם, אבל יצא לי להתקל בחיים שלי בהרבה מאוד סיטואציות שלא האמנתי שאנשים יכולים להיות כל כך מטומטמים, וזה היה הרבה לפני פייסבוק.

התשובה היא שאנשים לא סומכים על דברים/אנשים שהם לא מכירים. כבר קרה לי הרבה פעמים שאנשים מקרבה שניה-שלישית אליי פנו אליי להתייעץ לגבי רכישת רכב כי אני "מבין". אחרי שיחה ארוכה ומקיפה וממצה, אנחנו מגיעים למסקנה של איזה רכב הכי מתאים לו, ואחרי כמה שבועות אותו בנאדם הולך וקונה אוטו אחר לגמרי. למה? כי המוסכניק שלו אמר שלו, כי מישהו שעובד איתו אמר לו, כי אבא/אמא/אח/סבתא אמרו לו.

עכשיו, גוגל הוא בדיוק אותו אדם שאתה לא מכיר. הוא נותן לך את התשובה אבל אין לך מושג אם הוא צודק או לא. בגלל שאנשים חוזרים בשנים האחרונות (בזכות/בגלל) הרשתות החבריות למנטליות של מדורת השבט - כלומר להסתמך על דעות של אנשים יותר מאשר על מידע שמקבלים מאיזה גוף אנונימי, פחות מוכנים לקחת את בתשובות שגוגל נותן להם כאורים ותומים ומחפשים אישור בקרב "אנשים עם נסיון".

על פניו, שתי הפסקאות האחרונות קצת מתנגשות, כי השניה אומרת בדיוק את ההיפך מהראשונה. אבל צריך להבין שזה עניין של הדרגתיות, אם יש להם מישהו קרוב, הם ילכו אליו, אם האופצייה היא "אנשים בעלי אותו תחום עניין (קבוצת פייסבוק) כמוני" - כלומר אנשים שכנראה מבינים בתחום, מול "מכונה". הם יבחרו באנשים.

ואז הם פשוט הולכים לפי עקרון המאסיביות. ככל שיש יותר חזרה על תשובה מסוימת, היא כנראה הנכונה.

הקטע המצחיק הוא שזה בכלל לא נובע מעצלות, להיפך. - לחפש בגוגל ולקבל תשובה לוקח בערך 30 שניות. לשאול שאלה בפייסבוק דורש המתנה לתשובות, ניהול שיחה עם העונים, ולברור את התשובות הלא מועילות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מילא פייסבוק, מה עם האנשים האלה שעוצרים לידך ברחוב לשאול איך מגיעים לכל מיני מקומות, כשבאוטו תקוע להם מול העיניים סמארטפון ענק שמסתיר להם חצי שמשה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני כמה ימים איזו ילדה כתבה באותה קבוצה שהיא בדיוק הגיעה לטוקיו ושהיא צריכה עזרה דחוף כי קשה לה להסתדר מבחינת תחבורה, אוכל ולינה.

קצת סוטה מנושא הדיון- אבל אני לא מצליח לדמיין איך דבר כזה בכלל אפשרי.

וחזרה לנושא הדיון- זה קצת שונה מהדוגמאות הקודמות, כי פה יש דרגת קושי כלשהי, זה לא דורש חיפוש בודד בגוגל- זה דורש חמישה או שישה. או חס וחסה, לגלות טיפה תושיה. (כמו למשל לנתק את העיניים מהטלפון ולגלות שבמרחק 30 מטר ממך כנראה יש מרכז עזרה לתיירים...)

אנשים תולים את החיים שלהם בפייסבוק, כאילו לא קיים שום ערוץ אחר.

הסיבה לדעתי הרבה יותר פשוטה. ובכלל, אני לא חושב שפיייסבוק טמטם אנשים בכלל. הוא פשוט נותן דרור לטפשות הכבר קיימת של אנשים. אני לא יודע באילו סביבות חברתיות הסתובבתם, אבל יצא לי להתקל בחיים שלי בהרבה מאוד סיטואציות שלא האמנתי שאנשים יכולים להיות כל כך מטומטמים, וזה היה הרבה לפני פייסבוק.

פייסבוק בהחלט מטמטם אנשים, אנשים רואים את דפוס ההתנהגות הפגום הזה, רואים שאחרים מציפים בתשובות, וחושבים שזה דבר שאכן כדאי ונכון לעשות גם כן. ואז הם מתחילים לעשות את זה, והנגע מתפשט.

לקבל את תשובת הרוב היא הדבר הפשוט ביותר, חיפושים בגוגל מתחלקים ל 2:

1- שאלות שהתשובה אליהן מיידית עם 0 סיכוי לטעות (כמו השאלה בכותרת, או שאלות סטייל "כמה"/"מתי"/"איפה" בעיקר)

2- שאלות עם מורכבות, בהן אתה צריך לחפש קצת בתוך התוצאות של גוגל, ולברור את התשובה. משהו שדורש ממך טיפל'ה להפעיל את המוח. אבל זה קשההההההה, נכון? אז כולם שואלים בפייסבוק. והדבר הכי נורא- פייסבוק הוא לא פורמט לשימור מידע, אז אותן השאלות חוזרות על עצמן בתדירות גבוהה.

פורסם

פייסבוק הא פורמט מצויין להווה. אבל אחזור מידע? אתמול רציתי להרות לאשתי קריקטורה שהופיעה בפיד שלי שלשום. לא הצלחתי למצוא אותה. יותר מזה, לפעמים רענון הדף מספיק כדי לאבד פוסטים מעניינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

פייסבוק לא מטמטם את האנשים, הוא פשוט פלטפורמה מצויינת להצגת הטימטום הקיים שלהם. נניח שטיפש רוצה לדעת משהו, הוא שואל פיזית כמה אנשים ושם הטימטום בד"כ נגמר. לעומת זאת בפייסבוק השאלה המטומטמת מוצגת לנצח ואנשים (בד"כ מטומטמים אחרים) ממשיכים לנופף בה מול העולם ע"י כתיבת תגובות וניהול דיונים בנושא.

מיצג הטמטום בפייסבוק מתרחש גם כשהשאלות עצמן לגיטימיות. לדוגמא, יש קבוצה שנקראת "פורום אספנות" בפייסבוק. מדי פעם מישהו מעלה תמונה של רכב שהוא לא מכיר ושואל מה זה. לא משהו שאפשר לחפש בגוגל, כי אם תעשה חיפוש לפי תמונה ככל הנראה התוצאה שתקבל תהיה "car". התשובות המפגרות והויכוחים נמשכים הרבה אחרי שמישהו ענה את התשובה הנכונה וצירף קישור להוכחה, בד"כ ב 3 - 4 תגובות הראשונות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קטע, אני רואה את השרשור הזה רץ כבר יומיים וכל פעם שאני רואה אותו קופץ ב"הודעות חדשות" אני אומר לעצמי "מה נסגר?! הבנאדם לא יכול ללכת לבדוק בגוגל?" (להגנתי, לא ראיתי שסקורניצקי פתח את השרשור. אז לא נכנסתי לבדוק מה העניין).

למען שלמות הפורום ערכתי את הכותרת :wink:

אני מסכים איתך. במיוחד על הסיבה - זו באמת לא בהכרח עצלות, זה יותר הצורך בהסכמה ואישרור של אנשים אחרים.

קצת סוטה מנושא הדיון- אבל אני לא מצליח לדמיין איך דבר כזה בכלל אפשרי.

וחזרה לנושא הדיון- זה קצת שונה מהדוגמאות הקודמות, כי פה יש דרגת קושי כלשהי, זה לא דורש חיפוש בודד בגוגל- זה דורש חמישה או שישה. או חס וחסה, לגלות טיפה תושיה. (כמו למשל לנתק את העיניים מהטלפון ולגלות שבמרחק 30 מטר ממך כנראה יש מרכז עזרה לתיירים...)

אנשים תולים את החיים שלהם בפייסבוק, כאילו לא קיים שום ערוץ אחר.

אתה מתכוון לבחורה שנתקעה ביפן? לפי מה שהיא כתבה זו הטיסה הראשונה שלה לחו"ל (שלזה עניתי שדורש אומץ לטוס דווקא ליפן בטיסה הראשונה - ארץ רחוקה מאוד, אנשים שלא מדברים אנגלית, מקום ענק ומפחיד לאנשים שלא רגילים לערים עצומות). היא נתקעה עם אוכל כי היא נזכרה פתאום שהיא אוכלת כשר, וכנראה לא ארגנה לעצמה מראש כלום - לא תחבורה, לא לינה. זה אכן דורש טיפשות מאסיבית שאפשר לשייך לגילה הצעיר וחסר הניסיון, אבל איפה ההורים?

פייסבוק הא פורמט מצויין להווה. אבל אחזור מידע? אתמול רציתי להרות לאשתי קריקטורה שהופיעה בפיד שלי שלשום. לא הצלחתי למצוא אותה. יותר מזה, לפעמים רענון הדף מספיק כדי לאבד פוסטים מעניינים.

לגמרי. לפעמים אני גולל כל הדרך למעלה כדי לראות משהו בסרגל של פייסבוק, ואז לוחץ back בשביל לצאת מהאפליקציה (אנדרואיד) בדיוק בשנייה שהפיד מתעדכן למשהו שנראה לי מעניין, אבל האפליקציה כבר נסגרה. אז אני פותח אותה שוב ו... מה שעלה בפיד הוחלף במשהו אחר ופשוט אין למצוא אותו יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כתבתי מראש בקשה לא להעלב ושזה לא רציני, כי אני יודע עד כמה מילניאלז הם פתיתי שלג עדינים.

בכל זאת היא נורא נעלבה וכל מיני אמהות צדקניות כתבו לי שאני ממש לא בסדר.

מסקנה - פעם הבאה אל תבקש "לא להעלב".

פורסם
פייסבוק לא מטמטם את האנשים, הוא פשוט פלטפורמה מצויינת להצגת הטימטום הקיים שלהם. נניח שטיפש רוצה לדעת משהו, הוא שואל פיזית כמה אנשים ושם הטימטום בד"כ נגמר. לעומת זאת בפייסבוק השאלה המטומטמת מוצגת לנצח ואנשים (בד"כ מטומטמים אחרים) ממשיכים לנופף בה מול העולם ע"י כתיבת תגובות וניהול דיונים בנושא.

ומטומטמים אחרים בתגובות מתייגים עוד חבר אימבציל שלהם שעונה להם "חחח כפרה עליו" או שיט בסגנון.

אני מתחיל להתגעגע לעולם לפני המצאת האינטרנט, במיוחד אחרי שראיתי את זה

[video=youtube_share;tszFFafk8pA]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...