Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היגוי וקשר לכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים

אשמח לקבל קצת מידע. יצא לי לנהוג בכמה רכבים חדשים מקטגוריות שונות, בין היתר פיקנטו, פולו, נוט וקורולה מהשנתונים האחרונים. המשותף לרכבים במדגם זה ההגה - מרגיש מנותק בצורה כמעט מוחלטת מהכביש, הגה "חשמלי" קליל, הנהיגה מרגישה כמו משחק מחשב. אני משווה לרנו מגאן שלי (2001), בה ההגה מדויק וכל תנועה שלי מגיעה לידי ביטוי (לטובה), ההיגוי והנהיגה עצמה מהנים בצורה משמעותית יותר כי אני מרגיש שיש לי קשר לכביש.

האם זאת מגמה שהולכת רק קדימה או שיש רכבים מהנים לנהיגה? לא יצא לי לעשות סיבוב (עדיין) על רנו מגאן קופה, קליאו החדשה או למשל 208. האם גם כאן מדובר בהגה מסגנון דומה?

הנהיגה שלי מאוד רגועה, אבל חשוב לי להרגיש את הרכב.

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

רוב המותגים היום פחות פונים לנהג , ולכן גם פחות שמים דגש על תקשורת והתנהגות כביש דינאמית ויותר דגש על התנהגות בטוחה והגה נייטרלי פחות או יותר.

מותגים שעדיין פונים לנהג ומציעים היגוי והתנהגות (לדעתי לפחות) - מאזדה,פורד, רנו בחלק מהדגמים ,פיג'ו בחלק מהדגמים.

פורסם (נערך)

התחושה שלך נובעת משני מרכיבים בהתנהגות הרכב: ההיזון החוזר בהגה, והחדות של התגובה הראשונית להיגוי.

ההיזון החוזר בהגה הוא הלחץ שהצמיגים מפעילים על ההגה להתיישר חזרה. אלא אם כן תתעקש, אני אחסוך ממך את ההסבר הטרחני בנוגע ללמה ההיזון הזה קיים, אבל כרגע מה שחשוב זה שככל שתפנה ״חזק״ יותר, ההתנגדות תגדל אבל לקראת מגבלות הרכב ההתנגדות מתחילה לצנוח כך שאתה יודע שאתה בצרות.

חדות ההיגוי מתבטאת ברבע השניה הראשונה של הפניה: בשלב הזה רק הצמיגים הקדמיים מייצרים כוח פניה ולכן הרכב עדיין לא מסוגל לפנות הצדה והוא רק מסבסב על צירו לכיוון הפניה. אחר כך הצמיגים האחוריים מתחילים לפנות והרכב מתייצב על קו הפניה הרצוי.

ככל שפעולת ההיגוי גסה יותר, הרכב יספיק לסבסב יותר בפרק הזמן הזה. בהתחלה זה מרגיש טוב כי חרטום הרכב מסתובב מהר יותר לעבר כיוון הנסיעה הרצוי, אבל בהמשך יכול להתברר שפעולת ההיגוי היתה מוגזמת ושהרכב פונה בקשת חדה יותר מזו של הנתיב ועומד לרדת מהכביש.

בתכנון תגובת הרכב, היצרן מתחשב בזה שרוב הנהגים לא מדודים מספיק בפעולת ההיגוי ולכן הוא מקהה את חדות ההיגוי הראשונית.

יתרה מזאת, אחד הצעדים הראשונים שהיצרן נוקט כדי להשיג זאת הוא לשנות את כיוון הגלגלים באופן שמגביר מאוד את ההתנגדות בהגה. לטובת נהגים שיושבים רחוק מההגה או שאין להם כוח רב בפלג הגוף העליון, היצרן מפצה על כך עם תגבור מאוד חזק של ההגה כוח, שמקהה את ההיזון החוזר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבנתי

תודה רבה על המידע

יואב911 איזה דגמים ספציפיים של היצרנים שציינת לא מתנהגים כך ומתחשבים יותר בנהג מבחינת היגוי?

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

מביקורות וניסיון אישי - רוב המאזדות , רנו קליאו , פיג'ו 208 , הפיאסטה והפוקוס ואפילו הקוגה נותן קצת ערך מוסף ביחס לקטגוריה שלו בתחום הזה.

אין תחליף לנסיעת מבחן ויכול להיות שתתאכזב מההגאים המודרניים בכל מקרה.

פורסם
אלא אם כן תתעקש, אני אחסוך ממך את ההסבר הטרחני בנוגע ל...

חן חוסך הסבר טרחני.

ימות המשיח (-;

ברוח טובה, כן?

היידע שלך באמת מרשים!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...