Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים של אשתי מעוניינים להחליף את השברולט סוניק RS שלהם.

סיבת ההחלפה היא הרצון לעבור לרכב גבוה יותר - ג'יפון (מלבד זאת, הם מרוצים מאוד ממנו).

הפרמטר החשוב ביותר הוא נוחות כניסה ויציאה מהרכב שכיום הוא יוצר להם קושי לא קטן.

לאחריו - אמינות, הרכב אמור לשרת אותם לפחות 5 שנים.

שאר האלמנטים הוגדרו כ"לא פחות מהרכב הקיים" (נוחות נסיעה, כוח, אבזור, בטיחות).

נוסעים בערך 15K בשנה, עיקר הנסועה באיזור חיפה ההררי, הרכב משמש אותם (זוג מבוגר) ולהסעת נכדים מגיל 0 עד 9.

התקציב הוא בסביבות ה-130K, גמיש במקצת.

הם ביקרו בסוכנות שברולט כדי לבדוק את הטראקס, בהתרשמות סטטית די התלהבו ממנו ומהאבזור אך התאכזבו מהצעת הטרייד אין ומחוסר הגמישות במחיר/תוספות.

בשיחה ראשונית איתם, עלו לי 2 הצעות: (יחד עם המלצה לנסות למכור לבד את הרכב - יש להם רכב קטן נוסף אז אין להם בעיה להישאר תקופה קצרה בלי הרכב הראשי).

אופל מוקה - האח המועדף עלי מהצמד מוקה/טראקס, רמת ENJOY PLUS.

סיטרואן קקטוס - יתרון מהותי במחיר, 5 שנות אחריות מלאה.

אשמח להצעות ותובנות מחכמי הפורום :-)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

המוקה רכב מוצלח וגם לדעתי עדיף במיתוג ובתחושה הכללית מהטרקס.

בתקציב שציינת אפשר לרכוש את הסקודה יטי (שמוחלף בקרוב על ידי הקארוק). יטי רכב מאוד איכותי ונעים לנהיגה ולשהייה.

כמו כן, נכנס לך בתקציב סובארו xv בעסקת 0 ק"מ מליסינג (דגם 2.0). גם האקס וי מוחלף בקרוב ומכאן המחיר הנמוך.

אפשרות נוספת כעסקת 0 ק"מ זה הקיה ספורטג' 1.6 שמהווה חבילה טובה בפני עצמו.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הם לא מוכנים לשמוע על 0 ק"מ...

אני חייב לציין ה-XV זה רעיון מעניין (רק שהוא נחות בכל פרמטר אבזורי ובטיחותי מהטראקס).

פורסם

לפי הדרישות שלהם, אין שום סיבה לבחון את ה-XV. הוא נחות כמעט בכל פרמטר (מלבד נוחות) מרוב הג'יפונים, והקלף היחיד שמצדיק אותו הוא יכולת השטח. אם אין צורך במרווח של ה-XV (שטוב משמעותית מזה של מוקה ושות') או ביכולות השטח שלו, לעבור הלאה.

המוקה בסדר, חזקה כמו הסוניק, אבל עם משקל גבוה יותר, אז הביצועים יהיו פחות טובים. הטראקס זהה למוקה, אבל פחות טובה בכל דבר (חוץ מכוח/ביצועים). בגלל שהיא נוחלת כשלון טוטאלי במכירות, כנראה שההורים שלך יהנו - כמו בסוניק - מייחודיות מסוימת. אם זה חשוב להם כמובן.

הקקטוס אחלה של אוטו. מעוצב, מגניב, המנוע אמנם קטן יותר וחלש יותר, אבל הוא גם קל יותר ולא מרגיש שחסר לו כוח (בגרסת הטורבו-אוטומטית).

קצת מצחיק להגיד את זה, אבל אני חושב שכלכלית הקקטוס בחירה לא פחות טובה מהמוקה. יש לו אחריות ארוכה יותר, הוא פופולרי מאוד ביחס לשאר התוצרת, בעוד המוקה סובל מאנונימיות וירידת ערך מבאסת להחריד. מבחינת נוחות הוא עולה על הסוניק ועל הטראקס. על המוקה המחודש לא נהגתי מספיק כדי לחוות דעה, אבל הקודמת עם ג'אנט 18 הייתה לי מאוד לא נוחה. ההתנהגות (חשובה להם ההתנהגות בכלל?) שלו כמובן תהיה פחות טובה משל הסוניק.

מבחינת כניסה ויציאה - שים לב שהמוקה (והטראקס) הם הג'יפונים הכי גבוהים בקטגוריה, לכן משהו שמסתמן בהתחלה כיתרון, יכול להתברר כחסרון כשהם ימצאו שהם צריכים "לטפס" לתוך האוטו. הקקטוס מהבחינה הזו יותר אכיל.

אולי שווה לבדוק גם את ה-500X של פיאט. הם התחילו לשווק אותו עכשיו עם חבילת מערכות בטיחות מקוריות, מה שנותן לו יתרון די גדול על פני כל שאר הקטגוריה. גם הביצועים שלו ממש סבבה (140 כ"ס) והיא קרש גיהוץ בדיוק כמו הסוניק :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה SPIRE.

בקשר לפיאט, אני מאחל להם יותר טוב... הם בסדר עם הנוחות של הסוניק, אז למה לתת להם אותה רמה ושהם ישלמו על זה יותר?

את הטראקס הם כבר ראו באולם תצוגה ולדבריהם הוא נוח וקל לכניסה ויציאה אך מעניין נושא יתר הגובה...

ממש לפני כמה דקות הם סיימו פגישה באולם סיטרואן בחיפה, הקקטוס נפלה - לטענתם הם לא יכולים לחיות עם הפשטות שלו והגובה לא נראה לי מספיק. לא מסכים עם זה אבל לא אני זה שמוציא את הכסף...

האם יש דגמים נוספים (מלבד המוקה) שכדאי לראות? שווה לחרוג במקצת בתקציב בשביל CX3 למשל?

פורסם

הגובה של הקקטוס הוא כשל מכונית קומפקטית סנדרטית.

האם בדקו גם את ה-2008? היא גבוהה מהקקטוס ונראה לי שגם פחות פשוטה ממנה.

פורסם

C3 קצת יותר נעימה מהקקטוס, המרווח דומה לשל הסוניק שלהם וגם המימדים החיצוניים, המחיר נמוך ודיי אטרקטיבי.

סוזוקי קרוסאובר וויטארה גם יכולות להיכנס לרשימת האופציות, הקרוסאובר חזק ומרווח יותר, ויטארה נאה אך מצוייד במנוע 1.6 אטמוספרי.

מיצובישי העלו לאתר שלהם קדימון ל-ASX והיו כמה כתבות שטענו שהרכב ינחת כאן לפני סוף 2017, אם יוצע במחיר אטרקטיבי הוא גם יהיה שווה בדיקה.

אפשרות אחרונה שחורגת מהתקציב היא קיה נירו, רכב פשוט מעולה בעיני. יש עכשיו מבצע להוט והסתדרות המורים אז אם יש להם קרובים מדרגה ראשונה שחברים באחד מהם הם יוכלו לקבל את ההנחה שמקרבת אותו לתקציב.

פורסם

אכן הסוכן בלובינסקי ניסה במרץ לשכנע אותם לקחת את ה-C3, רכב מצוין אך לא עונה לדרישה הבסיסית שלהם.

הקרוסאובר נפוץ בחוג החברתי שלהם, הם ניסו אותו ולטענתם מדובר ברכב לא נוח, הרגשה סובייקטיבית.

תשובתם בקשר לקיה - הספורטאז' נפל בגלל הגודל והמחיר, הנירו בגלל המחיר החשש מהיברידי והכיעור.

ה-ASX יכול להיות מעניין רק שמדובר בעתיד הלא קרוב אז לא רלוונטי.

התפתחות מאתמול - חזרו אליהם משברולט והעלו את הצעת הטרייד-אין לערכים הרבה יותר ראויים. בינתיים יש מוביל מובהק במירוץ...

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

אם תרצה לתאם נסיעת מבחן להורים על קקטוס אוטומטי, או 2008 ואפילו על 3008 - נשמח לסייע.

שלח לנו שם וטלפון ונקשר עם תיאום נסיעות מבחן.

צוות לובינסקי

פורסם

האוטו הכי מתאים הוא הפיקאסו הקצר, עונה בצורה אידאלית על כל הפרמטרים שהצבת, אפילו מראות ייחודיות להצצה על הנכדים ופתחי מיזוג אפקטיביים בקורות האמצע יש בו, גם תא מטען מרווח ונוח יחסית למתחרים, נסיעה נוחה ונינוחה, בקיצור יחסית לאלטרנטיבות שהובאו כאן למעלה כמעט מושלם. למה כמעט, כי הוא צרפתי ואת המחסום הזה אני מבין שהצלחתם לעבור, אבל גם אין בו מערכות בטיחות מתקדמות למעט מובילאיי והוא גם נראה קצת שונה ולא כולם אוהבים את זה.

פורסם

רועי, אם היה לי את הכסף, הייתי לוקח את העצה שלך בשתי ידיים עבור משפחתי שלי.

ההורים של אשתי ממש לא צריכים את כל המרווח שהפיקאסו מציע, הם דווקא מעדיפים רכב קצת יותר קטן כדי שירגישו נוח יותר בעיר.

פורסם

מצטרף להמלצה של רועי.

אתה כנראה מתבלבל בין הגרנד פיקאסו שהוא אכן גדול וארוך (ויקר) לפיקאסו הקצר (שידוע גם כ...פיקאסו), שהאורך שלו הוא כמו רכב קומפקטי (הוא קצר מהסובארו XV).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

איני מתבלבל :)

הפיקאסו ה"קצר" הוא עדיין גדול בפני עצמו. לצורך ההשוואה, גם הספורטאז' נפל מיד בגלל גודלו.

אני אישית מסכים לדעה שמדובר ברכב המשפחתי המושלם אך זוג פנסיונרים מבוגר? מה הוא צריך את זה?

פורסם

אם כבר קיה הייתי הולך על נירו או סול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי פרסום של umi לגבי טרייד אין במחיר מחירון בקניית רכב חדש. כנראה נהיו גמישים יותר לקראת סוף שנה. לדעתי זאת הזדמנות להחליף רכב לטראקס שהם אהבו.

• תוכן חדש...