Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצינור העבה העליון של הרדיאטור (זה שאם אני לא טועה מגיעים ממנו הנוזלים החמים מהמנוע אל הרדיאטור) הוא זה שיש ממנו נזילה קטנה קטנה.

כשהרכב בעמידה מוחלטת - אם אני סוחט את הצינור הזה אני מזהה שישנה יציאה של נוזל החוצה מחלקו התחתון.

השאלה מה כדאי לעשות עכשיו?

לשים חומר שאוטם? או לקנות צינור חדש? או לקנות רק את החלק שסוגר את הצינור ?

מצבו נראה בתכלס טוב מאוד, אפשר להרגיש שיש את הפיה ויש את הצינור שמתלבש עליה והצינור מאוד עמוק (לא ברח או משהו), כמו כן החלק שסוגר את הצינור מרגיש הדוק מאוד - ובכוח ידיים אי אפשר להשפיע עליו בכלל.

תודה חברים על העזרה

פורסם

הנזילה מהצינור או מהחיבור? אם מהצינור תחליף אותו

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הבעיה שבשביל להחליף אותו אני אצטרך שוב להחליף את כל הנוזל קירור - ועשיתי את זה לפני שבועיים בערך. לכן אם יש אופציה לאטום \ להחליף סוגר ושזה יעבוד ולהחליף צינור עוד שנתיים כששוב אחליף נוזל זה אופציה מועדפת.

לגבי האם זה מהצינור או מהחיבור => הפיה היא פח\מתכת.. סביר שיהיה מצב של סדק או משהו בפיה עצמה ?

פורסם

לרכוש צינור חדש ואת המהדק אם החשש שבו התקלה גם כן.

צינור חדש והרכיב המהדק שלו, שווים הרבה פחות ממנוע הרוס, קח את זה בחשבון.

לא משחקים במערכת הקירור, זה מיותר למרות שנראה לנו שעלויות הצינור יכולות להיות גבוהות לעיתים, במידה וזה מקורי.

אבל בכיף, תחסוך, תאטום עם משהו וכשיהיה לחץ וביום חם מאוד ויילך לך המנוע, העלות של הצינור + מים הקירור הזולים, אתה תבכה על כך קשות.

פורסם

אני מבין את הגישה שלך שהיא לשמור על המנוע מכל משמר, אבל אני רואה שהצינור בתכלס במצב טוב מאוד לכל אורכו, הנזילה היא נזילה מאוד קטנה ולא כמו איזה הר געש שמתפרץ. ההתלבטות שלי היא האם באמת להחליף את הצינור כמו שאתה אומר שזה יכלול גם ניקוז של הרדיאטור ולמלא מחדש נוזל קירור או שאולי שווה לי לנסות לשים רק את המהדק - להדק טוב טוב אפילו בנוסף עם המהדק הקיים כבר. ובמידה ואני אראה שאין נזילה יותר אוכל לדחות את ההחלפה של הצינור בשנתיים עד שאצטרך להחליף נוזל קירור שוב.

פורסם

אפשר תמונה של הנזילה?

בכל מקרה אם זה באמת הצינור ולא הפלנג' יש להחליך אותו בלי לחשוב פעמיים ואת הנוזל קירור תרוקן לכלי נקי ותשתמש בו שוב, אם ממה חשוב לך העניין.

פורסם
אני מבין את הגישה שלך שהיא לשמור על המנוע מכל משמר, אבל אני רואה שהצינור בתכלס במצב טוב מאוד לכל אורכו, הנזילה היא נזילה מאוד קטנה ולא כמו איזה הר געש שמתפרץ. ההתלבטות שלי היא האם באמת להחליף את הצינור כמו שאתה אומר שזה יכלול גם ניקוז של הרדיאטור ולמלא מחדש נוזל קירור או שאולי שווה לי לנסות לשים רק את המהדק - להדק טוב טוב אפילו בנוסף עם המהדק הקיים כבר. ובמידה ואני אראה שאין נזילה יותר אוכל לדחות את ההחלפה של הצינור בשנתיים עד שאצטרך להחליף נוזל קירור שוב.

זה שהצינור ניראה חיצונית טוב וגמיש לא אומר שמצבו הפנימי תקין. אם תוציא אותו אתה תראה שהוא תפור באמצע ההיקף הפנימי שלו ממש בין 2 שכבות וכניראה התפר כבר בלוי והצינור החל להיפתח. החלף אותו ואם אתה כל כך רוצה לשמור את הנוזל אז לפני שאתה מחליף את הצינור תעשה בו חור עם מברג אז יהיה לך קל יותר לאסוף את מלוא הנוזל בלי שיישפך כמו שתמיד נישפך ששולפים את הצינור.

פורסם

הבנתי אוקיי. אעשה את זה!

https://www.youtube.com/watch?v=so5xyuAQmUQ צילמתי בוידאו זה הכי עמוק שאני יכול להיכנס ושיראו משהו.

כמה שאלות נוספות:

1. איך אני יכול לדעת בוודאות שזה הצינור? ולא סדק בפיה?

2. איך אני יכול לדעת בוודאות שהצינור והמהדק שאני קונה בחנות הם מתאימים לרדיאטור שלי מבחינת אורך וקוטר?

3. אני יודע שיש כמה סוגים של מהדקים, מהדק שמתהדק בהברגה (אני זוכר שהיה לי את זה בפג'ו 205 שלי פעם) ויש את מה שיש לי עכשיו במאזדה 2 שזה מהדק שאין לי מושג איך הוא עובד. --> אם אגיע לחנות ולא יהיה מהדק כמו שיש לי עכשיו ויהיה רק בהברגה ? האם זה יהיה בסדר?

פורסם

זה יכול להיות סדק ברדיאטור או חיבור לא תקין של הצינור לרדיאטור או הצינור עצמו.

מכוון שהצינור אני מזהה מהודק עם חבק קפיצי מקורי אז יתכן שזה הרדיאטור דווקא.

שם מראה ותזהה בדיוק מאיפה יוצאים המים לפני שתפרק משהו.

אם עדיין אתה לא מזהה את נקדת הדליפה, תפרק את צינור ותבדוק אותו בנקודת החיבור לרדיאטור בצורה יסודית ומעמיקה.

פורסם

אני אנסה עם גו-פרו לצלם ואולי אצליח להגיע לזוית ראייה נוחה יותר.

מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בחבק קפיצי ? איך פותחים ואיך סוגרים?

ובנוסף לענות על השאלות בהודעה האחרונה שלי ?

פורסם
לי זה נראה כמו סדק בדוד העליון.

תנסה לצלם שם מקרוב.

טוב זה בוודאות סדק בדוד עליון.

עשיתי ניסוי, עטפתי את כל החיבור של הצינור עם הפיה בנייר תעשייתי כזה שסופג. הידקתי עם האצבעות שלי את הנייר לאיזור החיבור עם הצינור ולחצתי כמו בסרטון שיצאו נוזלים. הנייר נשאר יבש לחלוטין ולא השאיר שום מקום לטעות. הסדק נמצא כנראה הרבה יותר מרוחק מהצינור לכיוון הגוף של הרדיאטור.

מה לעשות ?

פורסם (נערך)

לקפוץ ביום ראשון (כמובן עם רכב אחר) לאבי פרטס פ"ת,

לקנות רדיאטור חליפי,

משם להמשיך לחנות חלפים ולקנות 4-5 ליטר נוזל FL22 של מאזדה,

ואז לפרק את הרדיאטור שלך ולהחליף. לפעמים הגישה קלה ולפעמים צריך לפרק פגוש. תלוי ברכב.

המתן בבקשה בזמן ש-wa11a ירד למאזדה 2 שלו כדי לבדוק איך זה בנוי ולצלם תמונות.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• תוכן חדש...