Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סיויק 2006 עם 300,000 ק"מ.

לאחרונה אני מרגיש שהרכב קצת נחלש, לא משהו קיצוני אך בכ"א.

האם ניקוי מצערת יעזור משמעותית?

א"כ האם זה מורכב לפרק ולנקות?

ומה הסיכונים?

יש לי ניסיון בהחלפת ברקסים, לא היה מסובך חוץ מברגים עקשניים.

תודה

פורסם

לא יוסיף לך כח. ניקוי מצערת פותר בעיות בסרק, בעומס המצערת פתוחה בכל מקרה וקצת לכלוך לא ישפיע בצורה מורגשת על כמות האויר הנכנסת למנוע

יום טוב גם לך

פורסם

כי היצרן לא הגדיר את זה ככה, זה הכל.

במוסך פועלים לפי הנחיות ודרישות יצרן, לא דרש? לא עושים.

פורסם

הייתה לי סיוויק כזאת 2003, עם ק"מ אומנם לא גבוה, באיזור 100.000. הסתכלתי על המצערת, היא הייתה מבריקה. לא ניקו אותה אף פעם.

אז בשביל מה לנקות כשגרת טיפולים, אם אין לכלוך?

פורסם
הייתה לי סיוויק כזאת 2003, עם ק"מ אומנם לא גבוה, באיזור 100.000. הסתכלתי על המצערת, היא הייתה מבריקה. לא ניקו אותה אף פעם.

אז בשביל מה לנקות כשגרת טיפולים, אם אין לכלוך?

נקי לגמרי? גם החלק האחורי של פרפר המצערת?

פורסם

לפעמים ישנו פיח המצטבר על החלק האחורי של הפרפר, הפיח גורם לפתיחה לקויה של המצערת וכניסה של פחות אוויר מהרגיל, מה שיכול להשפיע על הסחיבה של הרכב היות והתערובת במנוע תשתנה מעט ויהיה עוד דלק בתא השריפה.

ניקוי מצערת יכול לשפר את התגובתיות של המנוע וגם את קבלת הכח מסלד נמוך, לא משהו מרעיד עולמות, אך כן שיפורון כזה שייתן ראש שקט.

תנקה את המצערת אצל בעל מקצוע או מוסך מורשה ותעשה איפוס למחשב הרכב לאחר מכן.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
מה שיכול להשפיע על הסחיבה של הרכב היות והתערובת במנוע תשתנה מעט ויהיה עוד דלק בתא השריפה.

זה לא נכון כי מערכת ניהול המנוע מודדת את כמות האויר (או התת לחץ) בסעפת בפועל. בנוסף המערכת מבצעת תיקון לתערובת על פי חוג שהיא סוגרת על חיישני הלמדה.

בקיצור הכמה מיקרונים פיח שיש על גבי המצערת לא משפיעים על כלום בנסיעה. עלולים להשפיע בסרק, כי בסרק מעבר האויר הוא גם ככה מאוד מאוד קטן וכל הקטנה נוספת שלו עלולה לחנוק את המנוע.

יום טוב גם לך

פורסם

לכלוך בבית מצערת משפיע על הסרק, נכון, אבל גם על המעבר של סרק לסל"ד הביניים.

זה קורה בגלל המיקום החדש שפרפר המצערת תופס כאשר יש ללכוך (או במקרים של בית מצערת עם מנוע צעדים, למיקום החדש של המנוע צעדים), נפתח קצת מעל לתחום של הסרק ומדגדג את התחום הביניים שעלול לגרום להיסוס קל בהאצה מהמקום.

אגב, יש דגמים שלכלוך בית מצערת גורם גם לקשיי הנעה.

מעבר לזה אין השפעה, בטח לא לתאוצה הכללית או כל מצב של עומס מנוע אחר.

פורסם

מסכים עם יגאל. איבוד כוח עשוי לנבוע מתערובת דלילה מדי (יותר אויר פחות דלק). אחת האפשרויות היא חדירת אויר דרך צינור האויר (קרע בצינור). זה קרה לי לאחרונה ולאחר שהחלפתי את הצינור הבעיה הסתדרה. בהצלחה.

פורסם
נקי לגמרי? גם החלק האחורי של פרפר המצערת?
עבר זמן מאז אבל אני חושב שכן.

האטו היה מטופל כל 10.000 ק"מ, זו הייתה שגרת טיפולים בהונדה לדגם הזה, עם שמן סינטטי. וכאמור ק"מ לא גבוה.

פורסם
איבוד כוח עשוי לנבוע מתערובת דלילה מדי (יותר אויר פחות דלק).

יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לירידה בהספק המנוע תחת עומס. תערובת עניה היא רק אחת מהן.

לנושא השירשור, אם אין בעיות בסרק, אל תגע במצערת ואל תחפש בעיות איפה שאין.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...