Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק וכדאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על זה הבנק בונה - שזה יהיה שולי בשבילך.

זה הבעיה שלנו, שאנחנו מרשים להם - למה לשלם 420 שקל בשנה על..שורה? שורה בחשבון! סתם, שורה - על בייטים של מחשב, לא על פקיד שעמל בשבילך את נפשו או כל דבר אחר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נוקנוק - זה הפקיד שממלא את הכספומט, זה הפקיד שבודק את תקפות הצ'ק, זה המתכנת שמתחזק את מערכות המידע (המורכבות להפליא) של הבנק ודואג לשלמותן ולאבטחתן, זה הנציג בבורסה (גם אם מרבית המסחר אלקטרוני), ועוד מאות ואלפי אנשים שפועלים מאחורי הקלעים. וזאת בכלל בלי להזכיר את עבודת הסניף, מהמנהל ועד המנקה.

אני לא מבין למה אתה חושב שהבנק צריך לעבוד בחינם. כפי שנהוג לכתוב בפורום הזה (דומני שהקרדיט לישה) - גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים.

כמובן שאתה יכול לומר שהבנק צריך להתקיים מרווחי השקעות ומהפרשי רבית הלואות. כמובן שזה יגרום להגדלת מרווחי הרבית בהלואות (תרצה משכנתא יותר יקרה?), ואולי גם יאיים על יציבות הבנק בתקופות של חולשה בכלכלה, חוסר יציבות שעלול לגרום לך לאבד את כל כספך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה,

ואתה לא משלם עמלת משיכה בכספומט? משלם.

ואתה לא משלם על פנקס צ'קים? משלם.

אז אני לא הבנתי את הקשר,

לגבי השירותים הטכנולוגיים - מצטער, הטעם שלהם ב90% זה לחסוך בפקידים(בעיר שלי צימצמו סניפים, איחדו אותם וביטלו עמדות טלרים - ז"א שעל השירותים הטכנולוגיים ומערכות המידע הבנק..חסך כסף לבנק).

פורסם (נערך)

בודאי שאני משלם.

אתה חושב שפנקס הצ'קים - הזמנה, הדפסה והובלה לא עולה כסף? ואחרי שמסרת צ'ק - הבדיקה שלו גם מצריכה עבודה של מישהו, שמודא את האותנטיות של הצ'ק ואת ההתאמה בין הסכום הרשום בו לסכום שנמסר למקבל בפועל.

אתה חושב שהכספומט לא צריך תחזוקה, מילוי ואבטחה?

המחיר של כל אלה מתכנס ל"עמלת השורה". 1.25 ש"ח לפעולה.

חלק גדול מהשירותים הטכנולוגיים ניתנים חינם.

אני משתמש בפנקס צ'קים אחד בשנה (ולפעמים בפחות) ומושך כסף בכספומט פעם בחודש. ועוד מספר פעמים בשנה יושב עם פקידת ההשקעות ודן אתה על החסכונות שלי.

אתה צודק בכך שהבנק חוסך בכח אדם. מצד שני במקום לשלם כ-6.5 ש"ח לפעולה על ידי פקיד אתה משלם 1.25 ש"ח לפעולה טכנולוגית. בערך חמישית. מצד שני - כאשר הייתי זקוק לאיזה פעולות לא שגרתיות ישבתי מול פקידה מבינת עניין והמסמכים הנדרשים הונפקו ונמסרו לי ביד, לא הייתי צריך להמתין שבוע-שבועיים לחסדי דואר ישראל (או מסר, הם לא הרבה יותר טובים).

עריכה: אני כותב את זה מנקודת המבט של לקוח. בהודעה הבאה כותב את זה בעל מקצוע, שמכיר היטב את כל שמתרחש מאחורי הקלעים.

יש כאן שרשור מקביל שבו מישהו מתלונן על כך שהיה צריך לשלם תמורת קבלת מסמכים מקופ"ח. שוב - אותו חבר פורום לא היה מודע לתהליכים הנדרשם להמצאת המסמכים, הארתי את עיניו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עמלת משיכה בכספומט לא קיימת אלא אם אתה מושך בכספומט שהוא מרוחק מעל 500 מטר מסניף הבנק הקרוב של אותו בנק, ואז יש עמלה. או אם אתה מושך בכספומטים של חברות שאינן בנקים, שם יש עמלה. תמשוך בכספומט שצמוד לסניף או שממוקם איפה שהיה סניף בנק ונסגר - וזה בחינם.

שיק - מישהו אמור לתפעל את השיק הזה? מישהו אמור לקשר בין השיק לחשבון שלך? כשאתה נותן שיק מהבנק שלך, נניח דיסקונט, ואני מפקיד את השיק הזה בבנק הפועלים, אתה מבין כמה ידיים עוברות כדי לוודא שהשיק שלך תקין? ושהשיק הזה לא מוצג שוב כי מישהו זייף אותו? ולשמור את כל המידע הזה 7 שנים, וגם מעבר כי לאיש אין יכולת לקבל החלטה למחוק את המידע. ואני לא מדבר רק על הסכומים הקטנים אלא גם על הסכומים הגדולים. שלא לדבר על שינוע הפיזי של השיק מבנק הפועלים חזרה לסניף שלך בדיסקונט, שכמובן מבוצע בחינם. וכמובן שכל מערכת המיחשוב שנותנת לפלא הזה להתרחש פותחה ומתוחזקת בחינם.

אבל אתה רוצה בחינם - וזה בסדר מבחינתך כצרכן. לך לבנק שנותן לך את השירותים בחינם ותהנה. ברצינות. אם אתה מצפה שמישהו יעבוד עבורך בחינם ואתה מאמין שלא עומד מודל מאחורי זה - בכיף.

אגב, אתה יכול לפתוח חשבון בבנק הדואר עם מיליון סניפים בארץ, וזה בחינם לחלוטין. אבל אל תצפה לממשק בסלולרי או באינטרנט. אבל זה בחינם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הכוונה שלי היא שעל עמלות כמו משיכה או עלות פנקס צ'קים אני מבין - אין לי בעיה לשלם אותה שאני מבצע פעולה.

עמלות עו"ש? כאילו ש...אין לי ברירה אלא לבצע - הרי, המשכורת שתיכנס? מגיע לי להיענש על זה שהכנסתי שכר בעמלה והכ"א? משיכה של כאלה חוץ בנקיים פטורים מעמלות כמובן! מפנק אותי הבנק בעמלת שורה(פספס, לפני הכרטיס הבנקאי שהבנק הבטיח לך שהוא בלי תוספת תשלום אבל היי..14.90 שקל עמלת כרטיס - כי מותר)..דיסקו, אין עמלות משיכת מזומן? שים שניה את העמלה שרואים על הכספומט, אם אני מושך מזומן מכספומט? אני לא נקנס בעמלת שורה? בוודאי! כתבו לי שורה! המחשב כתב שורה!.

פורסם (נערך)

נקנוק - אתה חושב שלמפעילות כרטיסי האשראי אין הוצאות? אמנם פרנסתן העיקרית היא עמלות שהן גובות מהסוחרים, אבל יש להן סיבה טובה מאד לגבות ממך תשלום: מדובר בפרמיית ביטוח למקרה הונאה בכרטיס האשראי. את זה, וכמובן עמלת תפעול, אתה משלם אלא אם אתה עושה שימוש מורחב בכרטיס ועובר את סף הפטור (חלקי\מלא).

בדוק בתעריפון העמלות באתר חברת האשראי מה רמות הפטור לכרטיס שאתה מחזיק. שלם הכל בכרטיס - מחשבון החשמל ועד כרטיס הרכבת, והעברת שאתה נוהג לעשות במזומן עשה באמצעות ביט\פפר, כך שגם הן תעבורנה דרך חברת האשראי. בכרטיסים הבסיסיים די להשתמש בכרטיס ב-1000 ש"ח לחודש כדי לקבל פטור, או לפחות הנחה גדולה, בדמי הכרטיס. ולפעמים שיחת טלפון קצרה לחברת האשראי (בד"כ פעם בשנה) משפרת את התנאים עוד יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני לא נכנס פה לרווח של חברות האשראי עלי - אני פה דואג להיות מאוד מכוסה ומכסח את כל מי שמעז לגבות, בגלל שאני חבר במועדונים עם פטור מלא מעקב אחרי "השתובבות" של חברות האשראי עם הפטור היא קלה והפתרון קל יותר(כמו שאמרת - גם פה הרווח העיקרי הוא לא ממני).

דווקא ההתפרעות קוראת "בבית"..אצל הבנק - שמה הוא משתובב כל הזמן עם עמלות כ"א "בטעות"(הנציגות מציינות שזה טעות ומחזירות תמיד) ולכן אני אשאיר כרטיס אחד שנמצא במועדון פטור מעמלות ואת ה2 הבנקיים האחרים אבטל.

פורסם

נוקנוק, שברת אותי ואתה צודק.

כנראה ששטיפת המוח שכל 'החברתיים' עשו לך שמה אותך במקום שאי אפשר לבלבל אותך עם עובדות.

ניצחת, הביטים חינם ואין מחשב לתפעל ואין אנשי it, הכל מגיע לך חינם.

פורסם

צודק,

אבל הביטים האלה חוסכים לבנק את הפקיד שעשה זאת בעבר? בנוסף, אותו איש IT מחזיק מערכת שמבטלת לבנק צורך במאות טלרים שעלו לו כסף? כנראה שהוא חוסך מילארדים מאותם מחשבים ואנשי IT שהוא מחזיק..אז למה שיקח גם לי כסף? שהמטרה של המחשבים האלה היא חסכון שלו?.

שוב,

העובדה שרוב הבנקים מוותרים על העמלות האלה בלי להזיע(אין בנק שאגיד לו שאני מוכן לעבור ולא יתן לי על חשבון הבית לפחות 3 שנים פטור) - מוכיחה שהבנק לא חיי מהן.

פורסם

נוקנוק,

קבל משהו חדש שרק יצא עכשיו מהתנור של בנק ישראל.

אבל ההמלצה שלי אליך היא לפתוח חשבון בבנק הדואר. אני רציני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא מבין על מה הזעם חברים,

אם הייתי מבקש שירות שאין בחינם, שירות ש..הוא - טירוף! ניחא, אבל העובדה שהשירותים האלה לא עולים כסף בכ"כ הרבה מקרים\בנקים\חשבונות מוכיחים לי רק דבר אחד - אפשר אחרת!

בנק ישראל בא לתת פתרון לעוולות של הבנקים - לקיחת עמלות פסיכיות מלקוחות ע"י הבנקים, דרך סל העמלות,

כי לקוחות כמוני חטפו מהבנק עמלות של 24 שקל בחודש ל..שורות(מרגיע אותך, הבנק הציע לי את הפתרון הכ"כ נוח בשבילם - סירבתי).

פורסם

נוקנוק, אני מקווה שלפחות כשאתה הולך לבית קולנוע אתה משלם עבור הכרטיס.

הרי מה זה כבר משנה אם תכנס לאולם או לא? ההוצאה היא אותה ההוצאה.

כאילו שאין צורך לכסות ארנונה, שכירות, מיזוג אוויר, עלות ההקרנה ועוד מיליון הוצאות ששכחתי.

העיקר זה הרווחים החזיריים של הבעלים...

פורסם

אני משלם על כל שירות,

כל שירות שהוא, כשאני חושב שהתשלום מוצדק.

מצטער,

שאתה קונה בסופר אתה לא עושה סקר שוק? שאתה בודק חבילה לסלולר אתה לא עושה סקר שוק?

שאני קונה שירותי בנקאות - אני לא עושה סקר שוק? למה לשלם עמלות בבנק זה מוצדק אבל אם יקחו לך 50 שקל יותר בחודש על הסלולר או 5 שקל יותר על הקוטג' תצא לרחובות?

למה לעודד בורות בנקאית?

• תוכן חדש...