Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינם מגובים ואינם מוכחים? תבדוק שוב, ולא יזיק - תוכיח.

לקחתי דוגמא אישית לאותה נסיעה, רק כדי לסבר את האוזן, החלטת להידבק לזה. הרוב המוחלט של הדוגמאות שאני מכיר (ואני מכיר עשרות) מראות שיפור של 20% לכל הפחות ורובן מעל 30%.

רוצה עוד אחת משלי? האיביזה שהייתה לי, בנסיעות של 90% בכבישי הכרמל עשתה 1 ל-14. תראה לי אסייתית שתעבור את ה1 ל-10 מאותו הסגמנט (כמה זה באחוזים? תעזור לי פה). עוד אחת בחינם - לאון 1.2 של שכן עושה באותו תוואי 1 ל-13, הקורולה שלי עושה 1 ל-8... (עזרה שוב עם האחוזים).

מבלי להמשיך לחבוט בנתוני אמת שאני מכיר, בנסועה של 20K ק"מ בשנה, צריכת דלק של 1 ל-14 לעומת 1 ל-11, ההפרש בדלק הוא בערך 2300 ש"ח בשנה.

אז תכניס עוד טיפול בתימחור יתר של צ'מפיון ותישאר עם מעל אלפייה ביד.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק לצורך הספורט, כמה נתונים מאתר שמפרסם "צריכה אמיתית:":

http://www.kml.co.il/Car/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94_2017_19019

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94_2017_21017

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F_2016_59358

המספרים שלך ממש רחוקים.

ואם תרצה, אוכל להביא עוד מידע מהרבה אתרים העוסקים בצריכת דלק שממש לא תומכים במספרים שלך.

פורסם

מעניין, אני מכיר מעל 10 אנשים עם רכבים משפחתיים מתוצרת VAG, כולם מדווחים על צריכה טובה בהרבה מהכתוב שם. כולם משקרים?

דרך אגב, קורולה ידנית זה נחמד!

הוויכוח הזה קצת סוטה מנושא השרשור אז כדאי לעצור פה, לא נראה שנגיע לאינשהוא :wink:

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

כתבה חשובה ומעניינת, נותנת אומדן אומנם לא מדוייק, אך מובהק במסגרת המגבלות.

יש רק פרמטר אחד חשוב, שלדעתי יכול היה לשפר

את אמינות האומדן: הפער בין מחיר החלקים המוזמנים דרך האתר, לבין המחיר שגובים מוסכי השירות של היבואן.

כבר נכתב רבות אודות המחירים המופרזים של חלפים,

חלק באשמת המיסוי וחלק בגלל מונופולים של היבואנים והעדר יבוא מקביל.

בשורה התחתונה, המחירים מטורפים!

האם כולם "דופקים" מחירים באותה מידה?

לא בטוח..

האם ללקוח צ'מפיון יש מוטביציה גדולה יותר לחפש את אותו חלק באינטרנט לעומת לקוח של יונדאי ישראל?

אין לי את המספרים. אבל אם יש פערי מחירים משמעותיים בין היבואנים על אותם חלפים, בגלל ה"קופון" שגוזרים עלינו מוסכי השירות, אז חשוב לשקלל גם אותם.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

מספר הערות:

1. כל יצרן קובע את מחיר המקסימלי של החלפים. המוסכים מנצלים את זה ומוכרים ללקוח את החלפים במחיר מקסימלי. לעומת זאת בחנות חלפים תוכל למצוא את אותם החלפים עד חצי מחיר. לא באינטרנט, לא משומש, חנות שממנה המוסך קונה את החלפים. כמובן אני מדבר חלפים לטיפולים: שמן, פילטר שמן, פלאגים וכד'.

2. ברכבים של ואג יש הרבה מפעלים קטנים שמיצרים חלפים לא מקורים לרכבים האלו ומוזילים את העלויות. ביונדאי החלפים המקורים גם ככה זולים, שהלקוח הישראלי לא מחפש תחליפי אלא מקורי.

פורסם

אם לחזור לנושא השירשור. אני בוחן אמינות בצורה זו (בלהתייחס לארץ יצרן כמו כאן)

רכבים ישנים בכביש: מספר 1 יפן, 2 קוראנים, 3 -רנו מגאן 2 (הפתאה) 4 ארופיות, 5 אמריקיות

דבר שני - רכבים חדשים: כמה פעמיים נכנסים למוסך למוסך במהלך השנה (לא טיפול) לא משנה אם זה באחריות או לא.

אם זה רכב חדש אז בזמן אחריות שירות יבואן וזמן תגובה וטיפול מצידו.

אני עושה בשנה קרוב ל30K ק"מ אז צריכה ואמינות הרכב חשובה מאוד. כי אם אני צריך לעבד שבוע עבודה. ונחשב לפי 5 ימים בשכר 25ש"ח לשעה זה 1000 ש"ח. יוצא שחיסכון בדלק ועובדן ימי עבודה מכסים זה את זה. ואם יש יותר משבוע + הוצאה כספית אחרת - למשל רכב שכור או תחבורה אחרת.

באמת שמשתדל לבחון רכב לפי דגם וסגמנת ולא לפי יצרן. בקילומיטרז שלי השכירות רכב למכירה לאחר מכן פחות חשובה, גם ככה אהיה קשה למקור רכב עם ק"מ גבוה. ללא קשר לטיפולים ומצבו פיזי

• תוכן חדש...